Çok zevk almıştım bu filmi ilk izlediğimde. En kısa zamanda bir daha döneyim vakti gelmiş. Canım çekti.
Yeri bende çok ayrı bu filmin ya bir daha izleyeyim, yakın zamanda ..
DVD'si vardı bizde. Güzel filmdir.
Eskiden Hürriyet Film Kulübü vardı. Gazeteyle beraber 2,25 TL'ye DVD verirlerdi, eyy gidi. Neredeyse beleşe DVD topluyorduk. Ülke nereden nereye geldi.DVD'si vardı bizde. Güzel filmdir.
Yorumun ne oldu ?Shock Corridor -1963
Johnny Barrett hırslı bir gazetecidir. Hayatında en çok istediği, yaptığı haberle bir Pulitzer ödülü kazanmaktır. Bu ödülü kazanmak için de oldukça sıradışı bir yola başvurur. Dr. Fong ve sevgilisinin yardımıyla bir psikiyatri kliniğine sızar. Burada bir hasta gibi davranan Johnny'nin tek istediği, klinikte işlenen gizemli bir cinayeti aydınlatmak ve suçluyu bulmaktır. Cinayetin üç tanığıyla konuşabilmek için Johnny elinden geleni yapacaktır ancak bu iş düşündüğünden daha tehlikelidir.
(Alıntıdır)
Akıl hastanesinde yatan deliler üzerinden yapılan sistem eleştirisi filmi izletti. Dümdüz gerilim filmi diye açmıştım.Yorumun ne oldu ?
O dönemin filmleri böyledir şimdiki klişeleri oluşturdukları için basit gözükebilir ama işçilik ve emek olarak daha iyi çekilmiş filmlerdir düz gerilim filmi olsa bile zanaatkarlık açısından.Bunun yönetmeni aykırı bir adamdı pek normal filmler çekmezdi beyaz köpek diye bir filmi var işlediği konuya çok farklı bir yaklaşımdır.Akıl hastanesinde yatan deliler üzerinden yapılan sistem eleştirisi filmi izletti. Dümdüz gerilim filmi diye açmıştım.
Ku Klux Klan üyesi zenci, Komünizm göndermesi, kafayı yemiş Nükleer Araştırmacı (Borden) vs vs. Alt metni sağlamdı kısaca, filmi kurtarmış.