çerezlik bu boş ama hoş film500 days of summer
Izleyen herkesin kendi ask hikayesinden bir parca bulabilecegi guzel bir yapim.
çerezlik bu boş ama hoş film500 days of summer
Izleyen herkesin kendi ask hikayesinden bir parca bulabilecegi guzel bir yapim.
Güzel bir senaryoydu aklımda kalan bir film olmuştu izlerken keyif almıştım izleyen birini gördüğüme şaşırdım.Kitaplara bakılmaz film konusunda kitabına göre her film kötüdür neredeyse.En ünlü örnek Shining filmidir Stephen King yönetmene isyan eder filmi beğenmez hatta sonra kendi çektirir.Ama Kubrick’in filminin sinemaya kattığı değer ortada.Charly (1968)
Özet:
Film, bir psikiyatri kliniğinde tedavi gören Charly’nin geliştirilen yeni bir yöntemle zekâ geriliğinden kurtulmasının öyküsünü anlatıyor. Zekâsı tahmin edilenden çok daha hızlı bir şekilde ve beklenmedik derecede gelişen Charly, yaşadığı dünyanın tahammül edilemez yanlışlıklarıyla yüzleşecek ve yeni algılayışı onu eskisinden çok daha mutsuz edecektir. Dehaya yaklaşan zekâsıyla etrafına uyum sağlamakta sıkıntı çeken Charly’nin en çok zorlanacağı konuysa aşk olacaktır...
Algernon'a Çiçekler kitabından uyarlanan bu filmi yeni izledim. Kitaba bağlı kalmamışlar ve çok keskin değişiklikler yapmışlar ve bu da filmin kalitesini baya düşürmüş. Charly karakterini canlandıran oyuncu Cliff Robertson güzel bir oyunculuk sergilemiş. Bu filmden sonra en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı.
Kitabını yeni bitirdim. Hemen sonrasında filmini izleyince ister istemez kıyaslıyorsun. Dediklerinin farkındayım zaten beklentim düşüktü izlemeye başlarken. Ama bu kadar da olmaz dediğim değişiklikler yapmışlar.Güzel bir senaryoydu aklımda kalan bir film olmuştu izlerken keyif almıştım izleyen birini gördüğüme şaşırdım.Kitaplara bakılmaz film konusunda kitabına göre her film kötüdür neredeyse.En ünlü örnek Shining filmidir Stephen King yönetmene isyan eder filmi beğenmez hatta sonra kendi çektirir.Ama Kubrick’in filminin sinemaya kattığı değer ortada.
@kadir †. Bak bu az bilinen filmlere bir örnek oyuncularına Oscar kazandıran görece kaliteli filmlerden.Charly (1968)
Özet:
Film, bir psikiyatri kliniğinde tedavi gören Charly’nin geliştirilen yeni bir yöntemle zekâ geriliğinden kurtulmasının öyküsünü anlatıyor. Zekâsı tahmin edilenden çok daha hızlı bir şekilde ve beklenmedik derecede gelişen Charly, yaşadığı dünyanın tahammül edilemez yanlışlıklarıyla yüzleşecek ve yeni algılayışı onu eskisinden çok daha mutsuz edecektir. Dehaya yaklaşan zekâsıyla etrafına uyum sağlamakta sıkıntı çeken Charly’nin en çok zorlanacağı konuysa aşk olacaktır...
Algernon'a Çiçekler kitabından uyarlanan bu filmi yeni izledim. Kitaba bağlı kalmamışlar ve çok keskin değişiklikler yapmışlar ve bu da filmin kalitesini baya düşürmüş. Charly karakterini canlandıran oyuncu Cliff Robertson güzel bir oyunculuk sergilemiş. Bu filmden sonra en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı.
Benim paylaşımı gördün müCharly
Kitabını okuduktan sonra yaptığım kısa web gezintisinde filminin de olduğunu öğrendim, merak edip izledim. Kitap kadar olmasa da film de eskimiş. Tabi 55 yıllık bir iş için kabul edilebilir bir durum.
Charly (1968)
Özet: