İlginç bir bilgi de burada dursun.Sullivan's Travels (1941)
Öncelikle, kadın başrole aşık oldum. Film de güzeldi. İyiydi ya. Güzeldi. Çok da güzeldi.
Yok var iyi filmleri ama en iyisi bu tabii çok fazla filmde oynamıyor.Ooo, iyiymiş kral. Sağolasın.
Harbiden bu filmden sonra oynadığı filmlere baktım da, elle tutulur bişey göremedim. Yazık olmuş.
Best picture diye akademi ödülü mü varGreen Book
İzlenilesi
Evet. Türkçesi en iyi film.Best picture diye akademi ödülü mü var
Onlar öyle mi diyormuş sahi? Bugün de birşey öğrendikEvet. Türkçesi en iyi film.
KatılıyorumSpoiler'dan daha fazlası ya kesinlikle.
The Ox-Bow Incident (1942)
Sıkıcı bir şekilde işlenebilme potansiyelinin çok fazla olmasına rağmen hukuk konusu hep sevmişimdir. Psikoloji, sosyoloji, aile ve din de işin içine ayarında girince tadından yenmez olmuş. Aşk bile var lan hatta, o da süper ayarında. Müzik de çok tatlış ve uygun yapılmış dönemin şartlarına göre. Oyunculuk için konuşmak gerekirse zaten Fonda başkan yetmiş de artmış, yan tiplerin ekstra performansları filmi şahane bir seviyeye taşımış. Elbiseler ve kostümler de gayet güzel, o soğuğu kışı çamuru pisliği yaşattılar bize. Keşke sahneler, dekorlar ve kamera için biraz daha uğraşsalarmış. Döneminin gerisinde kalmış sahneler ve kamera diye düşünüyorum.