Oyununu oynamadıysan filmini de izlemediysen neye göre değerlendiriyorsun neye göre kyaslıyorsun? Buna şaşırdım açıkçası. Ben hem eski serileri izlemiş hem oyunlarını oynamış hemde yeni filmi izlemiş biri olarak değerlendiriyorum. Bir fragmandan böyle sağlıksız bir değerlendirme yapmak saçma. Niye saçma? Çünkü Tomb Raider kült bir oyun serisidir. Film serileri de oyundan esinlenerek yapılmıştır. Doğal olarak bende değerlendirirken buna göre değerlendiririm. Tam bir Tomb Raider Lara Corf filmi deme sebebim de budur. Ben oyuna göre değerlendiriyorum. Film serilerine göre değil. Çünkü Lara Croft'u Lara Croft yapan Tomb Raider oyun serisidir. Angelina Jolie'nin oynadığı film serisi değil. Hani neye göre değerlendirdiğimi anla diye açıkladım.
Toparlayacak ve soruna da cevap verecek olursam Tomb Raider'ın özellikleri yukarıda da dediğim gibi içinde bulmacası, okçuluğu, parkur unsurlarının ve isminden de gelen çoğunlukla mezarlardaki gizemli tarihle ilgili bir hikayenin olduğu aksiyon macera oyun serisidir ve bu filmde de hepsi başarılı bir şekilde var. Hepsini çok güzel yedirmişler ve bir ton aksiyon sahnesi var ki aksiyon sahneleri yorucu değil aksiyonlar arasında hikayeyi yedirmişler. Ve aslında izleyiciye de böylece aktif dinlenme sunmuşlar. Aksiyon sahneleri iyiydi. Şunu diyebilirim belkide tarihteki ilk başarılı oyun filmi olabilir. Oyundan esinlenerek yapılacak filmler için güzel bir örnek olacaktır. Umarım yardımcı olmuştur değerlendirmem.