Devrimcilerin kendisi hayal kırıklığı ödülleri nasıl hayal kırıklığı olmasın haklısın. Başta Sabo'ya o aptal ödülü vermekle bütün devrim ordusu beklentisinin içine etti zaten Oda. Sırf Luffy'yi ödül olarak katlamasın ayağına Sabo ve Devrimcileri harcadı. Luffy'nin 500 olduğu yerde Sabo'nun en azından 850 falan olması lazımdı ki devrim ordusunun bir ağırlığı olsun. Dediğin gibi çok bir şey beklememek lazım normalde ama bir ümit var bu konuda diye düşünüyorum.
Oda ödülleri hep Luffy'ye odaklı verdi. Diğer karakterler hep Luffy'ye ayak uydurdu. Wano sonrası güncellenecek olan ödüllere göre Luffy'nin ödülünün en az 2.5m olacağını düşünürsek diğer karakterlerin ve shicilerin bir ağırlığının olması için onların da ödüllerini dolu dolu vermesi lazım. Yani mesele sadece bu da değil. Gerçekten de komutanların minimum 860m ödülle piyasaya sürüldklerini düşünürsek ve Buggy hariç diğer shicilerin en az komutan ayarında çıkacağını düşünürsek en düşük barajın yine +860 barajından başlaması lazım. Nitekim Hancock'un kendisi diyor, "biz güçlü olduğumuz için shicbukai olduk" diye.. Hancock dediğimiz hatunun base halı Yk3 olsa bunun üzerine kral haki faktörünü eklediğimiz zaman +900m olması gerek zaten. Ee bir de bu kadının kendi çapında da olsa bir krallığa hükmettiğini düşünürsek ve ödül mantığını yukarıda yazdığım
Luffy'nin ödülü ve komutan mantığı ölçütünde düşünürsek benim tahminlerim şu yönde olacak:
Crocodile: Meyve kullanımı çok pro. İki tip ortalama veya üstü hakiyle gelirse
880-920m
Kendisini beğenirim de severim de ayrıca.
Hancock: Zaten yukarıda bahsettim. Ek olarak üç tip haki ile
950-1.1 milyar
Kendisini sevmem.
Doflamingo: Bu adam zaten çok iyi yansıtılmamış olsa da Yk2'ye yakın bir seviyedeydi. Yine 3 tip haki, silah ve smile ticareti, bir yonkou ile çalışması ve kutsal mallar hakkında bildiği sır gibi etmenler hükümet tarafından biliyorsa
1.2-1.4m
Kendisini severim.
Weevil: Hakkında hiçbir şey bilmiyoruz ama bu adam hakkında yapılan tek vurgu var o da güç! İlk defa bir amiral tarafından övülen ve gücü Wb'nin gençliğine benzetilen adam herhalde sağ kol-amiral bandında biri çıkar diye düşünüyorum.
1.3-1.5m
Mihawk: Mihawk yazınca bir gülümseme alıyor beni. Yazsam paragraflar Wano şelalesine dönüşecek ama gerek yok
Bu adamdaki ödül bandını belirleyen bence 3 şey var;
Karasakal, Rayleigh, Shanks.
1.5m
minimum yonkou seviyesine biçilen ödül olarak gözükse de bu ödülün Wano başı Luffy'ye ait olduğunu, bu ödül seviyesindeki Luffy'nin toy olduğunu hatta Karasakal'ın da bu toyluğu "bu seviye için daha erken Mugiwara" demesiyle ifade ettiğini göz önünde bulundurursak Mihawk gibi yılların tecrübesi ve gücüyle kıyaslarken bu ödülü referans almıcam ben.
Minimum yonkou seviyesi olarak kabul ettiğim Karasakal, Zoro'nun yerini tayfadaki konumu ile karşılayan efsane Rayleigh ve Mihawk'la uzun bir süre rekabet edip adı neredeyse hep beraber geçen ölümüne kankası olan Shanks. Bu üçlü arasındaki rakam 2.247m
ile 4.048m
arasında.
Ray'in de 3 milyar
bandında çıkacağını düşündüğüm için ödülünün Mihawk'ın
2.4-2.8m çıkacağını düşünüyorum.
Şunu da ifade edeyim ki bence yonkou seviyesi karakterlerin ödüllerindeki en büyük etken
kaptan faktörüdür. Bu faktörü rakama dökecek olursam tabi ki karakterden karaktere farklılık gösterir ama total ödülün %25'i ile %50'si arasındaki bir orana tekabül ettiğini söyleyebilirim. Dolayısıyla Mihawk kaptan olmadığı için hiçbir zaman 3 milyarın üzerinde bir ödül beklemiyorum kendisinden. Lakin garanti yonkou gücü olduğundan ve dünyanın en güçlü kılıç ustası olduğundan dolayı da Karasakal'dan düşük bir ödülü olmayacaktır. Bu ikisi arasında kalacaktır.