Bu arada ben kolaylık olsun diye ve görünmez bir Zırh denmesinden ötürü, Zırh Haki demeyi tercih ediyorum, ancak tam çevirisi ve doğrusu ''Armament'' yani ''Silahlanma'', bu sebepten çeviriyi de Silahlanma şeklinde yaptım, bana göre Zırh Haki demek bizim dilimiz için daha yatkın ama yine de tam çevirisini kullanmakta fayda var yani Silahlanma olarak çevirmek lazım. Haoshoku'ya gelirsek, iki alternatifli çevirisi var, VIZ ve Funanimation Subs demiş ki ''Supreme King Haki'', diğer Funanimation Dub çevirilerinde ''Conqueror's Haki'' olarak çevirmiş, burada ilkinden ötürü Yüce Kralın Hakisi veya kısaca Kral Haki de denebilir, veya ikinci alternatif Fatihin Haki'side denebilir, ikisi de doğru olur.
Gök yarma h.haki değil de nedir o zaman onu söylesinler
Bunlar wiki yi yönetiyorsa orada yazılanlar demek ki yanlış. Şu ana kadar 6 kişinin yaptığı en özel güç gösterisi göğü yarma. Hepsinin ortak noktası yonkou olması(luffy şimdilik hariç) ve h.haki sahibi olmaları. Wb aokiji ye bisento soktuğunda yandakiler dedi b.haki kaplı ölecek mi diye. Mangaka soru işareti kalmasın diye siyaha boyadı haki yi. Bunu anlamıyorlarsa wiki yi kaynak listesinden çıkaralım. Kartları da aslında beğenmiyorum da mangaka işte adam gibi sbs lerde açıklasa bizde de soru işareti kalmaz. Nami nin memitoları daha önemli tabi haki meyve den. G@v@t diyince ban diyoruz neyse...
Genel olarak wikia aslında iyi iş çıkarıyor ama bazen böyle şeylerde takıntılı davranabiliyorlar, sanırım sürekli güncelleme yapmak istemiyor olabilirler belki ondandır.
Kaido ve Bigmom göğü yardıklarında neden bu kıvılcımlar çıkmadı acaba, unuttu mu Oda
İlk çarpışmada gözükmüyor, ancak ikinci panelde Onigashima adasından siyah yıldırımlar çıktığı gözüküyor, ben Oda'nın buna çok takıldığını düşünmüyorum. Örneğin Kinemon, Denjiro, Ashura ve Inuarashi'nin kullandığı Paradise Totsuka saldırısında da siyah yıldırım çıktı, bu onların Kral Haki kullandığını göstermez.
Efektçiler saçmalıyor biraz.Şart değil efekt.Kaido kral haki ekleyip teklemiş arc başı Luffy ona gönderme yaptı.Oden yine kral haki ekleyip o yarayı vermiş.Kalıcı iz bırakabiliyorsan kral haki eklemişsin demektir.Zoro King'e izi kalacak derken kral haki ekliyor saldırısına.
Diğer konular muallak onlara net birşey diyemem gök yarma işine falan ama bunlar bence kesin.
Bu arada temassız çarpışma varsa iki taraf birden kral haki ekliyor bu da kesin.Fakat şu var temassız vurabilme kral haki eklemenin bir üst boyutu olabilir ryou gibi.
Evet, bu siyah renk ve siyah yıldırım efekti olayı zaten zaman atlaması sonrası icat edilmiş bir şey, buna bu kadar takılmamak lazım.
Bariyer Silahlanma Haki kullanmak neredeyse zaten şart gibi ve onun öncesinde o gücü açabilmek için bir gereklilik gibi bir şey Kral Haki'yi saldırıya katabilme konusunda. Görülen üzere sadece Kral Haki olması yeterli değil, hem Bariyer Silahlanma hem Kral Haki olacak, sonra Kral Haki'yi saldırıya katabileceksin. Örneğin Yamato ve Zoro, Bariyer / Dışa Yayan Silahlanma kullanmıyor denmişti ama onlarda kullanıyor, Yamato Momo'yu patlamadan korurken Bariyer yaptı, Zoro'da Hyouza'ya karşı kullandığı Kekkai, ve Kaido ile Big mom'ın Hakai saldırısı sırasında birkaç saniyeliğine yaptığı bloklama Bariyer Silahlanmaya örnek gösterilebilir.
Ancak bunu yapanlar, istediği şekilde Bariyer / Dışa yayan Silahlanma Haki kullanmadan da sıradan Silahlanma ile Kral Haki kullanabiliyor, örneğin Kaido'nun Ragnaraku saldırısı Luffy'ye temas ediyor, ve saldırıda Kral Haki var, yani kullanıcıya kalmış, ister Bariyer / Dışa yayma ile kullanır, ister direk normal Silahlanmaya katarlar.
Luffy'nin farkı (ve Rayleigh'in farkı eğer Kral Haki'yi saldırıya ekleyebiliyorsa muhtemelen ekleyebiliyordur) içten yok eden Silahlanma kullanıyor olması, patlayan kelepçeyi açabilmek için Bariyer / dışa yayan Haki yeterli değil, Luffy içten yok eden Silahlanma ile Kral Haki'yi birleştiriyorsa saldırıları diğerlerinin kullandığı Kral Haki'li saldırılardan daha güçlü olabilir.