Muhakkak tabi de en büyük düşmanını başka bir düşmanıyla ittifak edip yenmesi... Bilemiyorum Altan.Olayın doğrusunu nedenlerini öğrenmek lazım. Belki farklı bir neden çıkar altından. Şu son sayıda çıkan olayların hepsi belirsiz şeyler.
Muhakkak tabi de en büyük düşmanını başka bir düşmanıyla ittifak edip yenmesi... Bilemiyorum Altan.Olayın doğrusunu nedenlerini öğrenmek lazım. Belki farklı bir neden çıkar altından. Şu son sayıda çıkan olayların hepsi belirsiz şeyler.
Sözde Roger ile tek denk kapışan Beyazsakal'dı. Sonradan Garp, Xebec, Shiki, Ana filan peydah oldu.((Databooklarda geçiyordu sanırım Oda Shiki'yi de denkleme alıyor.)Muhakkak tabi de en büyük düşmanını başka bir düşmanıyla ittifak edip yenmesi... Bilemiyorum Altan.
Ben denk kapışmadan kastın bu olduğunu pek sanmıyorum. Örneğin shiki dönemin en güçlülerinden biriyken roger onu yenip ondan daha güçlü olmuştur ve artık denk olmaktan çıkmıştır. Beyazsakal ile ise bir rekabetten ziyade Luffy ve law arasındaki gibi bir ittifak olduğunu düşünüyorum. En büyük rakibinin ise seri boyunca sürekli tekrar edildiği uzere garp olduğunu ama onunda her zaman rakibi olmadığını birinin üstün güç olduğunu sonradan ise diğerinin ona yetişip denk güç olduğunu düşünüyorum ve bunun bence en büyük örnekleri Luffy vs smoker ve Luffy vs coby ilk dönemde Luffy smoker ı bırak yenmeyi ona dokunmayı bile başaramıyordu. Coby de ise durum tam tersiydi coby ezik ve zayıf biriyken muhtemelen şu an schibibukai seviyesinin üstünde zaten öyle olmasa schibibukai avlamaya göndermezlerdi onu. Ha hala bence Luffy ile birebir savaşacak güçte değil orası kesinSözde Roger ile tek denk kapışan Beyazsakal'dı. Sonradan Garp, Xebec, Shiki, Ana filan peydah oldu.((Databooklarda geçiyordu sanırım Oda Shiki'yi de denkleme alıyor.)
Neyse, son sayı serideki zirveyi hiç de değiştirmedi. Trollere bakarsak ohoo... Hala kendi döneminin zirveleri korsan ayağında Roger, Shiki, Beyazsakal, denizci ayağında Garp ve Sengoku, belki Tsuru.
Hani nerede Newgate'e başka tayfa için sövenler ve Roger hükümet ile iş tuttu diye yüceltenler? Tam tersi mesajları görüyorum ben daha çok.Benim anlamadığım insanlar WB'nin korsan olduğunu unutup Rocks'ta bulunduğu için söverken Roger korsan ve hükümetle iş birliği yapabilir diyerek Roger'ı korsanlık yaptığı için yüceltmesi... Şu son bölümden sonra forumun kafası cidden ayrı bi güzel...
http://www.korsanfan.com/konu/edward-newgate-†.24/page-54Hani nerede Newgate'e başka tayfa için sövenler ve Roger hükümet ile iş tuttu diye yüceltenler? Tam tersi mesajları görüyorum ben daha çok.
Newgate'in gömülmüyor olmasının nedeni 2v4 bir savaşta yenilmiş yada kaptanı 2v1 dövüşüp ölürken harekete geçmemiş olması.
Yahu olayı mangada Kaido anlatsa ve Roger'ı kötü gösterseler '' Bütün denizci filosu + Roger Korsanları Kaptanımızı yakalamak için geldi hepimiz telef olduk vücudumdaki yaralardan 98 tanesini burada aldım. En son denizciler kaptanımızı ağaca bağlayıp yakarak kamp ateşi olarak kullandılar.Etrafında dans edip şarkılar söylediler. Ağacı yakan Garp meşaleyi veren Roger'dı '' dese Kafanda canlanacak resim WB vs Rayleigh falan olmalı BM vs başkası falan. Burada da göreceğin kötü Roger olacak. Yok şöyle şerefsizlik yaptı yok böyle yaptı olacak. Bu durumdaki tek aklama şu : Adam Korsan. Yapar. Yapacak. Bu forumda kaç kez Luffy'nin korsanlıkla bi alakasının olmadığına dair yorumlar okudum ki değil bana göre. Sengoku Luffy'i anlatsa Arabastayı yağmaladı Crocodile koruyamadı Dressrosada taş üstünde taş bırakmadı. Enies Lobby'de Spandam'a zorla Buster Call yaptırdı diye anlatacak. Adam Eski Filo Amirali. Neyse çok dağılcak.Hani nerede Newgate'e başka tayfa için sövenler ve Roger hükümet ile iş tuttu diye yüceltenler? Tam tersi mesajları görüyorum ben daha çok.
Newgate'in gömülmüyor olmasının nedeni 2v4 bir savaşta yenilmiş yada kaptanı 2v1 dövüşüp ölürken harekete geçmemiş olması.
Tek tek yorumları saymak zor olur ama Wb başka tayfaya girmiş diye sövülmesinden fazla Roger Hükümet ile iş tuttu diye sövüldü.http://www.korsanfan.com/konu/edward-newgate-†.24/page-54
Buradan sona kadar hepsini oku. Neredeyse 30 sayma silme gömüldü adam, körün göz mü arkadaş?
Birine 7 sayfa, diğerine 28 sayfa yazı girilmiş bölüm çıkalı. Beyazsakala atılan 5 mesajdan 4 gömme mesajı. Bölüm yorumlarını geçtim zaten, orada da var dolu. O kadar mesajı okumaktan bile erinmişsin ama halen daha aksini iddia ediyorsun. Bölüm çıktığından beri Garp övme ve Beyazsakal gömme var forumda, haklı veya haksız. Roger bayağı nötr kaldı konuda.Tek tek yorumları saymak zor olur ama Wb başka tayfaya girmiş diye sövülmesinden fazla Roger Hükümet ile iş tuttu diye sövüldü.
En başta örneğin yanlış.Beyler öncelikle bi sakin allah aşkına. Aynı mantıkla luffy de doflamingo savaşında hükümetle iş birliği yaptı. Aslında olansa iki tarafında yerel halkı korumak istemesiydi. Bu konuda da biri çelik kafesi tutarken diğeri doflamingo yu yendi. Burada ki amaç sizce issho için savaş lordlarini bitirmek yada luffy için ciddi bir tehlike olan doflamingo'yu ortadan kaldırmak miydi? Değildi, o zaman bilinen hikayeye şunu ekleyelim: rock grubu yerel halka işkence ediyordu ve bunun son bulmasını isteyen roger ve garp da rock grubuyla savaştı düşmanımın düşmanı dostumdur gibi.
Bu arada kacirdiginizi düşündüğüm birkaç noktaya değinmek istiyorum:
1)Sengoku Garp'ın kutsal ejderlere karşı olduğunu söylüyor. Bu roger içinde geçerli olabilir.
2)Luffy Roger ile benzer bir yoldan ilerliyor bu yoldaki en büyük fark ise roger in hasta olması.
3)Roger rock grubuyla savaştı şimdi ise Luffy kaido bm ittifakına karşı savaşacak.
4)Bu savaşta muhtemelen yanında bir denizci olacak oda muhtemelen coby olacak bir diğer ıhtimal ise smoker(çok çok düşük bir ihtimal)
5)Ittifak sonrası kaido ve bm in ödülleri yükseltilecek ve iki eski efsane roger ve babalığı geçecek.
6)Luffy savaşı kazanması durumunda yoklu seviyesinin üstünde bir seviye kazanacak.
7)Shanks ve tayfası hakkında ödül olarak en dengeli tayfa denildi bu da demek oluyor ki diğer younkoular ve adamlari arasinda olan 3-4 milyar belly ödül farkı yok. Bu da 2-3 milyar ödüllü bir ben beckman görebileceğimiz anlamına geliyor. Oda ödülleri açıklayarak dengeleri biraz olsun belirlesede bu durum Shanks ve tayfasının gücünün hala gizemini sürdürmesine neden oluyor. Yani Shanks'in Luffy e söylediği "gel zirvede seni bekliyorum" sözü mevcut güç dengesinde zirve de olduğunu belirtiyor olabilir ancak unutulmaması gereken nokta kara sakal in o zamanlar henüz tam olarak bilinmemesi yani zirve de değişiklik olabilir.
8)Kaido nun marineford savaşına gitmek istemesi ve kolayca Shanks tarafından durdurulması, intihar ettikten sonra da babalık hakkında "o ihtiyar nasıl ölmeyi başardı" minvalinde bir söz söylemesi üstüne bir de aynı tayfada olması acaba marineforda babalığı kurtarmak için gittiğinin gostergesi olabilir mi ve Shanks la konuştuktan sonra geri dönmesinin ne gibi bir sebebi olabilir?