Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İfade Özgürlüğü Her Eylemi Kapsar mı?

İfade Özgürlüğü her eylemi kapsar mı?

• Evet kapsar

Kullanılan: 20 16.8%
  • Hayır kapsamaz

Kullanılan: 39 32.8%
  • İfade özgürlüğü bile olsa sınırları olmalıdır

Kullanılan: 47 39.5%
  • Şiddet yoksa suç da yoktur

Kullanılan: 13 10.9%

• Kullanılan toplam oy
    119
Hmm yani yanmış bir Kur'anın küllerinden banyo yapacak kadar densiz olsalar sorun yok mu senin açından? Mesele senin görmense yani?
Tabiki sorun yok adamın ne yaptığından bana ne.

Bir ineğe tapanın ineğe tapıyor olmasıyla dalga geçmem yada gidip inek yemem onu alakadar etmez ama bunu adamın gözüne sokarsam o zaman kışkırtma olur.

Kışkırttığın insanın da ne yapacağı belli olmaz bir dünya tip var bir dünya insan var.

Tabiki sorun yok adamın ne yaptığından bana ne.

Bir ineğe tapanın ineğe tapıyor olmasıyla dalga geçmem yada gidip inek yemem onu alakadar etmez ama bunu adamın gözüne sokarsam o zaman kışkırtma olur.

Kışkırttığın insanın da ne yapacağı belli olmaz bir dünya tip var bir dünya insan var.
Alpamis'e sorduğumu sana da sorayım o zaman, keçi yetiştirecek dağın/bayırın, koyun yetiştirecek iklimin olmasaydı et yemeyi tümden bırakır mıydın indo-paki sınırında yaşasan? Müslümandan çok Hindu komşun olacaktı, bunu unutma.

Yine örneğe mi takıldın ? Ben ineklere tapanlara yada kutsal sayanlara hakaret etmiyorum. Alpamış öyle bir şey mi yaptı hor mu gördü adamları ?

O bir örnek sadece.

İşin özeti kışkırtma diye bir şey yapmak bedelini ödemeyi gerektirir özellikle bunu uçlara kadar kaşırsan. Örneğin zenci mahallesine gidip hepsine N... sözünü söyleyip sonra dayak yediğinde neden dayak yedim bunlar çok barbar diyemezsin :bilmem:

Yine örneğe mi takıldın ? Ben ineklere tapanlara yada kutsal sayanlara hakaret etmiyorum. Alpamış öyle bir şey mi yaptı hor mu gördü adamları ?

O bir örnek sadece.

İşin özeti kışkırtma diye bir şey yapmak bedelini ödemeyi gerektirir özellikle bunu uçlara kadar kaşırsan. Örneğin zenci mahallesine gidip hepsine N... sözünü söyleyip sonra dayak yediğinde neden dayak yedim bunlar çok barbar diyemezsin :bilmem:
Sen bir şeyin idealleştirilmesi ile bir şeyin oluru arasındaki farkı anlayamıyorsun sanırım.
Anayasamızda "Kişinin rızası olmadan vücut bütünlüğüne dokunulamaz. " diye bir ifade var değil mi? Ama birini haksızca döven mi dersin, birine tecavüz eden mi dersin, hırla var. Aaa bak bu kanun olmasına rağmen uymayan var dedik diye, bu fundamental hakkı anayasamızdan çıkaralım mı yani? Bunu idealleştirmeyi bırakalım mı?

Sen bir şeyin idealleştirilmesi ile bir şeyin oluru arasındaki farkı anlayamıyorsun sanırım.
Anayasamızda "Kişinin rızası olmadan vücut bütünlüğüne dokunulamaz. " diye bir ifade var değil mi? Ama birini haksızca döven mi dersin, birine tecavüz eden mi dersin, hırla var. Aaa bak bu kanun olmasına rağmen uymayan var dedik diye, bu fundamental hakkı anayasamızdan çıkaralım mı yani? Bunu idealleştirmeyi bırakalım mı?
Sen de bir şeyin standardı ve istisnasını anlayamıyorsun.

Bu bir şeyi anayasadan çıkarma falan değil, bu her daim olan bir standart. Amerika'da da böyle. Bazı sözleri kullanamazsın ifade özgürlüğünden saymazlar hayatını bitirirler. Devlet yapmıyor diye bunun böyle olacağı gerçeği değişmez.

İşin özeti bu bir istisna değil bir standart. O yüzden ifade özgürlüğü yok.

Sen de bir şeyin standardı ve istisnasını anlayamıyorsun.

Bu bir şeyi anayasadan çıkarma falan değil, bu her daim olan bir standart. Amerika'da da böyle. Bazı sözleri kullanamazsın ifade özgürlüğünden saymazlar hayatını bitirirler. Devlet yapmıyor diye bunun böyle olacağı gerçeği değişmez.

İşin özeti bu bir istisna değil bir standart. O yüzden ifade özgürlüğü yok.
İstisna olduğu yerler var, standart olduğu yerler var, genel olarak istisna veyahut standart demen çok ilginç, sanırım Red Stateler'in hepsini gezip raporladın da ona göre konuşuyorsun gibi bir halin var. İnsanlar bu hakkı içselleştirmedi diye bu hakkı arzulayamayız diye bir şey de yok. Gerekliliğini tartışma sırasında duvara çarpınca işlevselliğini tartışmaya başlıyorsun, o da olmayınca trolleme girişimlerin oluyor. Güzel bir söyleşi oldu :D

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık