Ben zaten "Bu adam her şeyin farkında ve buna rağmen hükümete köpeklik yapıyor." demiyorum. O kişi tam olarak Lucci oluyor. Sakazuki'nin küçük yaştan itibaren beyni yıkanmıştır, bu yüzden de tamamen Im-sama'nın amaçlarına hizmet edebilecek türden bir adalet anlayışına ve dünya görüşüne sahip olmuştur diyorum. Elbette böyle hissetmesinin altında bazı yaşanmışlıklar da yatıyordur ve zalimliği oradan geliyordur. Tamamen yapay hislerle o irade gücüne sahip olamaz sonuçta. Bu saatten sonra karakteristik özellikleri de değişmez. Fakat kullanıldığının farkına vardığında gerekeni yapacaktır diye düşünüyorum. Zaten Denizcilerin başına geçince, kendi de yavaş yavaş bir şeylerin farkına varmaya başladı. Doflamingo ile ilgili bir çıkış bile yaptı hükümete.
Ace mevzusuna gelirsek, infaz edilmesi Goroseilerin bahsettiği "dünya tarihinden silinmesi gereken ışık" muhabbetinin bir parçasıdır diyorum. Akainu'nun savaşta nasıl bir taktik izlediği önemli değil. O an Ace'i zaten cepte olarak görüp önce Luffy'ye odaklanmış olabilir. Veya Luffy'yi Ace'in gözlerinin önünde öldürmek istemiştir. Bunun bir önemi yok. Denizcilerin giriştiği büyük çaplı olayların çoğu,ortak yarardan çok Imu'nun amaçlarına hizmet ediyor. Saka'nın Dragon ve Roger'ın soyunu kurutmaya kafayı takması Imu'nun tarihten ışık silme saplantısı ile nasıl da örtüşüyor değil mi?
Dragon'un asıl düşmanı kim, denizciler mi? Hayır. Adamlar kendi ağızlarıyla gerçek düşmanlarının kutsal ejderler olduğunu söylediler. Kayıp yüzyıl ile ilgili gerçeklerin ortaya çıkması en çok kimin zararına olacaktı? Im-sama'nın. Sakazuki bu uğurda masumların hayatını hiçe sayarak işi halletti. Fujitora'nın çok güzel bir sözü var biliyorsun. Öncelik verilmesi gerekenin savaşılacak düşman kuvvetlerinden ziyade, kurtarılacak halk olması gerektiğini söylemişti. Sakazuki bu yönden eksik kalıyor. Bana göre iyi bir lider değil. Ha adamın yöntemlerini doğru bulanlar da olabilir. Korkuyla yönetmesi Sengoku'nun yöntemlerinden daha etkilidir belki. Fakat Ohara bilgeleriyle hiçbir alakası olmayan bir Ohara sakini olduğumu ve Buster Call'a maruz kaldığımı düşünüyorum da, Saka'nın seçtiği yol tek kelimeyle mide bulandırıcıydı. Bu görev uğruna arkadaşını öldürmeyi göze alan Aokiji'nin bile, Saka'nın yaptığı karşısında nutku tutuldu.