Öncelikle isim silme yamaji ye işlemez.Her ne kadar filler da olsa karakter çizimi mangaka ya ait olan zanpaktou arca bakar isek,orada tüm kaptanların zanpaktoları uyandı ama yamaji nin ki uyanmadı.Bir de adını bilmediği için zaraki nin.1000 yıllık kılıç ben isim silme mevzusunun yamaji ye işleyeceğini sanmam.Geri gelen JB daha güçlüydü bu da gerçek ama,eski kafalı olmasa belki de yenilmezdi yamaji.Ichibei yi yener diyorum.Bankai si muhteşem.Ki fotoğrafı vardı gençti,oradan hareket etsek 1000 yıldır kullanmamış.
Hani Yamaji seviyorum da. Farkı göstereyim. Kas kafa grubunun en zekisidir, bu onu maymunlardan daha zeki yapar. Aizen'in eşsiz kamikazesi Wonderweiss bile beyinsiz olduğu için Yamaji'yi durdurmaya yetti. Aizen durdurulmadan ruh kralının başı için yükselse, Ichibee'nin liderliğini yaptığı kral muhafızlarına maymun olurdu.
Yamaji çetesi ile Gotei 13'ü kurduğunda Dünyadan bir parsel kaparak başlamış bir katil grubu idi. Quincy'leri sildikten sonra ona kalan tüm dünyayı 'korumak' gibi bir amaca yöneldi. Bu da onun zaafı oldu. Aizen bile bunu Yamaji'ye karşı kullanarak saf dışı bıraktı. Kılıcı ve acımasızlığı değiştiğinde korumak istedikleri onu zayıflattı.
Burada ise büyük başların ölmesinden sonra 'Abilerinin geleceğinden söz ediliyor'
Royd düşüyor.
JB geliyor. Ve Aizen'in ismini kullanarak Yamaji'yi etkiliyor.
Ve son kışkırtma,
Ve ikiye bölünüyor, gerisini zaten başta gösterdim.
Diyeceğim şu ki, gücü ile yok edemeyeceği bir şey olmadığını sanan Yamaji, kurduğu dünyayı korumak için kendine zaaf oluşturdu.
Gelelim Ichibee'ye,
Ichimonji
1- Ichibee'den kendisinden güçlü olmayan bir rakip karşısında ise onun ismini yok ederek, varlığını silebilir.
2-Mürekkebine değen tüm varlıklar ve nesneler ona güç kaynağı olarak döner.
3-Tüm zampakutoların isimlerini kendi verdiğinden tüm Shinigami kılıçlarını bilir.
4-Self-Reconstitution; bedeni yok edildiğinde eski durumuna geri dönebilir veya uzuvlarını yerine koyabilir. Bunu yapmak için birinin onun ismini söylemesi yeterlidir.
5-Bir düşman tarafından ismi söylenirse, kişinin sesi silinir.
Sonuç olarak Yamaji, Zanka no Tachi açtığında kullanımın bir limiti vardır. Alevlerinin kendisi dahil soul society'i yok edeceği düşünülür.
Ichibee ise durmadan rakibinden ve çevreden çektiği güç yüzünden uzayan bir savaşta kaybetmesi neredeyse olanaksızdır. Tüm ruh evreninin Reiatsu'dan oluşmuş olması savaş uzadıkça onu yenilmez yapar.
Bu durumda; Ryujin Jakka ateş oluşturma ve kontrol etme olduğundan bu form Ichibee'ye güç olarak döner. Gene Zanka no Tachi South; yani ölüler ordusu da Ichibe'nin daha da güçlenmesine sebebiyet verir. Zanka no Tachi East ve North, Yamaji'nin Ichibee'ye karşı kullanabileceği ve tek hamlede öldürmek zorunda olduğu tek yeteneğidir.
Tüm bunların yanına, basit kışkırtmalara gelen Yamaji, bilgeliği ile ünlenmiş ve ruhlar cemiyetindeki en tehlikeli 2. adam olarak belirlenmiş Ichibee'ye karşı kazanabilir mi?
Ichibee'nin ruh gücü miktarı ve kido yatkınlığı analizlerine falan hiç girmek istemiyorum. Ama öyle bir ruh gücünün üzerine öyle bir zanpakuto onu bir canavar yapıyor.