Sonunda gerçekleşileceğini düşündüğümüz büyük savaştan bahsediyorsunuz. Sadece tayfa üyeleri olmayacaktır orada zaten. Jimbei gelecektir, Shirahoshi sayesinde deniz kralları kullanılabilir, belki Vivi'nin ülkesindeki Pluton kullanılabilir, Beyazsakal korsanları ve Kızılsaç korsanları da destekleyebilir. Öte yandan devrimciler olaya katılabilir. Daha Shin Sekai'den destekleyecek güçlü insanlar da çıkacaktır. Enies Lobby arcı gibi geçeceğini sanmıyorum.
Bence Luffy'nin Yonkou, Zoro ve Sanji'nin amiral seviyesine çıkması lazım. Franky, Robin, Chopper ve Brook yardımcı amiral seviyesine çıkmalı. Nami ve Usopp uzaktan destek yapabilirler. Nami gözlem hakisi öğrense yeter, zaten fiziksel güç gerektiren saldırılar yapmıyor hiç. Usopp'un da bitkilere haki eklemesinin bir anlamı olacağını sanmıyorum ama gözlem hakisi iyi gider ona. Franky kendini robot olarak geliştirmeye devam edecektir, haki ile ilgilenmez bence. Robin zırh hakisi öğrenir ve meyve yeteneğiyle kullanırsa çok işe yarayabilir, bence Robin zırh hakisi öğrenir. Brook gözlem, Chopper da zırh hakisi öğrenebilir çünkü Brook'un saldırıları daha çok hızlı ve çok güçlü olmayan türden, Chopper'ın ise daha çok güce dayalı saldırıları var.
Sonuç olarak;
Luffy ve Zoro : Kral, zırh ve gözlem hakisi
Sanji : Zırh ve gözlem hakisi
Brook, Nami ve Usopp : Gözlem hakisi
Chopper ve Robin : Zırh hakisi
Franky : Hakisiz olur diye düşünüyorum.