Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İfade Özgürlüğü Her Eylemi Kapsar mı?

İfade Özgürlüğü her eylemi kapsar mı?

• Evet kapsar

Kullanılan: 20 16.8%
  • Hayır kapsamaz

Kullanılan: 39 32.8%
  • İfade özgürlüğü bile olsa sınırları olmalıdır

Kullanılan: 47 39.5%
  • Şiddet yoksa suç da yoktur

Kullanılan: 13 10.9%

• Kullanılan toplam oy
    119
Hacı yaban domuzu örneğine kadar gitmenin ne gereği vardı. Sokak hayvanlarına her türlü işkencenin neredeyse hiçbir yaptırımı yoktu yakın zamana kadar. Sahipli hayvanlar için bile komik cezalar veriliyordu. Sen bizdeki saçmalıklara neden bakıyorsun.
Herhangi bir hayvan çiftliği açmak sıradan bir insani davranıştır. Ticari gerekçelerle yapılan bir eylem. Bunun Şanlıurfa'da yapılmış olması sadece yenilikçi ve cesur bir hareket olur. Amaç kimseyi tahrik etmek değildir.
Hayır kim birini tahrik etmek için çiftlik açar zaten?
Üstelik Şanlıurfa'da domuz çiftliğine karşı gelecek zihniyet insanların özeline de karışan, gaylere ölüm diyen evlilikdışı ilişkilerde insanları linç etmekten çekinmeyecek radikaller. Ne zamandan beri radikalleri standart olarak alıyoruz?

Ayrıca saygısızlığın tanımı çok da karmaşık bir şey değil bu tartışmada. Milletin kutsalı dokunulmaz değildir. Bir kimsenin kutsalına onu rahatsız etmek için küfredersen bu saygısızlıktır. Şanlıurfa'da domuz çiftliği açmakla bunun uzaktan yakından alakası yok
Benim o örneği vermemin sebebi, senin açık tahrik dediğin şeyin subjektif bir kavram olduğunu göstermek içindi, o standart belirlenmeli demedim zaten.
Ayrıca: https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/domuz-eti-tesisi-kuracakti-basina-gelmeyen-kalmadi-500710

Bu gerçekten kişiden kişiye, ülkeden ülkeye değişir. Örneğin bir ülkede belli bir dinin yüce saydığı bir figüre hakaretler edebilirsin hiçbir şey olmaz. Ülkemizde toplum içinde ineği kutsal görenlerle dalga geçebilirsin bir şey olmaz. Sorun bu değil.
Bilmiyorum anlatılamıyor galiba. Sorun bu konuda hassas olan kimsenin yanına gidip yada onun görebileceği bir platformda bu işi yapmak. Hassas olan kişinin yanına gidip, gaylerle dalga geçmek ifade özgürlüğü değildir, gidip müslüman bir ülkenin elçiliğinin önünde kuran yakmak ifade özgürlüğü değildir.

İfade özgürlüğü böyle bir şey değil. İfadeyi, ifade ettiğinde insanları yaralamayacak yerlere saklamak lazım.
Evde kendi kendime mi ifade edeceğim? Sözümün ulaşmasını istediğim bir yer var ve sen bu ulaştığı yerdekiler alınacaksa sus diyorsun. Özgürlük dediğin alınacaklarsa da yapmanı sağlayan şeydir, eğer sağlamıyorsa ona özgürlük denmez.

Misal kimi zina suç olmalı diyor sen bu adama, "benim kimle sevişeceğime devlet karar veremez" diyemeyeceksen, yemişim öyle ifade özgürlüğünü. Ben bunu söyleyince o kişiye göre "ahlaki, ailevi" değerlerine ve "geleneklerine" saldırıyor olacağım muhtemelen. O adam saldırdığımı düşünecek diye evde duvarlara mı anlatacam derdimi? Özgürlük çoğunluğun hassasiyetlerini değil, azınlığın düşüncelerini söyleyebilmesini sağlamıyorsa özgürlük değildir. "Çoğunluk bu konuda hassas, susman lazım" diyen bir şeye ifade özgürlüğü denmez.

Evde kendi kendime mi ifade edeceğim? Sözümün ulaşmasını istediğim bir yer var ve sen bu ulaştığı yerdekiler alınacaksa sus diyorsun. Özgürlük dediğin alınacaklarsa da yapmanı sağlayan şeydir, eğer sağlamıyorsa ona özgürlük denmez.

