Yahu anamız babamız en iyi sen olacaksın birinci olacaksın diye bize telkinde bulunmuyorlar mı garpın bunu yapmasından doğal ne olabilir neden işi illa ki ikisini kıyasladı noktasına çekiyorsun öyle birşey geçmiyor mangada ikisini kıyasladığı görülmüş değil.Garp'ın luffy üzerine yaptığı da bu dersine çalışıp sınıf birincisi olacaksın anlaştık mı diye baskı kurması gibi.Özel olarak eğiliyor balonlu eğitim sahnelerini ace için gördük mü ilgilenmemiş onla o kadar.Adam tabii kendi torununa diyecek elin oğluna diyecek hali yok.Eee yaş meselesinden ne çıkarmamız gerekiyor.Mom da bebeyken 50 az büyüyünce 500 ödül aldı 15 yaşı geçmez ama kk luffy olacak.Daha mı potansiyelliymiş şimdi.Yaş ile bir yere varamazsınız hele hele ki Roger yaşlıyken kk olmuş bir adamken.Üstelik saydıkların özel eğitim sonucunda oluyor o hızlı gelişim.Ace o kalibrede birinden 2 yıl özel eğitim aldı denebilirse bu konuda kıyaslamaya girişebilirsin aksi takdirde boşa olur.Luffy'e bu lafı söylerken Ace ne durumda belli, onu halen denizci yapacağını söylüyor. Eski tartışmalarımıza dönüp bakabilirsin(Çünkü aynı meseleyi daha önce de tartıştık) Git bu lafların geçtiği dönemdeki manga bölümlerini oku. Her şey ortada iken ölü taklidi yapmak hoş olmuyor.
Hadi Sengoku'yu ele alalım, hani aksiyonlara göre bakıyor ya:
Ace 19 yaşındayken WB'nin yancısı oluyor, 20'li yaşlarda ödülü 500 milyon.
Luffy 19 yaşındayken Dünya Hükümeti mekanı basıyor,bayrağını yakıyor, esiri kurtarıyor, 3 tane şici indiriyor, hapishaneyi basıp dünyanın en tehlikeli tutsaklarını kaçırıyor, MF'yi basıyor Ace'i kurtarıyor, yeraltı dünyasının kodomanlarını indiriyor, Kocana'nın adasını baskıp 2 komutanı patlatıyor, ödülü 1.5 milyar.
Yılların adamı Sengoku'nun lafları tanrıymışçasına kabul ediliyor(çünkü bu adamın ön yargıları, dogmaları yok), Garp'ınkiler ise yaa boşversene sen onu oluyor