Zoro’dan dayanıklı demiyorum zaten onun kadar dayanıklıdır diyorum. Bunu Arlong Arc da suyun altında handikaplı dövüşerek kazanmasından, Bon-Chanla yine handikaplı dövüşünden, TB arc’da Luffy’nin acılarını almaya çalışmasından çıkartıyorum bende. Ha Zoro ile eşit dayanıklılı yoktur ama ondan aşağı kalır yanı da yoktur Sanjinin. Küçüklüğünden beri kum torbası olmuş gerek kardeşleri gerekse hata yaptığında Zeff tarafından bu onun dayanıklılık eşiğinin yüksek olduğunu gösterir. Hatta Arlong Arc’da ya da Baratie Arc da mı söylüyor bu darbeler Zeff’in tekmelerinin yanında bir hiç diyor.Sanji, Arlong Arc sonunda kendisi söylüyor Zoro'nun daha dayanıklı olduğunu. Usopp ile birlikte şaşırıyorlar ve etkileniyorlar dayanıklılığından. Bölüm sayısını hatırlamadığım için atamıyorum şimdi.
Buradan sonrasını sana yazmıyorum.
2 yıl eğitimden sonra Zoro, Sanji'yle arasındaki farkı açmıştır diyorduk. Neden diyorduk bunu? Çünkü; Zoro, Mihawk'tan eğitim almıştı ve bu tamamen güç üzerineydi; Sanji ise İvankov'dan eğitim almıştı ve bu sadece güç üzerine değildi. Zoro ve Sanji'nin eşit seviyede gelişme potansiyallerinin olduğunu varsaysak bile, bu şartlar altında Zoro, Sanji'yle arasındaki farkı açmış oluyordu. Biz hep bunu yazdık. Ancak bize hep karşı çıkıldı ve eşitliğin devam ettiği savunuldu. Bu kıyafet olayından sonra gördük ki; özellikle fiziksel açıdan Sanji zayıf kalmış ve böyle bir desteğe ihtiyacı varmış. Mantıklı olan da buydu zaten. Pasta yapan bir adamla, sürekli antrenman yapan adam bir olur mu? Olmamalıydı ve olmadı da.
Şimdi aynı arkadaşlar bu kıyafetten dolayı Sanji'nin, Zoro'yu geçtiğini savunuyorlar. Ben de diyorum ki; sadece aradaki farkı azalttı. Bakalım kim haklı çıkacak...
İkinci söylediğin ortaya yazılmış sanırım. Zoro, Dünyanın en iyi kılıç ustasından kılıç stilinde bi eğitime maruz kaldı Sanji ise Okama Kenpo üzerine yani tekme ağırlıklı bi stil olan teknik üzerinden eğitime maruz kaldı aldığı eğitim elbette daha faydalı olmuştur Zoronun. Luffy’de Ray-san san eğitim alıyor haki üzerine ama bu yetersiz görülüyor ve ekleniyor haki savaşarak güçlenen bir şey diye. Ne Sanji ne Zoro 2y sonrasında sınırlarını zorlamadı bu da demektir ki Sanji ve Zoro kendini geliştiremedi haki anlamında.