Sadece ölmekten bahsetmedim yıldırım gibi yıkıyor diyorum.Bak kıyaslayalım.Hani bomba patlar gibi uçuk güçler diyorsun ya.Darbeyi alacak dayanıklı biri isim güçlü bir karakter olsun.Luffynin herhangi bir g4 darbesiyle onunla tamamen aynı seviyede kesiş uygulayacak Ray'in saldırıları olsun.Seviyeleri tamamen aynı varsayıyoruz bu saldırıların.Luffy g4 ile vurdu adam uçtu diyelim.Dayandı ve kalktı.Ray geldi aynı seviyede saldırıyla yukarıdan aşağı kesti adam bir nebze geriye uçtu.Sonra geri kalktı diyelim.Burada hangisinde daha çok zorlanır hangisinde hareket güçlüğü çeker soruyorum sana.Elbette kesildiği ve açık yarası olduğu zaman aksini iddia eden pek sanmıyorum.Bu onu çok daha fazla etkiler daha tehlikelidir ve haliyle bitiricidir.Arlong zoroyu görünce neden şok oluyor sanıyorsun o tarz yaralar bitirir seni.Ama g4 yedin dayandın bir kaç kemiğin çatladı vs dayanıklıysan bitiricilik anlamında çok bir etkisi olmaz.Ancak kılıç yarası farklıdır bambaşkadır.Zoro'nun haftalar sonra dayanması bile mucizevi bir olay gibi gösteriliyor mangada.İlk aldığında da bitiyor zaten tamamen.Bu gerçek hayatta da böyledir mangaka da bunu kopyalan bir mangaka.Yahu kim kesildi diye öldü? Abi mantıksız yorum atıyorsun bana ne diyeyim yani? Luffy'e laf geldiğini düşündüğüm için değil yola çıktığın mantık ta başta tıkanıyor.