Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Marineford'dan sonra arklara bakış açısı değişti.

Çünkü öncesinde her gördüğümüz ark patronuna - herif ne güçlü nasıl yenilecek acaba - gözüyle bakıyorken, MF sonrası şahsen ben artık öyle düşünmüyorum.

Mesela Alabasta ve Enies Loby arklarinda Crocodile ve Lucci yenilmez gibiydi gözümde , haliyle düşmeleri daha etkili ve değerliydi.

Ne zaman ki serinin zirve güçlerini gördük ( Whitebeard , Sakazuki vb.)
O zaman ark patronunun değeri de değişti.

Yani Doflamingo çok güçlü olsa da biz zaten bu herifi harcayacak büyük güçleri önceden gördük.

Bu bence kötü oldu.
Aynen oyle sunu diyemiyoruz "lan tamam whitebeare guclu ama dofunda su ozelligi var" sorun burda dengesizlik olustu shicibukailer cop oldu cunku seri mmorpg oyunu seklinde ilerliyor level atladikca yeni yaratiklar geliyor tarzi

Marineford'dan sonra arklara bakış açısı değişti.

Çünkü öncesinde her gördüğümüz ark patronuna - herif ne güçlü nasıl yenilecek acaba - gözüyle bakıyorken, MF sonrası şahsen ben artık öyle düşünmüyorum.

Mesela Alabasta ve Enies Loby arklarinda Crocodile ve Lucci yenilmez gibiydi gözümde , haliyle düşmeleri daha etkili ve değerliydi.

Ne zaman ki serinin zirve güçlerini gördük ( Whitebeard , Sakazuki vb.)
O zaman ark patronunun değeri de değişti.

Yani Doflamingo çok güçlü olsa da biz zaten bu herifi harcayacak büyük güçleri önceden gördük.

Bu bence kötü oldu.
Doflamingo, Marineford öncesinin Lucci'siydi bence. Bundan sonra tökezlemeye başlayacaktır Luffy.

Bana göre güç dengesini bozan şeyler;

1) Mihawk. Hiçbir zaman savaş lordu olmaması gereken bir karakterdi. Serinin daha en başındayken "En iyi kılıç ustası" diye tanıtılan ve bu ünvana sahip birisinin sonradan çöp sayılacak savaş lordlarından biri olmaması gerekiyordu. Yeni Dünya'da kendi başına takılan, enterasan bir reyiz olarak kalmalıydı. Marinford'da falan görmemeliydik.

2) Tamam WB yaşlıydı, hastaydı. Ama yine de en güçlü adam için çok güçsüz gözüktü. Yaşlılığı, hastalığı yüzünden çok kötü bir hâlde, zaten yakında ölecek, ölmeden önce yapacağım şey Ace'i kurtarmak diyen bir WB işlenseydi sorun olmazdı. Ama eğer sen WB isen, o savaşta bir tane bile amirali öldüremiyorsan, üzgünüm ama bu büyük bir hata E. Oda adına.

3) Yonkou tanımları ve gösterilenler. Yani en başından beri Yonkou dediğimiz şeyi mesela asla Kaido olarak düşünmedim. Çok daha farklı kişiler bekledim açıkçası. Yani yumruk yumruğa dövüşerek yeneceğimiz bir adam savaş lordu olur, arc boss'u olur ama yonkou olmamalıydı yani. Ben gerçekten seride bugüne kadar gördüğümüz güçlerin çok ötesinde şeyler bekledim. Hatta şöyle örnek vereyim; 4 yonkou olması, yeni dünyadaki denge mevzusu falan derken, acaba bu 4 yonkou'nun hükmettiği 4 ayrı güç, ya da 4 ayrı element falan gibi bir şey mi var da acaba 4 yonkou dengeyi sağlıyor gibi şeyler de düşünüyordum.

Ama gele gele Kaido geldi. Kaido kim? Biz Kaido'nun benzerini görmedik mi daha evvel?

Bana göre güç dengesini bozan şeyler;

1) Mihawk. Hiçbir zaman savaş lordu olmaması gereken bir karakterdi. Serinin daha en başındayken "En iyi kılıç ustası" diye tanıtılan ve bu ünvana sahip birisinin sonradan çöp sayılacak savaş lordlarından biri olmaması gerekiyordu. Yeni Dünya'da kendi başına takılan, enterasan bir reyiz olarak kalmalıydı. Marinford'da falan görmemeliydik.

2) Tamam WB yaşlıydı, hastaydı. Ama yine de en güçlü adam için çok güçsüz gözüktü. Yaşlılığı, hastalığı yüzünden çok kötü bir hâlde, zaten yakında ölecek, ölmeden önce yapacağım şey Ace'i kurtarmak diyen bir WB işlenseydi sorun olmazdı. Ama eğer sen WB isen, o savaşta bir tane bile amirali öldüremiyorsan, üzgünüm ama bu büyük bir hata E. Oda adına.

3) Yonkou tanımları ve gösterilenler. Yani en başından beri Yonkou dediğimiz şeyi mesela asla Kaido olarak düşünmedim. Çok daha farklı kişiler bekledim açıkçası. Yani yumruk yumruğa dövüşerek yeneceğimiz bir adam savaş lordu olur, arc boss'u olur ama yonkou olmamalıydı yani. Ben gerçekten seride bugüne kadar gördüğümüz güçlerin çok ötesinde şeyler bekledim. Hatta şöyle örnek vereyim; 4 yonkou olması, yeni dünyadaki denge mevzusu falan derken, acaba bu 4 yonkou'nun hükmettiği 4 ayrı güç, ya da 4 ayrı element falan gibi bir şey mi var da acaba 4 yonkou dengeyi sağlıyor gibi şeyler de düşünüyordum.

Ama gele gele Kaido geldi. Kaido kim? Biz Kaido'nun benzerini görmedik mi daha evvel?

1- Mihawk'ın savaş ordu olmaması gerektiğine katılıyorum. Zaten DEIKU ünvanın var shicbukai ne ? Mingo taht savaşlarında shiciler için "zekice/sinsice ilerleyen shiciler mi ?" demisti. Gerçekten shicilere baktığımızda hükümete faydalanırdık daha çok zarar getirdiğini, hükümetin onları kullandığından çok onların hükümeti kullandığını gördük. Bunu göz önünde bulundurursak Mihawk'ın da peşinde olduğu birşeylerin olduğunu ya da bir planı olduğunu varsayabiliriz.

2- Bu konuda sana katıldığım yer, Mf'de Wb'nin kimseyi öldürmeyişi. Birini gömmeliydi ama mangakanın da amirallerden için planları olduğundan olsa gerek kimseyi öldürtmedi. Onun dışında gücü gayet net şekilde gösterildi bence. Yaşı ve sağlık durumu göz önüne alındığında onun yaptıklarını yapacak adam sayamayız belki de.

3- Bu kısım şahsi beklentin o yüzden birşey diyemem. Yonkouların bile teke tekte alamayacağı adam Kaido. Ben tatmin oldum kendisinden :respect:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 16)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık