Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Hunter x Hunter

Anime'nin bir nevii final olduğu fanların fikri olsa da Togashi bundan çok daha netini yaptı. Bir kaç sene önce serinin bitemeyeceği ihtimaline binaen eften püften birkaç final hikaye dile getirdi. Yani bunu yapan adam açıkça " final istiyorsanız alın size final" ben kendi kafama göre canım istedikçe yazarım ve o doğrultuda akışı ilerletir veya değiştiririm demek oluyor. Yoksa serinin tam ve kafasındaki gibi bir final olmasını istese böyle bir duyuru yapmaz sadece birilerine final için notları emanet ederdi. Belki de etmiştir tabii ama "final beklemeyin" ben kafama göre takılıyorum mesajını net olarak vermiş bence. Animeyi de bu anlamda değerlendiriyorum ben. Gon'nun bir amacı ile başlayıp o amaçla bitiyor.

Ben kişisel olarak zaten Killua'yı pek sevmem. Ailesiyle olan hikayesini falan sevdim. Dedesi, babası, abisi hepsi özenilmiş karakterler. Ama İlk bölümden itibaren benim ana odağım Kurapika oldu.
Benim gibi düşünenler dışında çok daha fazla Örümcekler ve Hisoka hayranları var. Gon'u falan severim. Ama zaten genelde en önde resmedilen karakterler benim için en ilgi çekici karakterler olmuyor. Baktığında Kurapika'da bu dörtlüden maks 3. dereceden ön planda. Kimisi de en çok killuanın bölümlerini seviyor. Hatta Gon'dan çok Killua seven var benim gözlemlediğim kadarıyla. Togashi ise hiç bir karaktere körü körüne bağlı hissettirmiyor. Açıkçası gon ölse bile şaşırmazdım ben. Ki bir nevii öldü : )) Ama merak etmeyin seri devam ederse kesinlikle geri döner.

Kurapika'yı anladığım kadarıyla pek sevmiyorsun bu yüzden küçük bir spoiler vereyim. Zaten okumuş olma ihtimalin de yüksek
Genlerinden gelen mütehassıslık özelliği temelli gücünü kullandığında yani kızıl gözlerin kerametinden faydalandığında ömrü azalıyor ve istemeden olsa epey abarttı

Kurapika'nın hikayesinin bitecek olması sadece ölme ihtimalinin olmasından dolayı değil. Zaten ölümüyle sonuçlanabilecek bir kaousun için de ama Kurolla ile işbirliği yapıp tatlıya bağlanan bir hikayeyle veya bebek prensi kurtarmak için kendi amacından vazgeçme gibi senaryolarla aradan çıkacak gibi duruyor. Ve bu aradan çıkmada Kara kıtaya gelmeden önceki son durakta olacak gibi gözüküyor. Hadi bu olmadı ve kurapika bir şekilde kara kıtaya gitti diyelim. Her türlü orda odak diğer karakterlere kayacaktır. Beyon ve Ging daha fazla görmeye başlarız. Yine Beyond'un ekibini de çok daha yakından tanırız vs.

Togashi'nin bu ilmek ilmek işleyişi benim hoşuma gidiyor. Killua'yı sevmem dedim ama Killua ve Ikalgo'nun maceraları ya da Gon ve Meleoron hikayeleri vs hepsinin ayrı güzelliği vardı. Ve açık ara serinin en iyi bölümleri olmasına rağmen Kurapika ve Leorio hiç yoktu. Ve en sevdiğim karakter Kurapika olmasına rağmen beni hiç rahatsız etmedi. O dönemleri de güncel ve bu kadar arayla takip etseydik, çok daha kısa arklar olmasına rağmen belki Kurapika nerde diyen olurdu bilemiyorum ama nor okurken gayet normal geliyor.

Bu arkın da genel manada öyle olduğunu ve genel manada Gon ve Killu'anın aranmadığını düşünüyorum ki Killua baya popüler bir kararkter seri için. Hatta 1. karakter olabilir emin değilim. Ona rağmen hikaye onu gerektiriyor hissi ile aramıyorsun pek.

Gon ve Killua'nın Kara Kıtaya gelme beklentisi bende de vardı ama bu epey azaldı. Bir şekilde Kara Kıta'da belirmeleri ufak bir Ging ve Gon flashbackine bakar. Ama burada problem Gon'nun neninin yavaş yavaş gelişeceğini söylemesi. Ama bunu diyen de Ging olduğu için o çakala da güvenemezsin yani yazar istedikten sonra bence zemin müsait. Ama pek sanmıyorum. Gon ve Killua'nın kara kıta hikayesi kesinlikle olacak (serinin devam ettiğini varsayarak) ama bu şuan gidilen kara kıta değil. Keşfedilmemiş ve dedesinin hayatta olduğu bir arc ile ilgili olacak muhtemelen. Bundan önce Pariston'nun belki Gyro ile belki kendi kafasına göre dünyada çıkaracağı başka bir kaosta gözükebilir Gon bilemiyorum. Ama hikaye devam ettiği sürece bence yazarın kafasındaki kurgu bu arcda Kurapika ve belki Leorio'nun hikayesini noktalamak ve sonraki arkı Gon ve Killua odağında çizmek var gibi duruyor.

Bırak sonraki arkların, bırak kara kıtayı öncesindeki son durağa kadar seriyi çizebilecek mi meçhul tabii. Ama olsun yine de HXH candır : ))

"Bence yazar ne yapacağını bilmiyor" demişsin bu da oldukça muhtemel. Dediğim gibi tamamen akışına bırakmış olabilir. Çünkü yanılmıyorsam en son şu kadar bölümün hikayesini oturmak için vakit ayıracağım gibi bir şey söylemişti. Yani atıyorum 400-450 'nin hikayesini oluşturmak için gibi bir şey söylemişti sanırım yani kafasında hikaye tamamen hazır ve ona göre ilerliyor gibi değil o açıklamasına bakınca dediğin gibi.

Hatırlamak isteyenler için bir kaç sene önce Togashi'nin final hakkında yaptığı eften püften açıklama şu şekildeydi

Togashi'nin A, B ve C Senaryoları
Togashi bu finallerin hikaye detaylarını sadece okuyucu üzerindeki tahmini etkilerini şu şekilde oranlamıştır:
  • A Sonu: Okuyucuların %80'inin memnun kalacağı, %20'sinin ise beğenmeyeceği "güvenli" bir son. Togashi bu sonun tartışma yaratmayacağını ancak çok yüksek bir sanatsal tatmin de vaat etmediğini düşünmektedir.
  • B Sonu: Okuyucuları tam ortadan ikiye bölecek (%50 memnuniyet, %50 hayal kırıklığı). Bu sonun tepki çekeceği ama bazı hayranlar tarafından çok sevileceği tahmin edilmektedir.
  • C Sonu: Okuyucuların %90'ının nefret edeceği, sadece %10'luk bir kesimin beğeneceği "tartışmalı" son. Şaşırtıcı olan ise Togashi'nin kendi favorisinin bu son olmasıdır. Hayranlar bu sonun oldukça karanlık veya alışılmadık bir kapanış olabileceğini düşünmektedir.

"D Sonu" (Gon'un Torunu)
Togashi, aslında kullanmaktan vazgeçtiği ama bir "acil durum planı" olarak paylaştığı bu sonun detaylarını şu şekilde anlatmıştır:
  • Zaman Atlaması: Hikaye yıllar sonrasına, bir göl kenarına taşınır.
  • Yeni Karakter Jin: Gon’un torunu olduğu anlaşılan Jin adında küçük bir kız, "Gölün Efendisi" denilen dev balığı yakalar.
  • Avcılığı Reddediş: Jin, annesine "Artık benden avcı olmamı isteyemezsin!" der. Büyükbabası Gon'un aksine, adayı terk etmek ve ailesini yalnız bırakmak istemez; adada kalıp dükkanın başına geçmeyi tercih eder.
  • Döngünün Kırılması: Bu son, Gon'un ve Ging'in yarattığı "ailesini terk eden avcı" döngüsünün, yeni nesil tarafından kırıldığı huzurlu ve duygusal bir kapanışı simgeler

Hocam ben gon seveni görmedim. Yanlış anlamayın bence ama evlat olsa sevilmez. Çok sinir bozucu ve aptal bir karakter. Gidip hisokaya bulaşıyor sınavda. Sonra wing maça çıkmadan şu kadar zaman ver falan diyor, dinlemeyip nen korumasını bırakıp sakatlanıyor. Ordan adam gibi eğitim almadan çıkıp tamah adasına giriyorlar. Biscuit olmasa binolt orada zımbalardı bunları. Hele o genthru ile savaşta resmen midem bulandı. Kolunu falan koparttırıyor sonra baş meleğin nefesiyle iyileşip saçma salak dans ediyor. Sürekli bir rage halinde. Yeteneği de çok basit, bağırıp çağırıp ortaya atlayıp duruyor. Killua ona göre daha tutarlı davranıyor. Yeteneği daha cool. O yüzden killua daha çok seviliyor.

Hocam ben gon seveni görmedim. Yanlış anlamayın bence ama evlat olsa sevilmez. Çok sinir bozucu ve aptal bir karakter. Gidip hisokaya bulaşıyor sınavda. Sonra wing maça çıkmadan şu kadar zaman ver falan diyor, dinlemeyip nen korumasını bırakıp sakatlanıyor. Ordan adam gibi eğitim almadan çıkıp tamah adasına giriyorlar. Biscuit olmasa binolt orada zımbalardı bunları. Hele o genthru ile savaşta resmen midem bulandı. Kolunu falan koparttırıyor sonra baş meleğin nefesiyle iyileşip saçma salak dans ediyor. Sürekli bir rage halinde. Yeteneği de çok basit, bağırıp çağırıp ortaya atlayıp duruyor. Killua ona göre daha tutarlı davranıyor. Yeteneği daha cool. O yüzden killua daha çok seviliyor.
Çok şaşırtıcı değil ya. Bir çok seride en önde sergilenen karakter çok sevilmez. Bizim Luffy bu konuda çok iyi iş çıkarıyor diyebiliriz : ))

Ben de özellikle Gon'nun tipi yüzünden bu çoluk çocuk serisi izlenmez deyip epey geç başlamıştım. Emin değilim ama foruma başladığım zamanlar izledim sanırım.

Ama izledikten sonra beklediğim kadar kötü bulmadım. Severim Gon'u. Ama Wing'i bile daha ilgi çekici bulurum mesela : ))

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık