Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Hunter x Hunter

Öfken, serbest bırakılmayı bekleyen kuş kafesinde bir kızıl kuş,
Sana yaşatılanların yaşattıklarının yanın bir kum tanesi binaenaleyh,
Şanlı boyun, zalimlere gece olsun, kır kafesini haykır onlara kutlu derdini!
Hayaletlerden lanetlenen, ismi gibi mel'un! vur zincire bu mütahassıs düzenbaza!

Sen Kurta evladısın, Ez bu on üç bacaklı kokmuş haşere cemiyetini.

-Erzurumlu Yaralı Ülkücü Hisoka

HxH'nin güzel yönü bu aslında. Düz baktığımızda Kuroro'dan güç olarak üstün çok kişi vardır ama işin içine zeka, yeteneklerini nasıl kullandığın vb gibi etkenler girince Kuroro zirve karakterlerden biri oluyor . Op evreninde olsak fiziksel gücü fazla olan eninde sonunda yener ama HxH evreninde savaşların sonucunu kestiremiyorsun. Ortama, karakterin yeteneklerine, taktiklere göre belirleniyor dövüşler.

HxH'nin güzel yönü bu aslında. Düz baktığımızda Kuroro'dan güç olarak üstün çok kişi vardır ama işin içine zeka, yeteneklerini nasıl kullandığın vb gibi etkenler girince Kuroro zirve karakterlerden biri oluyor . Op evreninde olsak fiziksel gücü fazla olan eninde sonunda yener ama HxH evreninde savaşların sonucunu kestiremiyorsun. Ortama, karakterin yeteneklerine, taktiklere göre belirleniyor dövüşler.
OP'da fiziksel gücün üzerine hakisini koyan adam potansiyel sahibiyse üstün insan konumuna geliyor resmen. Çeşitli mevye güçleri ve dövüş tarzları olsa da sonucu az çok bu belirliyor. Hxh bu konuda daha belirsiz ve çeşitli güç unsurlarına sahip olsa da o evrende de totalde fiziksel niteliklerini nen yetenekleriyle harmanlayan karakterler ön plana çıkıyor. Kalın böcek, azmış Gon, Netero, Zeno gibi karakterler bu şekilde ön plana çıkan ve Hxh evreninin en güçlüsü olarak gösterilen karakterler mesela. O evrende de yeteri kadar gücü olan kodumu oturtuyor aslında.

OP'da fiziksel gücün üzerine hakisini koyan adam potansiyel sahibiyse üstün insan konumuna geliyor resmen. Çeşitli mevye güçleri ve dövüş tarzları olsa da sonucu az çok bu belirliyor. Hxh bu konuda daha belirsiz ve çeşitli güç unsurlarına sahip olsa da o evrende de totalde fiziksel niteliklerini nen yetenekleriyle harmanlayan karakterler ön plana çıkıyor. Kalın böcek, azmış Gon, Netero, Zeno gibi karakterler bu şekilde ön plana çıkan ve Hxh evreninin en güçlüsü olarak gösterilen karakterler mesela. O evrende de yeteri kadar gücü olan kodumu oturtuyor aslında.
Tabi ki aradaki fark çok büyük olursa ne yapsan kurtarmıyor ama işte burada önemli olan güç farkının diğer yeteneklerle ne kadar kapatılabileceği. HxH'de atıyorum arada 10 birim güç farkı olunca teknik, zeka vb unsurlar yetersiz kalıyor ise Op vb diğer shonenlerde 3-4 birim güç farkı olunca diğer unsurlar yetersiz kalıyor. Op dövüşleri birkaç istisna hariç çok sığ geçiyor bana göre. HxH izlerken taktikler planlar vb havada uçuşuyordu ve bu benim çok hoşuma gidiyordu. Zaten şu dövüşleri de tutarlı çizse müthiş seri olacak Op. Gerçi artık tutarlı çizmesini geçtim, dövüş bile çizmiyor SOda. Neyse...

Tabi ki aradaki fark çok büyük olursa ne yapsan kurtarmıyor ama işte burada önemli olan güç farkının diğer yeteneklerle ne kadar kapatılabileceği. HxH'de atıyorum arada 10 birim güç farkı olunca teknik, zeka vb unsurlar yetersiz kalıyor ise Op vb diğer shonenlerde 3-4 birim güç farkı olunca diğer unsurlar yetersiz kalıyor. Op dövüşleri birkaç istisna hariç çok sığ geçiyor bana göre. HxH izlerken, taktikler planlar vb havada uçuşuyordu ve bu benim çok hoşuma gidiyordu. Zaten şu dövüşleri de tutarlı çizse müthiş seri olacak Op. Gerçi artık tutarlı çizmesini geçtim, dövüş bile çizmiyor SOda. Neyse...
Ben OP'un dövüşlerinden daha fazla zevk alıyorum. Bir şeyin kaliteli olabilmesi için çeşitliliğin çok fazla olmasına gerek yok bence. Yoksa Naruto ve Hxh'nin dövüşleri daha fazla güç unsura bağlı daha kapsamlı dövüşlerdir. Hxh'nin en büyük farkı istisnai güçlerin aşırı fark yaratması. Nanika gibi varlıkların veya nen yemin muhabbetinin sınırlarını kestirmek zor

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık