Jinbe'nin tanıtımını yapayım size genel olarak ;
- Yüksek seviye fiziksel güç,dayanıklılık ve ortalama bir hız. Balık adam karete ustalığı ondan iyisi yok bu konuda.
- Sanji'nin Suitsiz attığı Hell Memories dengi bir saldırı gücü hemen hemen. Yani Jinbe'nin gösterilen NİHAİ ATAĞI Fil Tabancasından 1 gömlek yukarda.
- Ortalama bir hakiye sahip diyebiliriz. Koramiral seviyesi hakiden öte olduğunu düşünmüyorum. Yanlış anlamayın ha koramiral seviyesi demedim hakisi o seviyededir diyorum.
Akaiunu'nun magmasına dayandı diye çok abartıldı ama bu hikayede Curiel gibi bir adam ölmedi o magma saldırısı karşısında. Yani Jinbei'nin ölmemesi bir arguman olamaz ona karşı. Akaiunu adama '' MEİGOU '' atmış gibi konuşuluyor, Akaiunu'nun isimli saldırısı bile değil yediği saldırı, asıl hedefi Luffy idi zaten Akaiunu'nun Jinbei bile değildi yani, çok abartmaya gerek yok bu yüzden öylesine atılmış o saldırıya dayanmasını. Beyazsakal'a giriştiği gibi girişti sanılıyor çoğu kitle tarafından ama öyle değil işte.
Adam zaten tayfayada gelerek PLOT ARMORUN dibinede girmiş oldu bu saatten sonra, bu adamı ona göre değerlendirmeliyiz bence. Tayfadan birisi olduğu için yaptığı her hareket kullandığı her teknik olduğundan güçlü sanılacak zaten adam, sizde iyice şişirmeyin bence.
Normal şartlarda Dof karşısında ağır bir yenilgiyle hezimete uğrar yani, aradaki güç farkı epey bir fazla ikisi aynı sikletin adamı değiller.