Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Vitesler birbirine benzeseydi hak verirdim ama hepsi de birbirinden çok uzak. G5 nasıl bir şey olacak tahmin edemiyorum mesela. Aşureler de farklı farklı olsaydı ona da eyvallah derdik. :/
Tahmin edilemezlik mi tahmin etmemezlik mi bilemiyorum. Ben Luffy'yle Zoro'yla uğraştığım kadar uğraşsam bulurdum herhalde g5'i :/ Bulamasam bile şöyle birşey var.. Güç yine lastiğe bağlı. Niye kafa yorarım ki ? Ilgi çekici değil. Ya da benim için ilgi çekiciligini g4'le birlikte kaybetti diyeyim. Yok kendini şişiriyor, yok yemek yiyince balon gibi oluyor, yok aç kalınca çamaşır gibi buruşuyor falan fistan.. Lastik de lastik. Hep övülen hakisinden ziyade hep meyvesinin ön plana çıkması baydı artık beni. Başkasına ilgi çekici gelebilir tabi.

Karakter olarak iki yıl öncesinin derinliğini zaman atlaması ile güç olarak ilgi çekiciliğini ise g4'le kaybetti Luffy. Usopp'un ne yapacağı ve nasıl cesur savaşçı ola ağı daha çok ilgimi çekiyor mesela :bilmem:

Tahmin edilemezlik mi tahmin etmemezlik mi bilemiyorum. Ben Luffy'yle Zoro'yla uğraştığım kadar uğraşsam bulurdum herhalde g5'i :/ Bulamasam bile şöyle birşey var.. Güç yine lastiğe bağlı. Niye kafa yorarım ki ? Ilgi çekici değil. Ya da benim için ilgi çekiciligini g4'le birlikte kaybetti diyeyim. Yok kendini şişiriyor, yok yemek yiyince balon gibi oluyor, yok aç kalınca çamaşır gibi buruşuyor falan fistan.. Lastik de lastik. Hep övülen hakisinden ziyade hep meyvesinin ön plana çıkması baydı artık beni. Başkasına ilgi çekici gelebilir tabi.

Karakter olarak iki yıl öncesinin derinliğini zaman atlaması ile güç olarak ilgi çekiciliğini ise g4'le kaybetti Luffy. Usopp'un ne yapacağı ve nasıl cesur savaşçı ola ağı daha çok ilgimi çekiyor mesela :bilmem:
Sen ilgini kaybetmişsin, olay bu aslında. :/ Ben merakla bekliyorum mesela. :D

Hakinin daha vakti var. Meyve misyonunu henüz tamamlamadı. Daha doğrusu hakide tam manasıyla uzman olmak zaman aldığı için meyveden yürüyor desek de olur. Bir de önceden söylediğim Goku benzetmesi ve ekonomik sebepler de etkili elbette.

Sonra rakiplerine bakıyoruz inanılmaz meyveler ve yılların getirdiği tecrübeyle ortaya çıkan haki. Adamlar saf hakiyle dövüşseler tamam deriz de yok ki öyle bir şey. Al en son Katakuri'yi gördük. Tayfada kimde var öyle haki? Oda her şeyi hızlı hızlı ilerletmesine rağmen haki konusunda oldukça yavaş davranıyor. Sanki bir zaman atlaması daha gelecekmiş gibi davranıyor.

Haki konusunda birkaç kez övüldü Luffy haklısın. Bence hakkını veriyor az buçuk. Güçlü rakiplere karşı gösterdi bunu ama yetmez elbette.

Sen ilgini kaybetmişsin, olay bu aslında. :/ Ben merakla bekliyorum mesela. :D

Hakinin daha vakti var. Meyve misyonunu henüz tamamlamadı. Daha doğrusu hakide tam manasıyla uzman olmak zaman aldığı için meyveden yürüyor desek de olur. Bir de önceden söylediğim Goku benzetmesi ve ekonomik sebepler de etkili elbette.

Sonra rakiplerine bakıyoruz inanılmaz meyveler ve yılların getirdiği tecrübeyle ortaya çıkan haki. Adamlar saf hakiyle dövüşseler tamam deriz de yok ki öyle bir şey. Al en son Katakuri'yi gördük. Tayfada kimde var öyle haki? Oda her şeyi hızlı hızlı ilerletmesine rağmen haki konusunda oldukça yavaş davranıyor. Sanki bir zaman atlaması daha gelecekmiş gibi davranıyor.

Haki konusunda birkaç kez övüldü Luffy haklısın. Bence hakkını veriyor az buçuk. Güçlü rakiplere karşı gösterdi bunu ama yetmez elbette.
Aynen ilgi sıffır sıffır sıffır :) Gerçekten bir zaman atlaması ya da zaman odası gibi birşey olsa seride herşey yerli yerine oturacak aslında. 2-3 sene daha yeterdi misal. Keşke olsaydı. Bir Db fani olarak mangakadan bir zaman odası bekliyorum aslında ama zor da gibi.

Mangaka ilk etapta meyveyle başladı seriye sonra haki gösterdi.

İki yıl sonra da ilk meyve gösteriyor ondan sonra da haki gösterecek. Muhtemelen Elbaf'a tekabül edecek haki kısmı. Yine de insan değişik bir ilerleme bekliyor işte.

@Siyah Ateş

Hayalinden sonra alacağı hali sergileyeceği tavrı merak ediyorum. Bildiğin Zoro Sanji gibi bir şey mi olacak acaba ?

Yalnız g4'ü görünce Law'ın yaptığı yorum çok haki harcıyor oluyor.
Devasa hakisi var deniliyordu ya işte burada devreye giriyor bence o haki. Devasa derken haki deposundan bahsediliyor yani. Yoksa tutup da b.hakisi herkesinkinden daha sert denilmiyor. H.haki bir nevi bu depo göstergesi yani. @Dragon 'un böyle bir konusu vardı mesela. Oldukça mantıklı bir konuydu. Tashigi'de çaydanlık kadar haki varken Luffy'de okyanus kadar gibisinden hani. Elinde okyanus kadar var ama bunu nasıl kullandığın önemli işte.(B.hakinin sertlik seviyesi mesela. Ya da Sabo'nun haki tekniği) Bu da tecrübe istiyor işte.

Buna örnek olarak Naruto'ya bakabiliriz. Naruto'da devasa çakra vardı mesela. Rakibi Sasuke ile kıyaslanamayacak kadar hem de. Yalnız şöyle bir fark vardı. Sasuke daha az çakrasıyla daha az çakra harcayarak öyle teknikler yapıyordu ki bir şekilde Naruto'nun devasa çakrasıyla baş edebiliyordu. Demek istediğim çakranı ne kadar etkin kullanabildiğin önemli aslında. Bu ikisi rakip olduğu için bunları yazdım. Diğer karakterler için de aynı mantık geçerli elbette.

@Densetsu no Samurai
Bakalım artık. Ben her zaman yeni bir zaman atlamasını savundum. Bu olmadan birçok taş yerine oturmayacak. Çok basit bir örnek vereyim. Bu örnekten sonra sırf bunun için mi zaman atlaması olurmuş la diyenler de olabilir. O örnek de Coby. Bu çocuk amiral olacak mı? Kesinlikle olacak. Zoro'nun söylediği gibi müthiş bir rakip olacak mı? Evet olacak. Peki şu anda amiral olabilir mi? Kıyamet kopsa bile imkansız bu.

Basit bir örnek verdim işte. :/ Bunun gibi birçok sebep sıralayabilirim ama. Tek bir sebep yok yani.

Devasa hakisi var deniliyordu ya işte burada devreye giriyor bence o haki. Devasa derken haki deposundan bahsediliyor yani. Yoksa tutup da b.hakisi herkesinkinden daha sert denilmiyor. H.haki bir nevi bu depo göstergesi yani. @Dragon 'un böyle bir konusu vardı mesela. Oldukça mantıklı bir konuydu. Tashigi'de çaydanlık kadar haki varken Luffy'de okyanus kadar gibisinden hani. Elinde okyanus kadar var ama bunu nasıl kullandığın önemli işte.(B.hakinin sertlik seviyesi mesela. Ya da Sabo'nun haki tekniği) Bu da tecrübe istiyor işte.

Buna örnek olarak Naruto'ya bakabiliriz. Naruto'da devasa çakra vardı mesela. Rakibi Sasuke ile kıyaslanamayacak kadar hem de. Yalnız şöyle bir fark vardı. Sasuke daha az çakrasıyla daha az çakra harcayarak öyle teknikler yapıyordu ki bir şekilde Naruto'nun devasa çakrasıyla baş edebiliyordu. Bu ikisi rakip olduğu için bunları yazdım. Diğer karakterler için de aynı mantık geçerli elbette.

@Densetsu no Samurai
Bakalım artık. Ben her zaman yeni bir zaman atlamasını savundum. Bu olmadan birçok taş yerine oturmayacak. Çok basit bir örnek vereyim. Bu örnekten sonra sırf bunun için mi zaman atlaması olurmuş la diyenler de olabilir. O örnek de Coby. Bu çocuk amiral olacak mı? Kesinlikle olacak. Zoro'nun söylediği gibi müthiş bir rakip olacak mı? Evet olacak. Peki şu anda amiral olabilir mi? Kıyamet kopsa bile imkansız bu.

Basit bir örnek verdim işte. :/ Bunun gibi birçok sebep sıralayabilirim ama. Tek bir sebep yok yani.
Demek istediğim Luffy'nin g4'ünün yakıtı haki. O teknik sadece lastik tekniğiymiş gibi bakılıyor. Ama Usop'un yapabileceği g4 ile Luffy'nin ki bir olucakmış gibi yorumlar görüyorum.

Ayrıca lastiğin gerilimi değişmez. 2 yıl önce Luffy lastik olarak neyse şimdi de aynı. Yani kolunu uzatmasından gelen gerilim değişmez. Luffy zaten haki ile gerilimi artıracak bir yol buluyor. Yani olay tekniğe dönüşüyor. Bundan bahsediyorum.

Demek istediğim Luffy'nin g4'ünün yakıtı haki. O teknik sadece lastik tekniğiymiş gibi bakılıyor. Ama Usop'un yapabileceği g4 ile Luffy'nin ki bir olucakmış gibi yorumlar görüyorum.

Ayrıca lastiğin gerilimi değişmez. 2 yıl önce Luffy lastik olarak neyse şimdi de aynı. Yani kolunu uzatmasından gelen gerilim değişmez. Luffy zaten haki ile gerilimi artıracak bir yol buluyor. Yani olay tekniğe dönüşüyor. Bundan bahsediyorum.
Haklısın elbette. G4'ün temeli tamamen haki diyebiliriz. Ben ise olaylara farklı bir açıdan yaklaştım kendimce.

Öncelikle Luffy ve tayfayı ayrı tutmamız gerekiyor.

Nami, Usopp ya da Zoro istediği gibi power up alabilir, son dakikada istediği tekniği çıkartabilir.

Veya şuan gitsin Law devasa bir room açıp bir adayı komple ikiye bölsün tek kılıç darbesiyle; yani Luffy'nin arkadaşlarından yana derdim yok.

Neden?

Çünkü Luffy ana karakter. Çünkü Alabasta'ya gelince Crocodile ile dövüşecek olan Luffy idi. Dres.'ya geldiklerinde Doflamingo ile dövüşecek kişi de Luffy idi. Wano Arc'ındaki muhtemel savaşta Kaido ile de dövüşecek kişi Luffy. Teach, Akainu, Big Mom ve dahası.

Zoro istediği gibi power up alıp Kaido'nun adamlarını kesebilir. Beni ilgilendirmez.

Ama Luffy'nin Kaido'yu "nasıl" yeneceği önemli işte. Aradaki fark bu.

Şunu da eklemek istedim; Luffy de elbette power up alsın ama ben sadece bu serinin ilk 300 bölümündeki kendi içinde var olan mantığın kaybolmasını istemiyorum.

Dövüş dediğin budur. Luffy'nin gerçekten Korsanlar Kralı olacağına inandığım an.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 24)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık