Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İfade Özgürlüğü Her Eylemi Kapsar mı?

İfade Özgürlüğü her eylemi kapsar mı?

• Evet kapsar

Kullanılan: 20 16.8%
  • Hayır kapsamaz

Kullanılan: 39 32.8%
  • İfade özgürlüğü bile olsa sınırları olmalıdır

Kullanılan: 47 39.5%
  • Şiddet yoksa suç da yoktur

Kullanılan: 13 10.9%

• Kullanılan toplam oy
    119
Evet kapsar. Söz konusu eylem bir ifade içeriyorsa tabi ki. Her "kutsal"la da alay edilebilir veya hakaret de edilebilir.

Muhatap olunan bir şahsa doğrudan hakaret etmek de aynı şekilde ifade özgürlüğüdür. Ama sonuçlarını göze almak şartıyla, çünkü hakaret edilen şahsın kendini savunma hakkı vardır (dava veya karşı hakaret, şiddet değil)

Kapsamaz. "Canımın istediğini yaparım." demek kamusal alanı hafife alan bir tanımdır. Benim diğerlerine, diğerlerinin de bana karşı sorumluluk hissetmesi sayesinde özgür olurum. Malum özgürlük, hukukta tanımlanan özgürlüktür. Aynı hukuk karar aşamasında yazılı kanunlarda aradığını bulamadığında dini kurallar, örf adet ve geleneklerde arar cezayı. Yani toplulukların inançlarını, kutsallarını, geleneklerini küçük görmek, hakaret etmek bir özgürlük değil, özgürlüğü kısıtlamaktır. Abraham Lincoln'ün dediği gibi: "Yumruğumu sallama hakkım, burnunuzun başladığı yerde biter."

Girmez. Çünkü doğrudan o adamın kutsalina saldiri amaçlı yapmiyorsun bu davranışı. Birinde kasıt var diğerinde kasıt yok. Müslümanlar kurban keserken dur su Hindunun kutsalina saldırayım videosunu çekip nasıl kestiğimi atayım onlara izleteyim amaçlı yapmıyor bunu.
Amaçlı yapıp yapmadığının bir önemi var mı abi? Senin için o sadece bir hayvan ama onun için tanrısı. Tabiki kuran yakmak ile senin inek yemen aynı şey değil. Birinde amaç direkt müslümanları tetiklemek iken diğerinde amaç sadece et yemek olabilir. Ama sokakta bir hindu bunu görüp de delirebilir.

Kapsamaz. "Canımın istediğini yaparım." demek kamusal alanı hafife alan bir tanımdır. Benim diğerlerine, diğerlerinin de bana karşı sorumluluk hissetmesi sayesinde özgür olurum. Malum özgürlük, hukukta tanımlanan özgürlüktür. Aynı hukuk karar aşamasında yazılı kanunlarda aradığını bulamadığında dini kurallar, örf adet ve geleneklerde arar cezayı. Yani toplulukların inançlarını, kutsallarını, geleneklerini küçük görmek, hakaret etmek bir özgürlük değil, özgürlüğü kısıtlamaktır. Abraham Lincoln'ün dediği gibi: "Yumruğumu sallama hakkım, burnunuzun başladığı yerde biter."
Dinde, örf adet ve geleneklerde mi ceza arar? :d

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık