Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Benim korsan gibi değil olayı kastım "karakterler kötü gibi değil" değil. Kötü olarak bolca var. Lakin bi gemi yağmalama gibi olaylar görmüyoruz. BB uyuyor demekte kasitlari o. Crocodile örgüt kuruyor, darbe amaçlıyor. Doffy darbe yapıp ülke kralı oluyor. Mihawk babunlarla oturuyor. Kaido Wanoyu kullanıyor. Bi mevzu olunca Jack yolluyor normal ülkenin deniz kuvvetleri komutanı gibi. Korsan davranışı gibi değil demek istediğim kasıt.

Yani gemi savaşları görmüyoruz korsan temalı bi yerde. Bu mevzu beni rahatsız etmedi demek istediğim. Yorumlamayi Oda'ya bırakıyorum, kasmiyorum.

Odanın ''kötü'' karakter tasarımları baya iyi. Dof gibi bir karakter yaratmış. Çoğu şonende kötülüğe geçiş için karakterin yalnızlaşması, sevgisiz büyümesi falan işlenir ama Opta böyle olmayan kötüler baya mevcut. Tam olarak
Bu yönüyle yeterince zalim, polyanna ve gri karakter mevcut seride. Seri bizimkiler etrafında dönüyor diye yaşanan zalimlikler sadece arka planda kalıyor. Ki bizimkilerde bile öyle göze parmak bir iyilik söz konusu denemez. Baya baya kurtarıcı olalım derken arka planda kan gövdeyi götürüyor.

Manga odağıyla alakalı. Biz belki de serideki en yumuşak tayfa odaklı bir seriyi takip ediyoruz. Şimdiye kadar gördüğümüz korsan tayfalarını kaba taslak sıralıyayım;
Buggynin tayfası
Arlongun tayfası
Kuronun tayfası
Don kreingin tayfası
Croconun tayfası
Belammynin tayfası
Morianın tayfası
Kidin tayfası
Lawın tayfası
Uruguenin tayfası
Drakein tayfası
Hawkinsin tayfası
Apoonun tayfası
Bonneyin tayfası
Begenin tayfası
Hancockun tayfası
Jinbeinin tayfası
Hordynin tayfası
Doflamingonun tayfası
Linlinin tayfası
Tiçin tayfası
Shanksın tayfası
Kaidonun tayfası
Newgatein tayfası

25 e yakın tayfa saydım. Bunlardan heralde 2-3 tanesi hariç herhangi birinin hikayesi odaklı olsa seri hiç de ponçik bir seri olmazdı. Ama luffylerin tayfası vahşet, kan, kurnazlık, çıkarcılık vs gibi korsanları açıklayabilecek özellikleri minimumda olan bir tayfa olduğu için seri korsanlıktan uzaklaşıyor. Odak tayfa sebebiyle. Ayrıca bir korsan serisinde deniz savaşına en yakın şeyin sadede 800 lerde jackin, fuji ve sengokuların filoya saldırması olması (onu da göremedik) da bu korsan temasını zayıflatıyor.

OP de artık sıkmaya başladı. Ben bu seriyi gizemleri için okuyorum ama uzun zamandır ne bir gizem açıklanıyor ne de bir merak uyandırıyor. Yine bazı sayılara özel bölümler denk getirmek için boş bölümler çıkarıyor herhalde.

Shanks'ın öleceğine dair teoriler çok. Ya bu sahnenin tam tersi olursa.
Mesela Shanks zor bir duruma kalır. Teorilerdeki gibi ölümün eşiğine gelir. Tam öleceğini düşündüğü anda hiç beklenmedik şekilde Luffy yetişir. Aynı pozla
Hem nostajik hem epik olur. Yıllar sonra ilk defa böyle buluşurlar. Anime serilerinin en epik 10 sahnesine girer.
Asıl tam karasakalın luffy i indiricekken ace misali arayagirip ölürse efsane olur

Shanks son boss çıkacak.
Hatta bir adım daha ileri gidip Akainu ile crocodile/buggy gibi bir ittifak yapacaz, diyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık