Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Croco ve Enel Oda'nın bu seriye yaptığı en büyük ayıplardan ikisidir. Bu ikilinin Op tarihinin en aptalca ve saçma şekilde yenilen(!) karakterleri olduğunu düşünürsek bunları bahsettiğim shounen mantığına oturtmak da anlamsız ve gereksiz olur. Zaten Croco'nun itibarını geri vermek adına Mf'de kaç takla attığını gördük Oda'nın :/

Absalom ve Kaku örneğin çok yersiz ve uyumsuz. Verdiğin örneği Zoro için uyarlayacak olursam Kaku'yla Batman'in karşılaştırması gibi olmuş yani o derece kötü bir örnek :( Ben burada mevkidaş karakterlerden bahsediyorum.

Ödül meselesine yine mevkidaş mevzusundan gireyim. Ödül=güç denklemini savunmayan birisi olarak şunu ifade etmek istiyorum. Aynı konumda 2 karakterden birisi diğerinin %50-60-70-80-90'ı kadar fazla ödül alıyorsa kimse kusura bakmasın bunu ne aktiflikle ne tehlikeyle ne de başka bir şeyle açıklayamayız. Ödül=güç değildir ama bir yere kadar. Iki mevkidaştan biri diğerinden %30-35'ten fazla ödül almışsa orda bir durup düşünmek gerekir artık. Yani Katakuri'nin 1.057'lik ödülü karşısında 1.5-2 milyarlık bir ödülden bahsediyorsak Katakuri, katakulliye gelmiştir; geçmiş olsun.

Konum meselesi... Katakuri, Bm korsanları içinde değerli bir adamdır. Çünkü kaptanı tam bir mal olduğu için ortalığı çekip çevirmek bu abimize kalmıştır. Katakuri bu nedenle önemlidir.

Fakat bir Beckman! Bu adam Shanks için bir akıl hocası, bir yoldaş, bir abidir. Oda bu adam hakkında konuşurken "gücü Shanks ile mukayese edilebilir" diye bir ibare kullanmıştır.

Bir Marco! Beyazsakal korsanlarını emanet alan adamdır. Goroseilerin gözünde BB'yi durdurabilirler dediği adamdır.

Bir Shiryu! Zoro'nun en önemli rakiplerinden biridir. Seri sonlarını ifade eden vaad ettikleri açısından da önemli bir adamdır. Bb Lütfü için ne ise Shiryu Zoro için odur.

Kısacası bu adamlar Katakuri'yi yer ve önem olarak geçmiş ya da geçeceklerdir.
Mevkidaş örneği de tutmuyor.Luffy önce Croco,Moria,Doffy ile savaştı.Croco'nun MF'deki halini gördük Moria daha mı sağlamdı şimdi bu adamdan ? Ödül dediğimiz şeyi 10dan fazla kere tartıştık mangada söz konusu olan bu değil.Cracker'ın tek kuklasının 860 milyon ödül aldığı yerde,Kata'nın ödülü kendisinin çapını gösteren bir ödül değildir.Ne kaptanının ödülü Marco'nun,King'in kaptanı,gelecekteki BB'nin ödülü eder ne de onlar kadar tehlikelidir hükümet gözünde.Yıllardır darbe almadığından bahsediyor herif zaten.Ödülü kaç yıl öncesine aittir belki sen düşün.Ki hükümet bariz bir şekilde Bm tayfası hakkında o kadar bilgisiz ki Cracker denen adamın gücünün ufak bir kısmını gerçeği zannedip ödül vermişler.Savaş manyağı olan Kaido'nun Linlin ve çocuklarının geldiğini düşünüp verdiği telaş zaten Bm tayfasının gücünün ufak bir göstergesidir.

Beckman'ın gücü Shanks ile kıyaslanabilir kısmından ziyade Beckman ay ise Shanks güneş denmiştir.Shanks'ın bir zahmet akıl hocası olabilsin Ben.Shanks'tan 11 yaş büyük herif yahu.Bu adamın gücünü anlatmıyor.Ki ay ile güneş arasında tabiri caizse bir uçurum vardır.Marco'nun gorosei lafı için de sadece Marco değil Marco'ları kastettiği gayet açıktır.Shiryuda Zoro'nun final rakibi olup olmayacağı belli olmayan bir adam.Çok bariz değildir yani.

Ki Marco'ların gorosei lafına karşılılık Garp'ın denizciler şu anda 2 efsaneyi kaldıramaz dediği adam Kata'yı övmektedir güçlüler arasında bile özel anlamına getirerek.Yenilmezlik ünvanı olan birisidir aynı zamanda.Kendi kaptanının defalarca kere Kaido'yla dövüştüğü Sengoku tarafından bile bilinirken bunun ne anlama geldiği ya da geleceği açıktır.

Son düzenleme:
Mevkidaş örneği de tutmuyor.Luffy önce Croco,Moria,Doffy ile savaştı.Croco'nun MF'deki halini gördük Moria daha mı sağlamdı şimdi bu adamdan ? Ödül dediğimiz şeyi 10dan fazla kere tartıştık mangada söz konusu olan bu değil.Cracker'ın tek kuklasının 860 milyon ödül aldığı yerde,Kata'nın ödülü kendisinin çapını gösteren bir ödül değildir.Ne kaptanının ödülü Marco'nun,King'in,gelecekteki BB'nin ödülü eder ne de onlar kadar tehlikelidir hükümet gözünde.Yıllardır darbe almadığından bahsediyor herif zaten.Ödülü kaç yıl öncesine aittir sen düşün.Hükümet bariz bir şekilde Bm tayfası hakkında bilgisiz ki Cracker denen adamın gücünün ufak bir kısmını gerçek zannedip ödül vermişler.Ki savaş manyağı olan Kaido'nun Linlin ve çocuklarının geldiğini düşünüp verdiği telaş zaten bunların ekstra bir göstergesi.

Beckman'ın gücü Shanks ile kıyaslanabilir kısmından ziyade Beckman ay ise Shanks güneş denmiştir.Shanks'ın bir zahmet akıl hocası olabilsin Ben.Shanks'tan 11 yaş büyük herif yahu.Bu adamın gücünü anlatmıyor.Ki ay ile güneş arasında tabiri caizse bir uçurum vardır.Marco'nun gorosei lafı için de sadece Marco değil Marco'ları kastettiği gayet açıktır.Shiryuda Zoro'nun final rakibi olup olmayacağı belli olmayan bir adam.Çok bariz değildir yani.

Ki Marco'ların gorosei lafına karşılılık Garp'ın denizciler şu anda 2 efsaneyi kaldıramaz dediği adam Kata'yı övmektedir güçlüler arasında bile özel anlamına getirerek.Yenilmezlik ünvanı olan birisidir aynı zamanda.Kendi kaptanı defalarca kere Kaido'yla dövüştüğü Sengoku tarafından bile bilinirken.
Bm tayfası pasta kek tüketmekten başka ne yapıyor ki ödülleri diğer yonkolardan yüksek olsun :D.

MF Croco > MF Moria denilebilir ama Asgard Moria Croco'dan daha sağlamdı. Moria'nın olayı gölgelerle güçlenmek. Sadece featlere baksan Mihawk dediğin adam YC3 geçemiyor.

Katakuriyi özel yapan zaten gözlem haki. Güçlüler arasında özel denilmek istediği buydu Rayleigh'in.

Bm tayfası pasta kek tüketmekten başka ne yapıyor ki ödülleri diğer yonkolardan yüksek olsun :D.

MF Croco > MF Moria denilebilir ama Asgard Moria Croco'dan daha sağlamdı. Moria'nın olayı gölgelerle güçlenmek. Sadece featlere baksan Mihawk dediğin adam YC3 geçemiyor.

Katakuriyi özel yapan zaten gözlem haki. Güçlüler arasında özel denilmek istediği buydu Rayleigh'in.
Birinci dediğinin aksini söylemedim zaten.Jozu'dan hakili+elmas omuz saldırısı yiyip çok etkilenmeyen, Dof'un sanki dengiymiş gibi davrandığı Croco'nun Moria'dan zayıf olması mümkün değil bana göre.Son dediğinde de aynısını söylüyorum zaten.

En güçlüler arasında bile kendini ayıracak yeteneğe sahip bu adam işte.Daha King'de görmediğimiz,Beckman'da görmediğimiz,Shiryu'da görmediğimiz bir olay bu.Marco bunu mistik meyvesiyle gösterdi,Kata'da k.hakisiyle.

Ödül konusu için de şöyle diyeyim.Aktif olmadan icraat yapamazsın, icraat yapmadan da tehlikenin farkına vardıramazsın.Kendi adalarından uzun zamandır çıkmadığı garanti olan kişilerin ödüllerinin neden mevkidaşlarına göre az olduğunu sorgulamaya normalde gerek bile olmaması lazım normalde ama işte.Ki birisinden az ödüle sahipsin diye de onu yenemeyeceğin anlamını çürüten 50 tane örnek var.Fazla yazmışım sahibi xd.

Birinci dediğinin aksini söylemedim zaten.Jozu'dan hakili+elmas omuz saldırısı yiyip çok etkilenmeyen, Dof'un sanki dengiymiş gibi davrandığı Croco'nun Moria'dan zayıf olması mümkün değil bana göre.Son dediğinde de aynısını söylüyorum zaten.

En güçlüler arasında bile kendini ayıracak yeteneğe sahip bu adam işte.Daha King'de görmediğimiz,Beckman'da görmediğimiz,Shiryu'da görmediğimiz bir olay bu.Marco bunu mistik meyvesiyle gösterdi,Kata'da k.hakisiyle.

Ödül konusu için de şöyle diyeyim.Aktif olmadan icraat yapamazsın, icraat yapmadan da tehlikenin farkına vardıramazsın.Kendi adalarından uzun zamandır çıkmadığı garanti olan kişilerin ödüllerinin neden mevkidaşlarına göre az olduğunu sorgulamaya normalde gerek bile olmaması lazım normalde ama işte.Ki birisinden az ödüle sahipsin diye de onu yenemeyeceğin anlamını çürüten 50 tane örnek var.Fazla yazmışım sahibi xd.
Oda ayrı bir şeydi zaten. Şimdi TB'den gördügümüz kadarıyla Moria Croco'dan daha dayanıklı bir adamdı (+cüsse avantajı var) ama Jinbe'nin tek saldırısına yamuluyordu az kalsın. Ama Croco Jozu'nun o saldırısından pek etkilenmemişti cidden. Jinbe'nin o saldırısı Jozu'nun saldırısından daha güçlü olabilir. Aynı Jinbe kendi saldırılarıyla Big Mom'u da tepebiliyordu. Zaten MF o açıdan saçmaydı güç dengeleri yoktu orada.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 10)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık