Bu savunma davası baya baya abartılmaya başlanmış. Adam darbeyi doğrudan alıyor yahu. Etki etmemesi onun hayvanlığı. Bir sineğin size uçarken çarpmasından etkilenmezsin ama o sana temas etmiştir. Sadece yıpratacak kadar kuvvet uygulayamamıştır. Bunu Logiamış gibi savunmaya başladınız.
Şu an için en hayvanat duranlar Kaido ile Big Mom. Adamlar etkilenmiyor bile. WB'ye ne yaptıysalar hepsi adama etki etti. Ne yapalım Kaido'ya bunlar etki etmeyecekse adamın suçu ne?
Dayanıklılık eşittir hamallık olmuş.
Arkadaş dayanıklılığın tanımı bile sizin aksini iddia ettiğiniz şey.
Savunma olması için kasıtlı bir şey olması. Bir kayanın savunmasından bahsedemezsin. Boş bir kaleyi kim savunabilir. Dayanıklılık ise direk olarak fiziksel bir durumdur.
Yani demeye çalıştığım dayanıklılık vücudun zaten doğal savunmasıdır. Eğer ki biri mevcut kuvvet ile zarar alıyorsa onu dayanıklılığı zaten düşüktür. Buna katlanabilmesi buna rağmen devam edebilmesine ne deriz bilmiyorum. Belki de irade diyebiliriz.
Varmaya çalıştığım sonuç Zoro'nun istese de Luffy kadar dayanıklı olamayacağıdır özellikle fiziksel saldırılara karşı. Ama bunun ateşe karşı soğuğa karşı dayanıklılık diye bir çok kısmı var.
Bu bakımdan belki de seride Luffy kadar ağırlık tarzı bir kuvvete karşı dayanıklı olabilecek biri yok. Ayrıca dayanıklılıktan söz edebilmek için katı olması gerekiyor. Fizik baba öyle diyor. Yani logiaların dayanıklılığından zaten bahsedemeyiz.
Şu an için Big Mom ve Kaido kesin olarak gördüğümüz en dayanıklı kişiler. Belki de Big Mom en iyisi. Çünkü kadına soğuk ve ateşte etki etmiyor galiba. Tabi fiziksel olarak ağırlık tarzı bir kuvvette karşı dayanıklılıkta belki de en dayanıklısı Luffy. Tabi hakisiz kastediyorum. Haki işin içine girince gördüğümüz en dayanıklılar Big Mom ve Kaido galiba.
Diğer taraftan aldığı darbenin ona etki etmesine rağmen devam edebilmeye ne denir bilmiyorum ama buna irade diyebilirsek seride gördüğümüz en irade sahibi kişilerden biri WB oluyor.
Ayrıca forumdaki şimdiye kadar ben de dahil çoğumuz dayanıklılığı yanlış biliyormuşuz.
Varsa bu farkı ortaya koyan özür dilerim.