Dediğim gibi kendi görüşümü paylaştım. Sengoku, Garp ayarı gözükmüyordu pek forumda.
Benim dediğim sadece Supernova olayı değil. Orada ki dediğim şeyin genelin de başka bir şey var ve bana oluru var gibi gözüküyor.
Hayır, ödülleri anlatıyorsun ama bu adamlar orada kaptan olmayan tek kişiler, Oda istese koymazdı bu kadar basit. Eğer koymasaydı neden koymadı dermiydik o zaman? Ama bir farkları var ki koymuş.
Buggy ile Mihawk'ı örnek veriyorsun ama Mihawk'ın, diğer Schilerden bir sürü farkı var, kaç kere saydık. Ama benim demek istediğim bunlar da değil. Nasıl açıklarım daha iyi bilmiyorum ama yazdığım kadarı ile anlaşılması lazımdı.
Kaptan, kaptan deyip duruyorsun da, Zoro, korsan bile olmak istemiyor. Adamın kaptanlıkta gözü yok zaten ki, kaptan olacak kalibrede adam olduğunu kaç yerde anladık ve söylendi.
Kid ile Killer ise çocukluk arkadaşı ve tayfayı beraber kurmuş, sonra Kid, Killer'ı dövüp kaptan benim mi demiş yani?
Sengoku-Garp ise her zaman beraber takılan iki adam ve çok yakın arkadaşlar.
Mihawk ve Shanks adamalar yıllardır beraber takılıyorlarmış, düellolar falan hala da samimiler.
Ray ile Roger zaten birbirine ortak diyorlar ve Ray de efsane olarak geçiyor.
Ace ile Sabo beraber büyümüşler, Ace ölünce meyvesini Sabo alıyor falan.
Yani bahsettiğim şey aslında farklı şeyler. Ama sen olayı hemen ödüle ve kaptanlığa çekiyorsun.
Saydığım adamlara dikkat et, kimi korsan olmak istemez, kimi amiral olmak istemez. Mesela Garp işte adam istese Amiral oluyor ama gözü yok, yani isteseler olabilirlermiş olay bu.
Mesela ödül konusunda bir örnek veriyim, Luffy ilk ödülünü şu Arlong'a yardım eden denizci heriften dolayı alıyor, ama adamı ilk yakasından tutup döven Zoro. Herif orada gıcık kapıp ödül koyuyor başlarına ama ne hikmetse kendisine ilk saldıran Zoro'ya ödül verdirmiyor, gidiyor Luffy'e verdiriyor. Neden? Çünkü kaptan diye, şimdi bunun güçle alakası ne? dediğim olayda şu bak;
İlk Zoro girişti,
Sonra hep beraber dövdüler,
Demek Kaptan sensine geldi iş,
Hatta Luffy ve adamaları tehlikeli demesine rağmen burada,
Hop, Luffy'nin başına ödül kondu. Ama herkes iş yaptı ve adamları beraber dövdüler?
Şimdi ödül sisteminin türlü türlü şeyi var. Sonra Olay kaptanlık ise; Zoro falan korsan, kaptan o işlerle ilgilenmiyor. Sonra Ödül konusun da, Luffy'nin kaptanlığı, Mf arc'ın da tek onun olması, buna rağmen Zoro 320 Luffy 500 idi. Sonra Luffy bir arc daha Zoro dan önde oluyor yani Wcı da Zoro yine yok. Orada ödülü daha da arttırıyor ki, onu da nasıl o kadar arttırdığı malum. Yani ödül ile çürütemezsin dediklerimi canım