Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Hangi Tip Nen Kullanıcısısınız?

Kendimi Leorio ve Ging'e çok yakın buluyorum. Ama kişilik testinden ENTP ve INTP özelliklerimin ağır olduğu çıktı. Her ikisi de 85 puandı. Kısaca tam odaklı biri değilim ve kişilik olarak dengesiz bir niteliğe sahip olduğumdan beklemediğim türden bir nen tipim olabilir. Salgıç veya Çoğalatıcı ağırlıklı özellikler gösterebileceğimi düşünüyorum. Ama şöyle bir durum var: ENTP ve INTP tipi karakterlere bakınca Dönüştürücü çıkma olasılığım yüksek. Karakterlerim şunlar:

ENTP:
Hisoka
Pariston (Tam da Ging'in elemanına denk gelmişim :oops: )

Tserriednich Hui Guo Rou
Pitou
Shalnark
Leroute
Shura
Dwun.

Nerede belalı tip var burada vesselam.

INTP:
Killua
Shizuka
Zigg Zoldyck
Amane
Tubeppa
Sedokan.

INTP tablosu da birbirine yakın kişilikte karakterler var. Ayrıca ENTP karakterlere de yakınlar. Sen kendine bu karakterlerden bir şey buluyor musun derseniz; bayağı ortak özelliklerimiz var. Ama kendimi Leorio ve Ging'e daha yakın buluyorum. Onların hayata olan bakış açılarını seviyorum ve benimsemeye çalışıyorum. Nen tipim Dönüştürücü çıkarsa dağılım böyle olabilir.

Tabii dağılımlarımı yazmadan önce şunları yazmam gerek. Kişinin doğal eğilimleri ile pratikte seçtiği ve geliştirdiği yönelimlerin farklı olduğunu ilk önce ayırmak gerek.

Dönüştürücü çıkma ihtimalim yüksek olduğu için doğal başarı eğilimim böyle:

Kendi MBTI'da çıkan sonuçla yola çıkarsam: Çoğaltan ile Dönüştürücü eğilimimdeyim. Kendimde tip kişilerde daha baskın olduğumu düşünüyorum. Doğam bu ikilinin ortalarında bir yerdedir.

Benim pratikte çıkarabileceğim dağılımım şu:

Dönüştürücü: %75
Çoğaltıcı: %72
Efsuncu: %69
Salgıç: %40
İdareci: %30
Mütehassıs: %100 (neden olmasın. :d)

Statlarımı neden böyle dağıttım derseniz; ben kendi hayattımda bile öğrendiğim şeylerin temelini pek sağlam yapmayan ve her şeye ilgi duyan biriyim. Sürekli gerçekliğin dışına çıkmaya çalışan ve orada takılı kalan biriyim. Her zaman gerçekliğe meydan okuma içerisindeyim. Bu yüzden Ging'i seviyorum ve kendi gerçekliklerini yazmak için mücadele ediyor (KRAL). Büyük ihtimal böyle bir şey olmaya çalışırdım. Ama akıllı biri ve doğru işler yapmaya çalışan biri olsaydım odaklanmalarımı şöyle seçerdim.

Dönüştürücü: %90 ( Dönüştürme konusunda doğadan bir fenomen seçerdim. Işın, ısı ve Işık üzerine yoğunlaşırdım. Temelini bunun üzerine koyup çeşitlendirirdim )
Çoğaltan: %85 (Işık, ısı ve ışınla ilgili yaptığım tüm şeyleri güçlendirmek için çoğaltıcı özelliğimi bu seviyelere kadar getirirdim. Buna da önem verirdim.
Efsuncu: %70 (Bu kısımda Isı, ışın ve ışık konusunda nitelik katmam benim gücüme etkili nitelikler sağlayacaktır. Ancak kompleksli biri olmadığım için ustalaşmada bu oranlara gelebilirim.)
Salgıç: %35 ( uzun menzilli işlerde etkili iş çıkaramazdım. Belki daha düşük olma olasılığı bile var)
İdareci: %35 (Belki de sınırlarımı en zorlamaya çalıştığım kısım olabilir. Çünkü temele aldığım kısımda etkili kombinler çıkaracağını düşünüyorum)
Mütehassıs:%100 (Benden özelimi var olum)

Referans alabileceğimiz karakterler var mı derseniz evet var. Kite, Gon ve Hisoka. Bu karakterlere benzer bir şeyler yapardım.

Bir kaç kez aklıma gelip de üzerine detaylı düşünmediğim konuydu. Güzel konu. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Ben INFJ ymişim o nedur? hangi nen kullanıcısı oluyorum
INFJ:

Chrollo Lucifer
Morena
Senritsu yani Melody
Bill
Sheila
Pairo (nen kullanıcısı değil)
Abengane

Genel olarak efsuncu eğilimi baskın. Chrollo mütehassıs olsa da gücü efsuncu gibi. Yani genel olarak Efsuncu çıkman olası gözüküyor. Tabii burada kendini ne kadar iyi tanıdığınla alakalı.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 5)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık