Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İfade Özgürlüğü Her Eylemi Kapsar mı?

İfade Özgürlüğü her eylemi kapsar mı?

• Evet kapsar

Kullanılan: 20 16.8%
  • Hayır kapsamaz

Kullanılan: 39 32.8%
  • İfade özgürlüğü bile olsa sınırları olmalıdır

Kullanılan: 47 39.5%
  • Şiddet yoksa suç da yoktur

Kullanılan: 13 10.9%

• Kullanılan toplam oy
    119
İstisna olduğu yerler var, standart olduğu yerler var, genel olarak istisna veyahut standart demen çok ilginç, sanırım Red Stateler'in hepsini gezip raporladın da ona göre konuşuyorsun gibi bir halin var. İnsanlar bu hakkı içselleştirmedi diye bu hakkı arzulayamayız diye bir şey de yok. Gerekliliğini tartışma sırasında duvara çarpınca işlevselliğini tartışmaya başlıyorsun, o da olmayınca trolleme girişimlerin oluyor. Güzel bir söyleşi oldu :D
Bence yine hikayelerine başladın.

En basit tanımını yapıyorum sana herhangi birinin çok hassas olduğu bir konuda alay edebilirsin ama bunu gidip kışkırtarak yaparsan ifade özgürlüğü olmaz. İfadenin bedelini ödetebilirler. Şimdi de alplerde ineklerden milka çikolatası yapan biri olsaydın diye gireceksin olaya da neyse :oleyo:

Nasıl getirdiği sonuç? Ne zaman ifade özgürlüğü olmuş hindistanda da bu sonucu doğurmuş? Müslümanlara tarihlerinden beri baskı kuruyor hindular, yaşama imkanı bırakmıyorlar. İngilizler çekildiğinden beri ivmeli bir şekilde müslümanları katlediyorlar. Bahsettiğimiz anlamda ifade özgürlüğünün sonucuymuş lol.
Attığın 3. linkteki hızlı okudum ve yanlış anlamadıysam Müslümanların yaptığı karikatürden bahsetmiş ve orada kutsallarına hakaret etmişler. Bu da bazı olayları tetiklemiş. Dİğer iki haberde ise zaten alakası yok. İnek kaçakçılık yapan Müslümanı öldürmüş diyor bir Hintli. Öbüründe de sığır katlettiğinden şüphelenen bir Müslümanı öldürmüş. Bizim tartıştığımız konuyla doğrudan alakası da yok.

Mahkemeye giderek evet, kafa atarak hayır. Şiddeti "ama sen kışkırttın" "değerleriyle alay etmişsin" diyerek meşrulaştıramayız.
Bu kişisel bir durum işte bazıları mahkemeye gidebilir, bazılar seni işten atabilir, bazıları sahip olduklarını alabilir, bazıları hapse atabilir(devlet), bazıları dövebilir.

Bir dünya insan var hepsi farklı farklı tipler.

İfade özgürlüğünün olmaması durumuna gelirsek gerçekten de ifade özgürlüğü yok, çünkü her ülkede bazı sözcüklerin yaptırımlarını görürüsün öyle yada böyle. Bu sözcükler değişebilir ama sonuç değişmez. Yaptırımı ağzının üzerine çakarlar :bilmem:

Attığın 3. linkteki hızlı okuduysam ve yanlış anlamadıysam Müslümanların yaptığı karikatürden bahsetmiş ve orada kutsallarına hakaret etmişler. Bu da bazı olayları tetiklemiş. Dİğer iki haberde ise zaten alakası yok. İnek kaçakçılık yapan Müslümanı öldürmüş diyor bir Hintli. Öbüründe de sığır katlettiğinden şüphelenen bir Müslümanı öldürmüş. Bizim tartıştığımız konuyla doğrudan alakası da yok.
Doğrudan alakası "birilerinin kutsalı, sağduyu, vicdan" diyerek, objektif olarak kodlanamayan standartlarla sınırlandırmalara kalkarsan, özgürlükten çok yasaklarla yaşarız.

Bu kişisel bir durum işte bazıları mahkemeye gidebilir, bazılar seni işten atabilir, bazıları sahip olduklarını alabilir, bazıları hapse atabilir(devlet), bazıları dövebilir.

Bir dünya insan var hepsi farklı farklı tipler.

İfade özgürlüğünün olmaması durumuna gelirsek gerçekten de ifade özgürlüğü yok, çünkü her ülkede bazı sözcüklerin yaptırımlarını görürüsün öyle yada böyle. Bu sözcükler değişebilir ama sonuç değişmez. Yaptırımı ağzının üzerine çakarlar :bilmem:
Çoğunluğun hassasiyetlerinin başladığı yerde özgürlüğün biter diyorsun yani? :d

Doğrudan alakası "birilerinin kutsalı, sağduyu, vicdan" diyerek, objektif olarak kodlanamayan standartlarla sınırlandırmalara kalkarsan, özgürlükten çok yasaklarla yaşarız.
Ben ineği katletmesi doğru demedim. Belki de bunu yapan kişi yakın zamanda benzer şekilde bir Hİntli'nin kendi değerleriyle dalga geçmesinden saldırmasından hareketle bu işe kalkıştı. Durup dururken niye İneği katletsin? Yani bunları hiç sorgulamıyorsun. İfade özgürlüğünde sınır olmadı mı herkes birbirinin değerlerine saldırır ama sözlü ama bazı hareketlerle ve bu da insanları birbirine karşı kışkırtır. Sonucu da fiziksel münakaşalara öldürmeye gider.

İfade özgürlüğü her değeri ayaklar altına al saldır demek değil. Yaparsan sonuçları olur. İnsan bunlar robot değil. Bu sadece kini artırır. Ben diyorum ki ifadenin belirtirken bunu belirli kalıplar yöntemler içinde doğru yapmak gerekir. Kuran'ı yakmak sadece insanların öfkesini tetikler. Bir şey anlatmış olmazsın. Bir fikir sunmuş olmazsın.

Bu saygısızca olduğunu değiştirmiyor
Edit: Sonuçta özel hayat diye istediğini yapamazsın. Özel hayatımda karımı dövüyorum, bizim kültürümüzde bu var deyip çıkamazsın. Bu bir suçtur.
Çok saçma bir örnek be. Hayalkırıklığını uğradım. Ben zaten özel hayata karışamayız derken ortada bir kurban yoksa diye başta belirtmiştim. Ki ben kurban derken sadece fiziksel şiddeti de kast etmedim. Mobbingin, sözlü tacizin, psikolojik şiddetin de şiddet olduğunu söylüyorum.

Eylemin saygısızca olması tek başına özele müdahaleyi gerektirmez. Kimse kimseye saygı duymak zorunda değil. Saygı duymadığını gizlemek zorunda da değil. Ama bu halka açık alanda saygısızlık yapma hakkını vermez.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık