Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İzlediğiniz Son Film

Kitaba bakarken, filmin ismini görüp izledim. Kadro sağlam, işleniş başarılı.

Johannesburg'da yaşayan beyaz bir öğretmen olan Ben Du Toit, sıradan ve rahat bir hayat sürmektedir. Kendisini her zaman şefkatli ve adaletli biri olarak tanımlar. Ancak, evinde çalışan siyahi bahçıvan Gordon'un oğlunun polis tarafından tutuklanıp vahşice öldürülmesi, Ben'in dünyasını altüst eder. Başlangıçta önyargılarıyla hareket edip olayı normal karşılasa da, olayları araştırdıkça apartheid rejiminin acımasız gerçekleriyle yüzleşir. Bu süreçte, Ben’in adalet arayışı onu Stanley Makhaya ve gazeteci Melanie Bruwer gibi kişilerle bir araya getirir. Mahkemeye taşınan mücadele, sistemin adaletsiz yapısı nedeniyle başarısızlıkla sonuçlansa da Ben, eşitlik ve adalet için savaşmaya devam eder. Bu yolda ailesini, toplumsal statüsünü ve hatta hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalır.

Gladiator 2

6/10
Denzel ve Pedro Pascal var diye izledim. Görsel açıdan güzel bir film. Kolezyum, savaş sahneleri, kostümler falan iyi ama senaryo kısmı maalesef zayıf kalmış bana göre. Maximus’tan sonra gelen Lucius karakteri pek derinleşememiş, bir anda kahramanlığa terfi etmiş adam. İlk filmin o duygusal yükü, epik havası yok; müzikler bile sönük kalmış. Arenada hayvanlı dövüş sahneleri biraz fazla uçmuş, gerçekçilikten uzaklaşmış. Kısacası, aksiyonu izlemelik ama hikaye olarak ilk filmin yanına bile yaklaşamaz. İzlerken aktı diyemem, senaryoda kopukluklar olunca hızlı geçtiğim yerler oldu. İlk filmi taklit etmiş gibi.

Üç filmde çok iyiydi. Aralardan ayıklayıp seçiyorum. :)

Una giornata particolare

Yıl 1938. Hitler ile Mussolini Roma’da büyük bir törenle buluşurlar. Şehirdeki hayat durur, halk bu tarihi olaya tanıklık etmek için tören alanına akın eder.

Boğucu bir evliliği olan ev kadını Antonietta (Sophia Loren) da o gün kocası ve çocuklarını törene uğurlamıştır. Apartmanda yalnız kaldığını düşündüğü bir anda, kendisi gibi törene katılmayan Gabriele (Marcello Mastroianni) ile tanışır. Çok geçmeden Gabriele’nin cinsel tercihi ve antifaşist tutumu yüzünden işini kaybettiğini öğrenecek, kendisinden çok farklı bu erkeğin çekimine kapılacaktır. Alışılmadık ilişki üzerinden son derece başarılı bir faşizm eleştirisi yapan Özel Bir Gün, İtalyan sinemasının iki ünlü oyuncusunun benzersiz performansı ile akıllarda yer ediyor.

That Obscure Object of Desire

Ortayşı ve varlıklı bir Fransız olan Mathieu ve güzeller güzeli flamenko dansçısı Conchita arasındaki sıradışı ve tutku dolu ilişkiyi beyaz perdeye yansıtan filmde hikaye Mathieu'nun gözünden flashbacklerle anlatılır. Film, Seville'den Fransa'ya gitmekte olan bir trende bulunan Mathieu'nun görünmesiyle açılır. Mathieu, Conchita isimli genç kız arkadaşından uzaklaşmaya çalışmaktadır. Treni harekete hazırken, Conchita'nın ilginç bir silüeti ile karşılaşır ve bir kova suyla bu görüntüyü yok etmeye çalışır. Onu yok ettiğini düşünse de, genç kız peşinden gitmektedir.

Usta yönetmen Luis Bunuel'in en önemli yapıtlarından biri olan film, kazandığı birçok ödülün yanısıra Akademi Ödülleri'nde de iki kategoride aday gösterilmişti.

Manila in the Claws of Light

Julio, uzun süre önce kaybolan sevgilisi Ligaya'yı bulabilmek için başkent Manila'ya giden Filipinli bir balıkçıdır. Sonrasında şehirde bir inşaatta çok zor şartlar altında işçi olarak çalışmaya başlayan Julio bir süre sonra burada erkeklerin fahişelik yaptığı bir şebekeyle karşılaşır. Bu esnada sevgilisi Ligaya'nın da bir genelevde çalıştığını öğrenen Julio'nun dünyası yıkılır. Artık Julio için masumiyetini kaybetme zamanıdır...

Filipinler sinemasının önemli filmlerinden biri olarak kabul edilen film, Edgardo Reyes'in romanından beyazperdeye uyarlanmıştır. Filmin yönetmenliğini Lino Brocka üstlenirken başrollerinde Hilda Koronel, Bembol Roco ve Lou Salvador Jr. bulunmakta.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık