Bu timeskip olayı çoğu Şonen de var zaten Bilinmeyen bir mevzu değil ki.@Master of Puppets
Adam serinin içinde geçen 6 aylık süreci 15 yılda çizdi.
Şimdi ise işi basit. 2 Yıl eğitim aldı deyip direk time skip yap. İstediğin güç seviyesinde çiz. Bu herkesin kullanabileceği bir yoldur. Onun dışında bence 2 yıl eğitim yerine yeni aynı şekilde dövüştürerek güçlendirme kozu da vardı. Ama bu serinin baya uzaması demek.
Yani bu tarz eğitim hamleleri Mangaka'nın elini kolaylaştıran hamlelerdir. Her seride vardır. Bunun yanında Luffy'i olgun çizmek istemediğini söyledi. O yüzden 2 yıl yapmış.
Oda yeri geldi mi mantığını da düşünüyor işin. Seride ki güç ilerlemesini Oda iyi çizmiştir. Seri başındaki Luffy ile şimdi ki Luffy arasında uçurum var diyebiliyorsun. Ve bunun için baya badireler atlattı diyebiliyorsun. Akışını iyi ayarlamış. Serideki karakterlerin güçlerinin bir ağırlığı var. Dandik bir seri değil ki bir anda zirvelere karşı kafa kafaya oynadı diyemiyorsun. Karakterin yaşı hala düşük ama arkaya bakınca baya farklı badireler atlattı diyorsun. Bana göre iyi inşa etmiş bu süreci.
Yan karakter olan Supernovalar'ın 2 yılda dövüşerek güçlendiklerini söylenebiliyor da serinin Ana karakterleri olan Mugiwara tayfası mı dövüşerek güçlenemeyecek? Serinin başından 2 yıllık araya kadar okuduğumuz neydi bizim? Köyünden ilk çıkışında kolunu tutarak yumruk atan o adam G2, G3 vitesleri yapmaya başladı.
Ama Yan karakterler ile Ana karakterler arasında fark var. Yan karakterleri Oda istediği gibi güçte çiziyor. Çünkü onların hikayelerini okumuyoruz. Bir şeyler yaşamıştır diyoruz. Oysa Ana karakterlerin hikayeleri çizilmesi lazım.
Bizim tayfa için 2 yıl Yeni Dünya'ya girdiler ve savaşıp bu hallerine geldiler diye time-skip yapamaz. Sorarsın bu kadar süreçte Yeni Dünya'da ne yaptılar kimlerle savaştılar diye. Ama Yan karakterleri kabul edebiliyorsun. İlla biriyle savaşmıştır güçlendirmiştir diye. O yüzden çok kolay bir çıkış yolu gibi duruyor time skip.
Komik olan fanı oldukları karakterlerin de buna ihtiyaç duymalarından mütevellit eğitime gönderiliyor. Ne hikmetse konu sadece Luffy den dönüyor
Demek ki haterlık yaparken tam tatmin olamamışlar en ufak bir bilgide gözlerinin önündeki olayı bile göremez hale gelmişler.