Arada bölümlere göz atıyorum da 3 muhafız da dahil olmak üzere Meruem'in gücü abartı geliyor bana. Yanlış hatırlamıyorsam sadece 2 tane nen kullanabilen karakteri yedi kraliçe. Kite'ı bile tüketemedi. Ne bedenini ne ruhunu. Azalma olmaksızın tüm yediği kişilerin gücü Meruem'de birleşmiş olsa bile (ki öyle) abartı yine de. Çünkü diğer yediği tüm canlılar kayda değer değildi. Bence arada bir kaç tane önemli karakter de kurban gitmeliydi.
Ben sana katılmıyorum. Karıncalar zaten karanlık kıtadan. Yani özel bir ırklar, kimbilir nasıl bir gelişim şemaları var, nen konusunda kriterleri ve birikimleri nasıl?
En basitinden en son Doğurduğu Meruem'di, eğer yanlış hatırlamıyorsam ondan önce muhafızlar geldi.
Doğan karıncalara bakarsak gitgide yığılmalı bir güçlenme ve bilinçlenme sözkonusu. Yani belki de güçlenme ve nen masterı olmaları aslında yenen insanlardaki nen deposundan değil, karıncalara has bir özelliklerinden.
Zaten doğduktan sonra Meruemin sürekli beslendiğini de gördük. Önce insanlar, sonra beyin, sonra nen sahipleri.
Zeka olarak ne kadar çebuk geliştiğini ise board game ustalarıyla aynı seviyeye çıkma hızında gördük. Zeka gelişimi böyleyse güç gelişimi kimbilir nasıl?
O yüzden Meruem'e abartı demek bana mantıklı gelmedi. Netero'yu hiç zorlanmadan ne hale getirdiğini biliyoruz ki neredeyse hiç saldırmadı. Ağırlıklı olarak müzakere derdindeydi.