Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Hunter x Hunter

Biz çok gördük o yardırmaları sonra karalama teslim ediyor elimize. :D

Hiç birşey yapmasın sırf Gonu geri getirsin başka bir istediğim yok şu adamdan. :at:
Ortada Gon'luk bir durum yok ki, amacına ulaştı şimdilik hikayesi bitti öyle ne yeteneği ne kişilği çok özel bir karakter de değil nakama diye bağıran shounen ana karakteri niye bu kadar sevdin ki :D

O Kurapika'nın Mütehassıs (da) olmasından kaynaklanıyor yani aslında zaten genlerinden gelen bir gücü kendine has şekilde kullanıyor. Ama faturası ağır oluyor.

Mesela Kuroro'nun da çok iyi gücü var. Ama bedeli var mı nasıl bir bedeli var bilmiyoruz bile. Kurapika'nın gücüne göre aldığı zarar çok fazla. Seri devam ederse zaten Kara Kıta'da biter ama bitmezse kara kıtanın diğer kısmı için farklı bir arc vs çekilirse Kurapika o kısımlarda olmayabilir. Hatta Kurapika Kara Kıta'ya gitmeden emperor time çok kullandığı için vs ölebilir. Zaten prenslerin hikayesi ve Örümcekler ile tekrar karşılaşma ile hikayesi tamamlanacak muhtemelen.
Chrollo gücünü Kurapika gibi beleşten kazanmadı. Kurapika birkaç ay zincir koklayıp yalayarak gücünü elde etti. Chrollo'nun yeteneği ise büyük soygun yaptıkça gelişiyor. Aslında Chrollo kurta klanının gözlerini çalarken yada mezatı soyarken para için yapmıyor. Gücünü upgrade etmek için başarılı soygun yapması gerekiyor. Mesela o ayraç yeteneğini sonradan kazandı. Chrollo ne kadar büyük soygun yaparsa anca öyle yeteneği gelişiyor. Dolayısıyla kurapika'ya göre çok daha mantıklı bir gelişimi var bana göre.
Gerçi ben ne kadar kıl olsamda Kurapikadan bile beleşçiler çıktı son sezonda.

Chrollo gücünü Kurapika gibi beleşten kazanmadı. Kurapika birkaç ay zincir koklayıp yalayarak gücünü elde etti. Chrollo'nun yeteneği ise büyük soygun yaptıkça gelişiyor. Aslında Chrollo kurta klanının gözlerini çalarken yada mezatı soyarken para için yapmıyor. Gücünü upgrade etmek için başarılı soygun yapması gerekiyor. Mesela o ayraç yeteneğini sonradan kazandı. Chrollo ne kadar büyük soygun yaparsa anca öyle yeteneği gelişiyor. Dolayısıyla kurapika'ya göre çok daha mantıklı bir gelişimi var bana göre.
Kurapika'nın bir efsuncu olarak zincir oluşturması için daha doğrusu neredeyse gerçekten ayırt edilemeyen zincir oluşturmak için gösterdiği eforla emperor time'da gelen gücünü ve hanikabını karıştırmışsın. İkisi aynı şey değil.

Sadece örümcekler üzerinde işleyen bir parmağı nen-yemin ile ilişkili. Emperor time ise tamamen genlerle ilgili. Mütehassıs olmaları eş ölçüde bir "torpil" ama Kurapika daha çok kısmi mütehassıs ve mütehassıs olmak direkt ömründen götürüyor.

Emperor Time olmadan da zekasının da sayesinde çok güçsüz biri değil ama o seviyesi ile hem hemen harcanırdı hem de "bedavadan" güçlendi denecek bir özelliği bulunmuyor.

Mütehassıs modu olmadan, "hızlı" bir şekilde kendisini iyileştiremez, yetenek çalamaz, sadece örümceklere kullanmak koşuluyla zetsuya zorlayabilir ama bunu yapması için hem gerçekten yakalaması gerek hem de "mütehassıs" modunda olması gerekip gerekmediği meçhul. Yani Kurapika ömründen vermediği sürece ekstrem güçlere sahip biri değil. Ve o güçleri kullandığında da hem bir çok şarta tabii hem de ömründen vermek zorunda kalıyor.

Kurapika ve Kuroro ikisi de yetenek çalıyor. Kuroro kitaba dokundurmalı ve yetenek hakkında rakibini konuşturmalı, Kurapika ise yeteneği şırınga ile alabilecek kadar uzun süre rakibini hareketsiz hale getirebilmeli. Kuroro her çaldığı yetenek için eş değerde soygun yapmalı mı diyelim Kurapika ise hem yeteneği geçici çalıyor hem de çaldığı süre boyunca ömründen veriyor. Kullandıktan sonra da yetenek rakibine geri dönüyor.

Kuroro'nun yetenek çalması elbette zor ama Kurapika için bedavadan güçlenme diye bir şey söz konusu değil. Çok fazla şarta bağlı ve kendi seviyesindeki rakiplere karşı bile kazanmayı garanti etmeyen güçleri var.

Serideki en boş beleş karakter kurapikadır.

-Gözlerim kırmızı oldu çok güçlendim,
-Gözlerim kırmızı oldu, artık her alanda uzmanım,
-Gözlerim kırmızı oldu, hayaletlere karşı tanrıyım ama canım sıkıldı başkalarına da kullanıyorum bu yetenekleri.
-Gözlerim kırmızı oldu fiziki olarak 20 kişiyi dövüp patates edecek hale geldim öfkemi kontrol edemiyorum argghhh!

Naruto serisinde sasuke ve sharingan sıçmığı neyse bunda da kurapika sıçmığı odur. Kurapika sadece ırkından dolayı güçlüdür, başka hiç bir şey yok. Bedel ödemek yok bir şey yok.

Nenemi astılar, babamı öldürdüler, intikam alacağıum gözleri toplıcam! Gözleri toplicam! GÖÖÖÖZZ! ARGGHH İNTİKAM!

Olm git 5 tane kadın bul evlen de bari ırkını geliştir. Bunun dedesi atası bile diyor ki insanlar bizi sürdüler, insanlar bunları neden sürmüşler çünkü bunlarda öfke kontrol sorunu var milleti katlediyorlar büyük ihtimalle gözleri kırmızı olunca.

Kurapika'nın bir efsuncu olarak zincir oluşturması için daha doğrusu neredeyse gerçekten ayırt edilemeyen zincir oluşturmak için gösterdiği eforla emperor time'da gelen gücünü ve hanikabını karıştırmışsın. İkisi aynı şey değil.

Sadece örümcekler üzerinde işleyen bir parmağı nen-yemin ile ilişkili. Emperor time ise tamamen genlerle ilgili. Mütehassıs olmaları eş ölçüde bir "torpil" ama Kurapika daha çok kısmi mütehassıs ve mütehassıs olmak direkt ömründen götürüyor.

Emperor Time olmadan da zekasının da sayesinde çok güçsüz biri değil ama o seviyesi ile hem hemen harcanırdı hem de "bedavadan" güçlendi denecek bir özelliği bulunmuyor.

Mütehassıs modu olmadan, "hızlı" bir şekilde kendisini iyileştiremez, yetenek çalamaz, sadece örümceklere kullanmak koşuluyla zetsuya zorlayabilir ama bunu yapması için hem gerçekten yakalaması gerek hem de "mütehassıs" modunda olması gerekip gerekmediği meçhul. Yani Kurapika ömründen vermediği sürece ekstrem güçlere sahip biri değil. Ve o güçleri kullandığında da hem bir çok şarta tabii hem de ömründen vermek zorunda kalıyor.

Kurapika ve Kuroro ikisi de yetenek çalıyor. Kuroro kitaba dokundurmalı ve yetenek hakkında rakibini konuşturmalı, Kurapika ise yeteneği şırınga ile alabilecek kadar uzun süre rakibini hareketsiz hale getirebilmeli. Kuroro her çaldığı yetenek için eş değerde soygun yapmalı mı diyelim Kurapika ise hem yeteneği geçici çalıyor hem de çaldığı süre boyunca ömründen veriyor. Kullandıktan sonra da yetenek rakibine geri dönüyor.

Kuroro'nun yetenek çalması elbette zor ama Kurapika için bedavadan güçlenme diye bir şey söz konusu değil. Çok fazla şarta bağlı ve kendi seviyesindeki rakiplere karşı bile kazanmayı garanti etmeyen güçleri var.
Benim karıştırdığım bir şey yok. Seriyi gayet iyi biliyorum. Gon, Killua ve kurapika aynı avcı sınavından geçtiler(killua geçemedi). Kurapika, killua'nın evindeki kapıları açacak kadar bile güçlü değildi. Yani killua hepsinden fiziksel olarak daha güçlüydü. Nen'de aynı zamanlarda hocalarından öğrendiler. Kurapika bir geliyor hayalet takımından tükürüğüyle, bağırarak adam öldürebilen uvogin'le eş fizikte dövüşüyor. Sonra bir anlık karanlıktan Chrollo'Yu kaçırıyor falan. O ara killua bu adamlardan koşarak kaçamıyor bile adamların hızı bunlardan çok daha fazla. Fiziksel gelişiminin bir açıklaması zaten yok. Nen olarak da men ve yemin gibi bir saçmalıkla tüm hayalet takımını dövebiliyormuş :D En son gemide hala parmak şıklatıp yeni yetenek çıkarıyor. Antreman yok, emek yok, dövüşüp gelişme yok. Demekki bu yetenekler beleşten geliyor. 4. prens çıkmasa serideki en beleşçi adam derdim ama son arc her şeyin cılkı çıktı zaten.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık