Seri içerisinde 3 ay geçmeden bir yonko indirdiğinde görürüz stabili hızı.Adamlar 10 yıldan fazladır yeni dünyada ama luffy belki de 6 ayda hepsini geçip fark atacak.Bak haki ile irade ile olsa sadece tamam diyeceğim.Roger gibi olsun ilerlesin.Ama birde üstüne meyvesi kat kat güçlenince diğerlerinin yapacak fazla birşeyi kalmıyor.Aniden tüm bu etmenleri yükseltiyor adam.Sonra da niye rakip küçümsedi diyoruz.Önceki gördüğü halini elbet küçümser Kaido ve Dof gibi adamlar.Küçümsemeyip ne yapsınlar böyle fırlayacağını bilmeyince.
Öyle kısa sürede olacağını sanmıyorum.
Kısa sürede olursa ben de eleştiririm. Pek tadı olmaz öyle, zorluğun hakkıyla yaşanması lazım.
Şimdiye kadar hiç öyle kısa sürede uçmadı Luffy, hep stabil ilerledi. Yendiği rakipler arasında ciddi farklar yoktu. Basamak basamak tırmandı gibi bir şey.
Bir Croco dövüşü olmadı bir de Enel. Onlar zorlamaydı biraz. O dönem güç dengesinin iyi oturmamasından da kaynaklı.
Abicim 3 hakin var, sınırsız kombinasyona sahip meyven var, ana karaktersin, Korsanlar Kralı'nın sağ kolundan 6 ay eğitim alıyorsun, adadaki sayısız üstün hayvanı dize getiriyorsun ama diğerleri sağda solda savaşarak seninle denk oluyorlar. Ben bunu asla mantıklı bir çerçeveye sokamayacağım. :S
Yahu Luffy zaten güçlü diğerlerinden. Ama diğerleri de sürekli "savaşarak" güç kazanmış, tecrübe edinmiş. Böylece ona denk olabiliyorlar, mücadele edebiliyorlar onla en azından.