Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İfade Özgürlüğü Her Eylemi Kapsar mı?

İfade Özgürlüğü her eylemi kapsar mı?

• Evet kapsar

Kullanılan: 20 16.8%
  • Hayır kapsamaz

Kullanılan: 39 32.8%
  • İfade özgürlüğü bile olsa sınırları olmalıdır

Kullanılan: 47 39.5%
  • Şiddet yoksa suç da yoktur

Kullanılan: 13 10.9%

• Kullanılan toplam oy
    119
Bu da tabi bir hak. Yalnız anti lgbt yürüşleri nefret eylemi değildir. Bu konudan örnek vereceksen, toplama kamplarında lgbt bireyleri yakmayı güzellemenin hak olup olmadığını dile getirmelisin. Nefret eylemi budur.
anti lgbt eylemlerinde nefret suclari olmuyor mu ki

ben daha once bircok kez nefret sucuna maruz kalmıs bir lgbt bireyi olarak konusuyorum. bu eger kisisel olarak bana zarar veren bir boyuta ulasiyorsa ornegin fiziksel saldiriya veya zorbalıga ulasmasi bunun suc olabilecegini dusunuyorum. aksi insanlari sinirlandirmak olur.

ben birey olarak zaten bu tür eylemlerin topuna karsiyim. kuran yakmak, bayrak yakmak, portakal kesmek anlamsız, sacma, hadsiz bir eylem. ozellikle de portakal kesmek :p

neticede ben hukukun hsini bilmem kendi adima konusuyorum.

İfade Özgürlüğünü ve sınırlarını anlayabileceğim net bir kaynak var mı çünkü anlayamıyorum. Bence insanların dinlerine,özel ilişkilerine(birisine zarar vermediği sürece),kimliklerine,yönelimlerine falan karışılması ifade özgürlüğü gibi gelmiyor bana.

Kaçırdığım detay vs. yok. İfade özgürlüğü aklına geleni söyleyip cezlandırılmama garantisi değildir, aklına geleni söylemenin engelenmemesi, kısıtlanmamasıdır. Bu kısıtlamama, engellememe ifaden suç ise bunu suç olmaktan çıkarmaz.
Şimdi hacı Avrupa ülkeleri "Bu ifade özgürlüğüdür" deyip cezalandırmıyor. Yani bunun ifade özgürlüğüne girmesi dolayısıyla suç olmadığını dile getiriyorlar. Bunu suç olarak gören ülkeler "bu nefret suçudur" diyor ve cezalandırılmasını istiyor. Biz bunu tartışıyoruz.

Sınır çizmek yanlış çünkü bu işe bir sınır getirmek her zaman ve her yerde hoşgörüsüz insanların faydasına oluyor. Daha geçen gün tarikatçılar çocuk tecavüzcüsüne destek eylemi yaptılar ve devlet bunu izledi. Ama ben bunlara ve tarikatlarına sövsem dinimize küfretti ühühühü diye beni şikayet ederler ve devlet beni suçlu bulur. Bence bıraksınlar da herkes herkese ve her şeye sallayanbilsin.

Birader sacmalayacaksan konusmayalim. Yarı cahil insanlar en beteri.:(
ben diyorum ki bir yerde sana sövülmesi, inandigin bir kitabin yakilmasi, cok sevdigin bir siyasetciye sövülmesi sana psikolojik zarar veriyorsa senin asamadigin bir seyler vardir.

bu benim fikrim. konu bu ve ben konuya iliskin dusuncelerimi soyluyorum. katılmıyorsun ve diyorsun ki sacmalicaksan konuşmayalım ya.

tamam konusmayalim cunku ben bunu savunacağım :D

ben diyorum ki bir yerde sana sövülmesi, inandigin bir kitabin yakilmasi, cok sevdigin bir siyasetciye sövülmesi sana psikolojik zarar veriyorsa senin asamadigin bir seyler vardir.

bu benim fikrim. konu bu ve ben konuya iliskin dusuncelerimi soyluyorum. katılmıyorsun ve diyorsun ki sacmalicaksan konuşmayalım ya.

tamam konusmayalim cunku ben bunu savunacağım :D
Kanka kitabın üstüne gay yazıldığında niye üzüldün ki o zaman?Hem biz de sana üzüldük sen öyle diyince.

anti lgbt eylemlerinde nefret suclari olmuyor mu ki

ben daha once bircok kez nefret sucuna maruz kalmıs bir lgbt bireyi olarak konusuyorum. bu eger kisisel olarak bana zarar veren bir boyuta ulasiyorsa ornegin fiziksel saldiriya veya zorbalıga ulasmasi bunun suc olabilecegini dusunuyorum. aksi insanlari sinirlandirmak olur.

ben birey olarak zaten bu tür eylemlerin topuna karsiyim. kuran yakmak, bayrak yakmak, portakal kesmek anlamsız, sacma, hadsiz bir eylem. ozellikle de portakal kesmek :p

neticede ben hukukun hsini bilmem kendi adima konusuyorum.
Anti lgbt eylemleri tek başına suç olmaz. Lgbt bireyleri sevmek ya da desteklemek zorunda değiliz. Onlara sevgimizi de nefretimizi de dile getirmekte serbestiz. Ama bunu yaparken suç olan şeyleri destekliyorsak o zaman sorun çıkar.
İsveç'te olanlar bu yüzden farklı zaten. Adamlar Türkiye'yi ya da Erdoğan'ı eleştirmiyor. Ellerinde PKK bayrakları ile ırkçılık ve terör destekçiliği yapıyorlar. Ki İsveç PKK'yı taa 85te terör örgütü olarak tanımış bir ülke. Sorun burada.

Ayrıca zorbalık kelimesini kullanmaya hakkın yok burada senin. Sen psikolojik ve duygusal şiddetin varlığını reddetmiş birisin. Sen sadece fiziksel şiddeti şiddet kapsamına alıyorsun.

Ayrıca portakalı kesmek de haktır. Nasıl yiycez lan! :D

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık