Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Hawkeye vs Green Arrow

Arrow ve Avengers ı aynı gün izlemenin etkisinden sanırım böyle bir vs konusu açmak istedim. Karakterler hakkında bilgim tamamen yüzeysel olduğundan konunun tamamı copy paste olacak sanırım :D

Neyse gelelim konuya. İkiside silah olarak ok kullanan ve dövüş konusunda iyi olan yakın güçte olduğunu düşündüğüm iki karakter. Tatlı bi vs konusu olacak. En azından öyle umuyorum. Neyse fazla uzatmadan gelelim karakterlere ve yeteneklerine.

Hawkeye ;



Özgeçmişi ;
Gerçek ismi Clinton Francis Barton olan Hawkeye orta halli bir işadamının iki çocuğundan en küçüğüydü. 8 yaşındayken anne ve babası bir oto kazasında ölünce Barton ve ağabeyi kimsesiz çocuklar yurduna yerleştirildiler. 14 yaşındayken gezici bir sirke katılmak için ağabeğiyle birlikte buradan kaçtı ve sirkin silahşör yıldızının yanında çıraklığa başladı. 4 yıl boyunca her gün 8 saat ok ve yayla çalışarak okçuluğun inceliklerini öğrendi. 18 yaşındayken ustasını sirk kasasını soyarken gördü. Genç adam ustasının suçuna ortak olmayı reddedince silahşör Barton ı öldürmeye yeltendikten sonra sirkten kaçtı.
Hastaneye kaldırılan Barton bir yıl sonra iyileşince yeniden sirkteki işine döndü. Bir gün Demir Adamın bir eylemine tanık olan Barton okçuluk yeteneğini kötülüklerle savaşta kullanarak özel bir kostümle onun gibi bir şeyler yapmaya karar verdi.
Maskeli kahraman olarak ilk çıkışında bir hırsızlık olayında hata yaptı ve kendini Demir Adam ile savaşırken buldu. Daha sonra Kara dul kod adlı Rus ajanına duyduğu ilgi onu bazı yasa dışı işlere yöneltti. Yine de Şahin gözün gerçek kişiliğini anlayan Demir Adam intikamcıların üyesi olması için ona kefil oldu.
Okçuluk yeteneği onu intikamcılar (Avengers) grubunun üstün üyelerinden biri yaptı. Sık sık intikamcıları terk ederek grup dışında bir kariyer elde etmeye çabalamaktadır.

Yetenekleri ;

Şahin gözün süper güçleri yoktur. Fakat Kaptan Amerikanın öğrencisi olarak edindiği savaşma yeteneği ve sirk göstericisi olarak kazandığı yetenekler onu olimpik bir atlet düzeyine çıkarmıştır.

- 45 metreden attığı oklarla % 95 isabet sağlamaktadır.
- Gözleri normal bir insandan daha keskindir.Herhangi birinin göremeyeceği şeyleri Şahin göz görür.
- Refleksleri olağan insan bünyesinden % 98 daha hızlı tepki verir
- Kaptan Amerika dan aldığı yakın dövüş dersleriyle beraber çok tehlikeli bir yakın dövüş yeteneği kazanmıştır.

Kullandığı teçhizatlar ;

- Şahingöz 2 metre boyunda çift katlı dayanıklı 2,5 kilo ağırlığında 75 cm gerilme kapasiteli bir yay taşır.

- Sadağı 71 cm uzunluğunda 36 adet ok alır. Okların 12'si hedef tahtası okları biçimindedir. 6'sı üçer keskin uç taşır. Kalan 18 adedi ise patlayıcı oklar, sis bombası, yangın bombası, göz yaşartıcı, asit, yapışıcı ve bunun gibi özel dizaynlı ve üstün teknoloji ürünü oklardır.

Ekstra ; Şahin göz ün kullandığı oklar Tony Stark (Demir Adam) ve Henry Pym tarafından üretilmişlerdir. Şahin göz bu özel okların uçlarını kemerine bağlı bir kesede taşır ve bunları birkaç saniyede olağan bir okun ucuna bağlayabilir. Sürekli olarak özel amaçlı ok uçları geliştirir. Oklar sadağa kenetlenme yöntemiyle belirli bir sırayla yerleştirilmişlerdir. Sadak ters dönse bile oklar düşmezler. Okların üstleri değişik çentiklerle işaretlendiğinden Şahin göz elini sadağına attığında hangi oku tuttuğunu bilir.


Green Arrow ;



Özgeçmişi ;
Gerçek ismi Oliver Queen olan karakterimiz Starling şehrinin en zengin insanlarından Robert Queen in oğludur. Babası ile çıktığı bir yat gezisinde geçirdikleri kazada babası ölürken o ıssız bir adaya sürüklenmiştir. Adada 5 yıl kalan Oliver burada okçuluk ve dövüş yeteneklerini geliştirmiştir. Adadan kurtulup şehrine döndüğünde gündüzleri Playboy geceleri ise şehire adalet dağıtan bi kahraman olmuştur.

Yetenekleri ;

- Çok üst düzeyde ok kullanma yeteneği vardır.
- Yine Hawkeye gibi patlayıcı ve farklı türde oklar kullanır.
- Yakın dövüş yeteneği çok iyidir.
- Ok ve yay dışında Batman gibi çeşitli teknolojik teçhizatlar kullanır.

(Hakkında pek bilgi bulamadığımdan kısa tutuyorum karakterle ilgili daha fazla bilgisi olan birisi eksiklerimi tamamlarsa süper olur).
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık