Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İfade Özgürlüğü Her Eylemi Kapsar mı?

İfade Özgürlüğü her eylemi kapsar mı?

• Evet kapsar

Kullanılan: 20 16.8%
  • Hayır kapsamaz

Kullanılan: 39 32.8%
  • İfade özgürlüğü bile olsa sınırları olmalıdır

Kullanılan: 47 39.5%
  • Şiddet yoksa suç da yoktur

Kullanılan: 13 10.9%

• Kullanılan toplam oy
    119
Google'dan eksik bilgi almışsın. Medeni Hukuk Özel Hukukun alt dalıdır. Bu şekilde devam etmek istiyorsun anlaşılan. Bilmediğin konularda bilgilenerek konuşmanı tavsiye ederek seni kişisel özgürlüğünle başbaşa bırakıyorum. İyi araştırmalar.
Konuşmayı eksik okuyup cevap verdin sanırım ve egon haksız olduğunu kabul etmeni engelliyor anlaşılan.

Seni alıntılayan arkadaş "Hukuk karar aşamasında kanunda hüküm bulamazsa, din, örf adet ve gelenekte arar cezayı." dedi. Eğer sen hukuk yaratarak suç ve ceza yaratılacağını savunuyorsan "google"dan ongun hukuk bilgini tazelemeni tavsiye ederim. Zira bilgilenmesi gerek benmişim gibi gelmedi bana. :(

Konuşmayı eksik okuyup cevap verdin sanırım ve egon haksız olduğunu kabul etmeni engelliyor anlaşılan.

Seni alıntılayan arkadaş "Hukuk karar aşamasında kanunda hüküm bulamazsa, din, örf adet ve gelenekte arar cezayı." dedi. Eğer sen hukuk yaratarak suç ve ceza yaratılacağını savunuyorsan "google"dan ongun hukuk bilgini tazelemeni tavsiye ederim. Zira bilgilenmesi gerek benmişim gibi gelmedi bana. :(
Arkadaş doğru bilgilendirme yaptı onda sıkıntı yok. Buradaki sorun senin hala bilmediğin bir konuda ısrara devam etmen. Edebilirsin hiç problem değil benim için ancak okumak zorunda kalanlar için üzülürüm. Vakit kaybı. Benim vaktim değerli. Sana bundan daha fazla zaman ayıramam. İyi geceler diliyorum sana.

Arkadaş doğru bilgilendirme yaptı onda sıkıntı yok. Buradaki sorun senin hala bilmediğin bir konuda ısrara devam etmen. Edebilirsin hiç problem değil benim için ancak okumak zorunda kalanlar için üzülürüm. Vakit kaybı. Benim vaktim değerli. Sana bundan daha fazla zaman ayıramam. İyi geceler diliyorum sana.
Hukuk yaratarak suç ve ceza konulabilir diyen birisinin, konuyu bilmediğimi iddia etmesi biraz tuhaf oldu. İyi geceler.

Bir büyüğümün söylediği söz çok hoşuma gitmişti"Toplum sağduyulu insanların oluşturduğu ve yaşadığı yerdir ".

Türkiye'de sağduyulu türk insanı çıplak dolaşıp ağaçlarımızı katlediyorsunuz diyemez .Ama İsveç vatandaşı ise İsveç halkının sağduyu sınırı nedir bilmiyorum orda der belki beni bağlamaz .İfade özgürlüğü görecelidir

Senin ifade edeceğin şey idari bir merciin onayından geçmemesine, denetimine girmemesine, sansürlenmemesine ifade özgürlüğü denir. Bu söylediğinin suç oluşturmasından dolayı ceza alman ayrı mesele, senin ifade edeceğin şeyin devlet tarafından denetlenip öyle yayınlanması ayrı mesele.
Soruma cevap alamadım. Bu durum gerçekten özgürlük olarak tanımlanabilir mi veya tanımlanmalı mı?

Şu an burada fikirler üzerinden konuştuğumuza göre anladığım kadarıyla işin hukuki değil felsefi boyutunu önemsiyoruz; o yüzden özgürlüğün hukuki değil felsefi sınırlarının daha çok üzerinde durmak istiyorum. İşin hukuki kısmıyla ilgili bilgim yok, ilgim de yok.

kimlik aslında özünde basit şeydir, kişiliğin kendini ifade etmesi için geçerken yoldan toplanmış, maruz kalınmış sosyal mekanizma, yapı araçlarıdır. karmaşıklaşması kitlelere yayıldığı ve her bireyin çevresine veya edinimlerine göre seçtiği kimlikler yüzünden. fakat kişiliğin kendini ifade etmesi ile kişinin kendini ifade etmesi farklı şeyler. kişiliğini bu yolla örmüş herkes aslında kişiliği üzerinden kimliğini ifade eder. doğal olarak kimliğine gelen eleştiriyi de kişisel algılar. bu kimlikler ideolojik karın ağrıları oluşturur, mağduriyet yaratmanın, bi grubu diğerinden ayırmanın yollarından biridir çünkü insanlar bu kimliklerle zaten birlikte yaşayamaz. toplama kimliği dayanak edinirseniz acı çekersiniz, nazik götlü bi birey olarak her şey size batabilir. kimlik toplumların meşrulaştırma aracıdır da, bu büyük çeşitliliğe bakıp kıyaslama da yaptırır, yargılar da her şeyi yaptırır kimlik yoluyla edinilmiş kişilik.

zaten yorumlara bakınca kimliklerini kişilik edinenler de görünüyor, bu yolla kişiliğini ifade edenler de ve kimse tam da bu yüzden kendini ifade emiyor. bu tartışmanın bir anlamı yok, kimliğine sıkıca tutunmuş insanların önüne geçemezsiniz çünkü fikirleri kendilerinden deüil kimlik yolula kişiliklerinden gelir. boş yani, kitleler bilinçlenemez

Amaçlı yapıp yapmadığının bir önemi var mı abi? Senin için o sadece bir hayvan ama onun için tanrısı. Tabiki kuran yakmak ile senin inek yemen aynı şey değil. Birinde amaç direkt müslümanları tetiklemek iken diğerinde amaç sadece et yemek olabilir. Ama sokakta bir hindu bunu görüp de delirebilir.
Ne zaman aynı olabilir biliyor musun. Gidip Hindistan büyük elçiliğinde inek yakıp kesersen aynı duruma gelir. Amaç önemli.

İfade özgürlüğü denen şey Galileo, Dünya'nın yuvarlak olduğunu öldürülme tehlikesi olmadan rahatça söyleyebilsin, özgürce konuşabilsin, fikirler söylensin çünkü doğruya böyle ulaşırız diye var. Galileo canı istediğinde milletin anasına rahat rahat sövsün diye değil :)

Şiddeti sadece fiziksel olarak algılamanızda sorun var. Eğer her şey ifade özgürlüğüne giriyorsa zorbalığa da okey diyelim, hakaret yüzünden olan suçlar da ortadan kalksın. Herkes birbirine ana baba bacı girişsin. O zaman biri çıkıp hakaret edene saldırdığında da gıkınızı çıkarmayacaksınız. İnsanız, sabır taşı değil. Birini tahrik etmek veya zarar vermek için yapılan her şey şiddettir ve şiddetin "özgürlüğü" olamaz.

Down Sendromlu çocuklarla dalga geçilmesi de buradaki bazı kişilere göre bir insanın ifade özgürlüğü kapsamında olmalı anladığım. Ya da herhangi bir hastalıkla engellilikle dalga geçilmesi kötü söz edilmesi felan.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık