Ben adamı görmeden fikir belirtmem seviyesi hakkında. Crocodile güç skalası olarak farklı bir karakter, böyle düşünülmesinin en büyük sebebi serinin başlarında işlenme olayından kaynaklı. Bu adamın MF performansına bakın çok farklı şeyler söylenebilir duruma gelir. Mangaka'nın açıklamaları da cabası daha sonrasında.
Fakat pek çok karakteri gördükten sonra bu adamdan beklentim daha da arttı son zamanlarda. En kolayından şöyle bir şey söyleyeyim, sadece ''Logia savunması'' dediğimiz şeyi yaparak gelsin 2 yıl sonrası çoğu kişinin beklediği seviyenin üstüne çıkmış olacak bu karakter otomatikman. Yeni Dünya şartlarında bu adamın bu yetenekle gelecek olması benim için kesin, sebebi de çok net. Yeni Dünya da haki bilmeyen insan evladı yok, bu adama cidden herkesin dokunabileceğini düşünen var mı?
Onun dışında adamın bitiriciliği. Adam meyvesini en ustaca kullanan karakterlerin başında geliyor. Daha geçenlerde yazdım kendi konusunda nasıl bir çevre hakimiyeti olduğunu bu konuda. Tüm bunları geçelim birileri gibi 50 tane saldırı yapmasına gerek yok birilerini indirmek için. Bazı karakter bunu çok net gösterdi belli noktalarda. Bunların büyük bir bölümü de logia meyve kullanıcıları. Bu meyvelerin değerleri, iyi kullananların seviyeleri benim için farklı konumda.
Yani haki falan bile belli noktalarda bu yetenekler kadar etkili olmuyor. Bugün en kolayından sana şöyle örnek vereyim...
Bugün Jozu. Hayvan gibi fiziksel gücü var, en sert meyvelerden birini yemiş, haki desen yine belli seviye fakat farklı bir yetenek karşısında şu duruma geliyor anında.
MF de Jozu arkadan gelip Crocodile'ı gelip gafil avlıyor, vuruyor. Adam ona rağmen biraz kan almak ve uçurmak dışında bir şey yapamıyor yahu. Fakat bak Aokiji ne yapıyor o tarz yakaladığında. Bir de Croc Jozu'nun arkadan geldiği gibi gelse Jozu'ya ne olur bir düşün bakayım. Aynı Aokiji de olduğu gibi bir şey olur, yani şöyle...
O yüzden seride belli karakterleri ve yeteneklerini farklı değerlendirmek lazım.