Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1- Dövüş sonu hallerini attım. Cracker dövüşünde luffy biraz dinlenip devam etti. Bu da sonuna kadar kendini zorlamadığını gösterir. Dof vssinden sonra 3 gün yattı. Bu da kendini çok zorladığını gösterir.
2-Cracker dövüşünde nami gibi birisi yardım ederken, dof dövüşünde law yardım etti. Ayrıca Dof tüm adaya kuş kafesi attı, parazit saldırısı yaptı cracker sadece luffy ile uğraştı.
3- Dof arc bossuydu cracker ara vs idi.
4- Luffy vs kata umrunda olmasa bile cracker kata ağabeyim diye geziyorsa birisi yonkou 1. komutan diğeri 3. komutan ise bu seviyeler hakkında bilgi verir.
Bu seride her vs ayrı ayrı incelenmeli. Genel Shounen mantığına göre bir sonraki rakip, öncekinden daha güçlüdür olarak bakılmamalı. İki vs'yi de ayrı ayrı inceleyelim. Bu iki vs farklı şartlar altında gerçekleştiği gibi, Dof ve Cracker'ın skillset'leri tamamen farklı. Dof çok yönlü, orijinal, karizmatik bir düşman. Ancak sadece bu, onu Luffy için daha zorlu bir rakip yapmaya yetmez Cracker'a kıyasla. Kral haki ve uyanış önemli ancak kendisine hiçbir fayda sağlamadı G4 karşısında. Fiziksel gücü yetersizdi. Öte yandan, zaten oldukça sert olan bisküvilerine bir de sağlam bir koka ekleyebilen Cracker, Luffy için daha ters bir rakipti. Nitekim sınırlı bir süre kullanılabilen G4 ile, ardı arkası kesilmeyen bisküvi askerlerini aşmak zorunda kaldı. Law olsa, Cracker'a room içinde ulaşmakta bu kadar sıkıntı yaşamazdı. Öte yandan komple bir skillset'e sahip olan Dof'a karşı daha zor zamanlar yaşadı.

Dof bence 3. komutan civarıdır. Sadece Cracker'a göre skillsetleri farklı olduğu için G4'ün ezici gücüne karşı koyamamıştır. Başka bir 3. komutana karşı çok daha iyi bir performans sergileyebilir.

1- Dövüş sonrası halleri tüm resmi anlatmaz. Dövüşleri ayrı ayrı incelersen çok farklı olduklarını göreceksin. Law dövüşten çekildikten sonra iki taraf da handikaplı olduğunu belirtti. Luffy yorgundu, Dof da ölümcül bir darbe almıştı ama meyvesi sayesinden o hasarın büyük ölçüde önüne geçmişti. Mangaka final dövüşünden önce iki karakterin ağzından da handikaplarının aşağı yukarı denk olduğunu anlatmak istedi bence.

2- Cracker'a karşı Nami'nin yaptığı yardım çok büyük. Cracker meyvesiyle dövüşemediği gibi, meyvesi Luffy için yakıt oldu.

3- Cracker'ı ara vs yapabilmek için çok büyük bir yardım aldı zaten Luffy. Oda, Cracker'ın meyvesini elinden aldı. Yetmedi Luffy bisküvileri yedi.

4- Bu argüman değil ki... Tabi ki Kata önde. Aralarında ciddi bir fark da vardır. Ancak Cracker aşağı yukarı Dof seviyesinde olmasına rağmen, Luffy'nin fiziksel olarak aşması gereken sert bisküvi askerlerini sürekli üretebildiği için, Dof'a göre daha zorlu/ters bir rakipti Luffy için.

Sonuç olarak, Cracker Dof'a göre daha zorlu bir rakip olurdu normal şartlar aldında. Ancak araya giren etmenler vardı. Oda araya çeşitli faktörler sokarak dövüşleri daha ilginç hale getirmeyi seven biri. Bunu kendisi söylüyor.

Amiral savunması dediğimiz olayın Kata gibi gelecek görme çıkması pek mantıklı olmayacak.Yaptıkları şey başka bir beceri olmalı.Akainu iki haki kullanıcısı atlattı mesela.Kesildi ama pek hasar almadı.Element kontrolü gibi birşey olduğunu düşünüyorum.Gözlem hakiyle kombine ediyorlar Enel gibi.Geleceği gören adam beyazsakaldan arkadan yumruk yer mi sizce ? Herifi astları uyarıyor Akainu daha farkında bile değil.Kuzan’ın bisento yemesi Kata gibi gözüküyor en çok benzeyen Kuzan’ın yaptıkları.Ancak onda da mantıksızlıklar var.Kurtulacağını bile bile beyazsakalı dondurması yada geleceği görüyorsa neden Jozu’dan yiyeceği omuzdan kaçınmadı gibi sorular.Ben geleceği gördüklerini düşünmüyorum.Geleceği gören amiral varsa beyazsakala yaptığından dolayı Kuzan’dır o da bazen kullanabiliyordur Kata gibi her an değil.
Akainu'nun geleceği gördüğüne dair bir sahne bence de yok. BM'de de yok mesela. Bence çok çok az kişide göreceğiz geleceği görme yeteneğini. Haki tükenebilen birşey olduğu için, Oda bu yolla OP bir özellik olmaktan çıkarmış oldu zaten.
Ray'in yaptığı açıklamaya göre silahlanma hakisi logiaların fluid bedenlerine karşı etkili ancak gerçek bedene ulaşabilmek için belli bir miktar haki gerekiyor olabilir. Aka'nın kesilmesine rağmen hasar almamış olması bundan olabilir.

Aynısını düşünüyorum fandaş.G4 olmasa bile Cracker,Jack gibi adamlarla kapışabilecek seviyeye geldi artık Luffy zaten.G4 ile rahatça yenebilir 2 ve 3.adamları gibi geliyor bana.
Üst düzey k.haki ve b.hakisi var artık. Bunların olsa olsa belki bir son basamağı daha olur diye düşünüyorum. H.haki'den varsa da o onu tam Yonkou'nun ötesine taşıyacak şey olur henüz erken. Geriye pek bir şey kalmadı gibi duruyor. Uyanış ogrenip teknik ve b.haki ve k.hakisi ile birlikte Kaido'yu yener bu arc'ın sonunda Yonkou olarak anılır gibi geliyor bana.

Üst düzey k.haki ve b.hakisi var artık. Bunların olsa olsa belki bir son basamağı daha olur diye düşünüyorum. H.haki'den varsa da o onu tam Yonkou'nun ötesine taşıyacak şey olur henüz erken. Geriye pek bir şey kalmadı gibi duruyor. Uyanış ogrenip teknik ve b.haki ve k.hakisi ile birlikte Kaido'yu yener bu arc'ın sonunda Yonkou olarak anılır gibi geliyor bana.
Bakalım artık Luffy alacağı çoğu p.upu aldı.Bundan sonra uyanışla yonko seviyesi ya da yakını,h.haki ile de kk ya da ilerisi olacak gibi duruyor.

Luffy'nin bundan sonraki p-up'ı uyanış ve uyanış sayesinde gerçekleştirebileceği bir G5 olacak bence. Finalde ise ya Raftel'de yaşanacak olası bir savaşta ya da ondan sonra WG'ye dalarken h.hakinin en üst seviye kullanımını öğrenecektir. Hakinin serideki önemi ve ağırlığını göz önünde bulundurunca bizimkinin alacağı son p-up'ın h.haki üzerinden olacağını düşünüyorum. Bütün bu olanların arasında Law'ın kendini feda etmesi ile bir ölümsüzlük de kapabilir tabi

Bence de gearsız komutan alabilmeli. H.haki power upu illa ki gelecek ama. Yeni bir özellik gelmesine gerek yok. Meyve uyanışına gerek yok artık bence. Haki miktarını çok fazla arttırması yeterli olur yonkoluk için. Kklık içinse zaten herkesi etrafına toplama gücü yeterli. Wano sonunda zaten yonko ile aşık atabilecek ( 1v1 ) seviyede olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık