Vallahi ben sosyal adalet avcısı değilim, yüzyıllık deyimi değiştirmek de planlarımda yok. Moralen üstün bulduğum kadına da "kadın gibi kadın" ifadesini kullanırken hele.Bana bunun kullanmanın uygunsuz olduğu söylediği an benim siteyi bırakmış olacağım andır. Siteyi de toptan Tumblr'a yönlendirirsiniz artık.
Sanji dibine kadar homofobik, üstüne de cinsiyetçi. Bunu inkar eden kördür.
Sanji homofobik de yaşadığı iki yıl düşünülünce bu gayet normal. Kadınlara da zaafı olduğu doğru. Serinin başından beri var.
Vuramaması ise başka bi mevzu, Zeffin öğretisi.
Geri kalan sözlerin ise anlamsız bi çıkış olmuş. Esir dediğin Ceasar ise sabaha kadar dövsün. Luffy Momoyla bile kavga eder, Zoro hiçbir suçu olmayan adamların gemisini ikiye ayırır, iki dkda nakamasını siler atar. Bunların hiçbiri iyilik meleği değil.
Buralardan yola çıkacaksak hepsine kulp takarız. Sende bu arc bi Sanji nefreti gelişmiş gördüğüm kadarıyla. Neyse.
Sanjiye yönelik genel bi şeyler yazayım.
Sanji Arlong Park, Alabasta, Skypia, Enies Loby ve daha nice yerde rüştünü ispatlamış tayfa için vazgeçilmez bi adamdır. 5. sınıf karakter muamelesi çekip aşağılamanın lüzumu yok. Hatta Oda tayfayı ayırdığında bi tarafa kıvırcık şapka korsanları falan dedirtti. O grupta lider bu adamdı.
Bu arcta da görüldü ki adam herkesten daha büyük trajedilerle gelmiş bugünlere. Bugün Sanjide daha büyük psikolojik problemler dahi olsa normal karşılanır.
Ayrıca Sanji her zaman ihtimalleri sayan ve dile getiren bi adam oldu. Ama hiç elinden geleni yapmaktan geri durduğunu görmedik. Zoroya hayalinden vazgeçebilirdin derken canı pahasına o restoranı koruyordu. Robinin durumunu ve olacakları kendi de biliyorken geri durmayıp tek başına ilerledi. Usopp konusunda Luffy ağzından istemediği sözleri kaçırınca ağzına yapıştıran da bu adam Luffy Viviye ders verdiği sırada Namiyi lafa karıştırtmayan da bu adam. Kritik anlarda imdada yetişen başlıca adamdır tayfada. Özellikle Arlong Park, Alabasta, Enies Loby, Skypia, Water 7, Dressrosa, Zouda bu çok fazla öne çıkmıştır. Bu arcta da bunu denese de tek başına yapabileceği bi şey değildi, gördük. Ama yine aynı ruhla hareket etti.
Seversiniz sevmezsiniz ama Sanji bu serinin ve tayfanın en önemli karakterlerinden biridir kabul etmelisiniz. Değerini bilmek lazım.