Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İfade Özgürlüğü Her Eylemi Kapsar mı?

İfade Özgürlüğü her eylemi kapsar mı?

• Evet kapsar

Kullanılan: 20 16.8%
  • Hayır kapsamaz

Kullanılan: 39 32.8%
  • İfade özgürlüğü bile olsa sınırları olmalıdır

Kullanılan: 47 39.5%
  • Şiddet yoksa suç da yoktur

Kullanılan: 13 10.9%

• Kullanılan toplam oy
    119
Ben ineği katletmesi doğru demedim. Belki de bunu yapan kişi yakın zamanda benzer şekilde bir Hİntli'nin kendi değerleriyle dalga geçmesinden saldırmasından hareketle bu işe kalkıştı. Durup dururken niye İneği katletsin? Yani bunları hiç sorgulamıyorsun. İfade özgürlüğünde sınır olmadı mı herkes birbirinin değerlerine saldırır ama sözlü ama bazı hareketlerle ve bu da insanları birbirine karşı kışkırtır. Sonucu da fiziksel münakaşalara öldürmeye gider.

İfade özgürlüğü her değeri ayaklar altına al saldır demek değil. Yaparsan sonuçları olur. İnsan bunlar robot değil. Bu sadece kini artırır.
Hasancım dalga mı geçiyorsun, ne sorgulaması neyden bahsediyorsun? Hindistan'da ifade özgürlüğü vardı da ondan mı çıktı 2 tane iç savaş? Hindular hayvan gibi baskı kuruyorlardı müslümanlar üzerinde, yaşamlarına dini değerimiz şu bu diyerek her türlü baskıyı kuruyorlardı, ondan patladı. Özgürlükten değil yasaklardan çıktı. Yasakları koyanlar Hindular olunca bak ifade özgürlüğünden oldu demen çok komik.

Çoğunluğun hassasiyetlerinin başladığı yerde özgürlüğün biter diyorsun yani? :d
İnsanlar birbirlerinin değelerine saldırırken bir düşünmeli empati yapmalı diyor. Zor değil. İfade özgürlüğü ardına saklanıp her bir değere saldırmak aşağılamak ifade özgürlüğünü kötüye kullanmaktır. İfade özgürlüğü genel anlamda olması gereken bir şey. Ama gerçekte sonuçlarına bakınca insanlar özünden koparıp bunu saldırma amaçlı kullanıyor. Fiziksel olarak da yapmak isteyip de yapamadığını belki de en azından bu yolla yaparak sağlamaya çalışıyor. Amaç tamamen kışkırtma ve tahrikken neyini savunuyorsunuz hala?

Çok saçma bir örnek be. Hayalkırıklığını uğradım. Ben zaten özel hayata karışamayız derken ortada bir kurban yoksa diye başta belirtmiştim. Ki ben kurban derken sadece fiziksel şiddeti de kast etmedim. Mobbingin, sözlü tacizin, psikolojik şiddetin de şiddet olduğunu söylüyorum.

Eylemin saygısızca olması tek başına özele müdahaleyi gerektirmez. Kimse kimseye saygı duymak zorunda değil. Saygı duymadığını gizlemek zorunda da değil. Ama bu halka açık alanda saygısızlık yapma hakkını vermez.
Senin anlamadığın konu, açık alanda saygısızlığın ne olduğuna hangi standartlar karar veriyor? Bunun kültürden kültüre, milletten millete değişebileceğinin farkında değil misin? Yaban domuzu gördüğünde işkence ile öldürülen bir toplumda yaşıyorsun, ben gidip Şanlıurfa/Eyyübiye'de domuz çiftliği açsam "aa kardeşim, bize zararı yok gelsin yapsın" denileceğini mi sanıyorsun? Onlara göre bu da açıkça tahrik edici, aşağılayıcı bir unsur. O yüzden böyle subjektik yorumlara gerek kalmadan belil standartlar belirlenmeli.

Hasancım dalga mı geçiyorsun, ne sorgulaması neyden bahsediyorsun? Hindistan'da ifade özgürlüğü vardı da ondan mı çıktı 2 tane iç savaş? Hindular hayvan gibi baskı kuruyorlardı müslümanlar üzerinde, yaşamlarına dini değerimiz şu bu diyerek her türlü baskıyı kuruyorlardı, ondan patladı. Özgürlükten değil yasaklardan çıktı. Yasakları koyanlar Hindular olunca bak ifade özgürlüğünden oldu demen çok komik.
Yine konuyla alakası yok. Bahsettiğimiz yerde Müslümanların özgürlüğü yok sen ifade özgürlüğünden bahsediyorsun. Attığın haberler uzerinden tartışıyorum ben. Sen yine farklı yere gittin. O çok daha ayrı bir tartışma konusu.

Yine konuyla alakası yok. Bahsettiğimiz yerde Müslümanların özgürlüğü yok sen ifade özgürlüğünden bahsediyorsun. Attığın haberler uzerinden tartışıyorum ben. Sen yine farklı yere gittin. O çok daha ayrı bir tartışma konusu.
Kardeşim ayrı konu monu değil, bak ne yazmışsın:

Doğru düşünüyorsun. İfade özgürlüğü altında birilerinin kutsallarına saldırılıyor. Bu ifade özgürlüğünün sınırı yoksa başkası da gider kafasına sıkar. Kendini ifade eder. Sonuçta o da bir ifade.

Evet olay bu kadar basit.
Al adamlar da ifade etmişler senin deyişinle, kutsallarına saygısızlık görmüşler, öldürmüşler insanları. Sonuçta o da bir ifade, değil mi?

Bu da kişiden kişiye değişiyor. Her bir bireyin hassasiyetine göre sınır mı çekeceğiz?
Bu gerçekten kişiden kişiye, ülkeden ülkeye değişir. Örneğin bir ülkede belli bir dinin yüce saydığı bir figüre hakaretler edebilirsin hiçbir şey olmaz. Ülkemizde toplum içinde ineği kutsal görenlerle dalga geçebilirsin bir şey olmaz. Sorun bu değil.
Bilmiyorum anlatılamıyor galiba. Sorun bu konuda hassas olan kimsenin yanına gidip yada onun görebileceği bir platformda bu işi yapmak. Hassas olan kişinin yanına gidip, gaylerle dalga geçmek ifade özgürlüğü değildir, gidip müslüman bir ülkenin elçiliğinin önünde kuran yakmak ifade özgürlüğü değildir.

İfade özgürlüğü böyle bir şey değil. İfadeyi, ifade ettiğinde insanları yaralamayacak yerlere saklamak lazım.

Senin anlamadığın konu, açık alanda saygısızlığın ne olduğuna hangi standartlar karar veriyor? Bunun kültürden kültüre, milletten millete değişebileceğinin farkında değil misin? Yaban domuzu gördüğünde işkence ile öldürülen bir toplumda yaşıyorsun, ben gidip Şanlıurfa/Eyyübiye'de domuz çiftliği açsam "aa kardeşim, bize zararı yok gelsin yapsın" denileceğini mi sanıyorsun? Onlara göre bu da açıkça tahrik edici, aşağılayıcı bir unsur. O yüzden böyle subjektik yorumlara gerek kalmadan belil standartlar belirlenmeli.
Hacı yaban domuzu örneğine kadar gitmenin ne gereği vardı. Sokak hayvanlarına her türlü işkencenin neredeyse hiçbir yaptırımı yoktu yakın zamana kadar. Sahipli hayvanlar için bile komik cezalar veriliyordu. Sen bizdeki saçmalıklara neden bakıyorsun.
Herhangi bir hayvan çiftliği açmak sıradan bir insani davranıştır. Ticari gerekçelerle yapılan bir eylem. Bunun Şanlıurfa'da yapılmış olması sadece yenilikçi ve cesur bir hareket olur. Amaç kimseyi tahrik etmek değildir.
Hayır kim birini tahrik etmek için çiftlik açar zaten?
Üstelik Şanlıurfa'da domuz çiftliğine karşı gelecek zihniyet insanların özeline de karışan, gaylere ölüm diyen evlilikdışı ilişkilerde insanları linç etmekten çekinmeyecek radikaller. Ne zamandan beri radikalleri standart olarak alıyoruz?

Ayrıca saygısızlığın tanımı çok da karmaşık bir şey değil bu tartışmada. Milletin kutsalı dokunulmaz değildir. Bir kimsenin kutsalına onu rahatsız etmek için küfredersen bu saygısızlıktır. Şanlıurfa'da domuz çiftliği açmakla bunun uzaktan yakından alakası yok

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık