Yazdığın karakterlerden en çok Akainu'yu sevmem Rosinante'yi ise bayağı severim.Çok yok zaten.Zoro,Rosinante,WB,Akainu falan.Ha bak shicilerden bi Dof'u sayabilirim.Her ne kadar nötr olsam da geçmişi ve karakteriyle ilginç,ilgi çekici bir karakter.Tabi göreceli bir kavram olduğundan bana göre böyle.
Dediğin gibi bu göreceli bir kavram. Bana göre Shichiler genel olarak Oda'nın gözünde potansiyel rakip ve değerli karakterler.
Yani Oda'nın gözünde pek çok karakter değerli gibi ama bunlar daha farklı bir noktada bana göre. Bunları derken Buggy, Moria'yı falan kastetmiyorum onlarda değerli fakat diğerleri belli noktalarda daha ağır basıyor. Oda onları hikayede kullanip çizmekten keyif alıyor bana göre.
Mesela bunu bana göre Yonkou komutanları içinde sadece 1. sırada ki olan tayfaya yapıyor ve yapacak. Mesela Katakuri bir rakipti Luffy'nin dövüş sahnelere, karakterin derinliğine, geçmisini çizmesi vb. hep daha değerli benim gözümde. Fakat bunu belli noktalarda 3 veya 2. adamlardan göremiyorum.
Karakterin sadece belli noktalarindan bahsedilip geçiliyor, karakter güçlü mü güçlü, dayanikli, meyvesi şu gibi. Karakterin derinine geçmişine inme durumu yok bu belki tüm Shichilerde de yok ama karakter belli noktalariyla öyle bir anlatiyor ve çiziyor ki mangaka buna gerek kalmiyor zaten. Kisacasi karakterden vazgeçmiyor. Mesela Luffy'nin Shichi rakipleriydi bazilari mangaka karakteri işleyip rafa kaldirmiyor fanlar bu karakterler zayif dedi diye adam çıkıp "Düşman zayifti denildiğinde sinirleniyorum. O karakteri nasıl daha güçlü hale getirebilirim diye düşünmeden edemiyorum" diyor. Fakat daha sonra Cracker işleniyor yeniliyor, uçup gidiyor bu adam kim? Yonkou 3. komutani, güçlü eee sonra?
Yok seri de daha görecek miyiz? Belli değil geçmişi, hangi yollardan geçti, yarasını kimden aldı? Yok belirsiz bu karakteri ben gelip belli noktalarda işlenen Oda'nin serinin dengesi konumuna koyduğu, vazgećmediği karakterlerle nasıl bir tutayim?
Evet bunu diyorum her zaman da diyeceğim kaybetmezler.3.komutan ile vs atıp kazanabilecek shichi bile sayılı iken bunu demen
Heheyt! :SBuraya yorumlarını okumaya geliyorum, sen anca goygoy be reyiz :S valla üzüyon he.
Fahri Yonkou Doflamingo samayı küçümsediğini görüyorum. Adamı indirmek için filo gerekti filo aloooooooo