hayallerinin bittigini sanmıyorum.wb aile istiyordu ama sonradan düsünceleri acei kk yapmaya döndü...yani yeni bir hayali varken gerceklestiremeden öldü.ve bu hayali şimdi luffy tasıyor.
shankse gelince luffy rogerın sözlerinin aynısını söyledikten sonra sapkayı tak diye gecirdi kafasına.yıllar önce söylemiştim yine aynısını söylüyorum.sapkanın rogerın oldugu apacık belliydi ve o an hersey sekillendi.roger arkasından gelip yapamadıklarını yapıcak kişi için korsan cagını baslattı.shankste tüm denizleri,o korsanı bulmak için aradı.yani su an yaptıgı sadece luffyle sözlestikleri günü beklemek ama sonrasında onunda hayali degişebilir.
big mom parayı önemsemedigine ve tek gayesi seker ve tatlı yemek olduguna göre,kimse luffy gibi sekerini yemedigi sürece savastıgı bile mechul ama daha yeni tanıdık ve ne yorum yapsak eksik olur.
kaidou hakkında bilgi yok,teache gelince kk olmak istiyor ama d.lerin arzusunu yerine getirebilecek bir tip deil.
yani özetlersek hayaller önemli ama asıl önemli olan kıstas,yeni dünyada özgürce ve en güclü 4 korsandan biri olarak adını duyurmak ve bir cok adaya hükmederek imparator gibi hüküm sürmek.zaten imparatorlugun anlamı o, bir cok milletten yani yeni dünyadaki gibi bir cok adadan olusan insanı, tek bir kişinin hükmü altında birleştirmek