Misal kimi zina suç olmalı diyor sen bu adama, "benim kimle sevişeceğime devlet karar veremez" diyemeyeceksen, yemişim öyle ifade özgürlüğünü. Ben bunu söyleyince o kişiye göre "ahlaki, ailevi" değerlerine ve "geleneklerine" saldırıyor olacağım muhtemelen. O adam saldırdığımı düşünecek diye evde duvarlara mı anlatacam derdimi? Özgürlük çoğunluğun hassasiyetlerini değil, azınlığın düşüncelerini söyleyebilmesini sağlamıyorsa özgürlük değildir. "Çoğunluk bu konuda hassas, susman lazım" diyen bir şeye ifade özgürlüğü denmez.
Evet gidip elçilikte kuran yakma yada gay birine gidip gaylik hastalık deme demem çok kötü ve ifade özgürlüğünü kısıtlıyor sen haklısın. Böyle ifade özgürlüğü olmaz.

Müslüman ülkelerde araplarda ifade özgürlüğü yok zaten gerçi özgürlük'de yok dayatma hep bu araplaşmış insanlar ifade özgürlüğü der kendinerine gelince her şey mübah bunu yapma şunu yapma virüs gibiler bu kesim herşeyi hakediyor yobaz tayfa.

Evet gidip elçilikte kuran yakma yada gay birine gidip gaylik hastalık deme demem çok kötü ve ifade özgürlüğünü kısıtlıyor sen haklısın. Böyle ifade özgürlüğü olmaz.
Karıştırdığın bir şey var. Bunların söylenmesi yanlış demek ayrı, bunlar yasaklanmalı, söylenmemeli demek ayrı şeyler. Adam söyler sen de buna "hukuk" çerçevesinde tepkini verirsin.

Bu tarz söylemleri, kişisel olarak yanlış kabul etsek de ifade etme hakları olduğunu savunmazsak, yarın biri çıkıp "Luffy'ye Lütfü demek benim değerlerime saldırıdır. " dediğinde susman gerekir. (Siyasi ya da dini meselelere kaymasın diye bu örneği verdim. Sen bunu o tarz bir örnek ile değiştirerek düşün.)

Karıştırdığın bir şey var. Bunların söylenmesi yanlış demek ayrı, bunlar yasaklanmalı, söylenmemeli demek ayrı şeyler. Adam söyler sen de buna "hukuk" çerçevesinde tepkini verirsin.

Bu tarz söylemleri, kişisel olarak yanlış kabul etsek de ifade etme hakları olduğunu savunmazsak. Yarın biri çıkıp "Luffy'ye Lütfü demek benim değerlerime saldırıdır. " dediğinde susman gerekir. (Siyasi ya da dini meselelere kaymasın diye bu örneği verdim. Sen bunu o tarz bir örnek ile değiştirerek düşün.)
Luffy'e Lütfü diyemeyeceksek yaşamayalım bu hayatı.

Benim o örneği vermemin sebebi, senin açık tahrik dediğin şeyin subjektif bir kavram olduğunu göstermek içindi, o standart belirlenmeli demedim zaten.
Ayrıca: https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/domuz-eti-tesisi-kuracakti-basina-gelmeyen-kalmadi-500710
Oğlum açık tahrik dememin sebebi tahrik olmam değil. Adamın amacının tahrik etmek olması. Durup dururken gidip kutsalına küfrediyorsun. Sonra "Türkiye'ye gol attım" diye de kendini elleyerek tatmin oluyorsun.
Cümlenin ikinci kısmının Paludan tarafından dillendirilmemiş olması yapmadığı anlamına gelmez. Tam o heriflik hareket.

Değer verdiği bir şey olmayan insanlara bu konuda bir şey anlatamazsiniz. Bu adamlar yanlarına kız arkadaşlarını alıp kafeye gitseler. Yan masadaki hanzo yanındaki kıza akla alınmayacak şeyler söylese aa ne güzel kendini ifade ediyor diye alkış tutarlar. (Dini örnek vermek empati duygunuzu harekete geçirmiyor. Nasıl bir şey olduğunu bilmediğiniz için yanindaki kızdan anlatayım belki empati kurabilirsiniz. Ama dediğim gibi değerlere sahip olmayan bir insanın değerine sovsen Yarabbi Şükür der.)

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık