Aynen hocam.@Alpamis
Olmayacağını herkes biliyor. Luffy değil Sanji'yi ornekliyordum ben. Olmeyecek arkadaş. Sanji olsa yerine o da olmeyecek. Gelip ee Zoro kılıçla vurunca bayıldı MANTIKEN acilara alsa olurdu diyor adam. Tamam oyle de. Ula bu mantığı niye işine gelince kullaniyon? MANTIKEN Zoro da olmelıydı zaten. Görünen ortada. Olüm döşeğinde adam, yetmiyor mangaka iyice anlayalım diye Kuma'ya ölüm döşeğinde dedirtiyor. O da yetmiyor bakin bir damlasi bile Zoro'yu bu kadar etkiliyor diyor.
Dayaniklilikla alakali olmadığını daha nasıl anlatalim? Yarin bir gun Luffy aynı durumda Zoro'nun acilarini alabilir veya Sanji alır. Ama Zoro fanlari çıkıp da Luffy, Zoro'dan dayanıklı demez veya Sanji dayanikli demez. Ben de demem. Çünkü ekstrem şeyler bunlar. Mangaka ben %100 mantıklı yapamam diye kendisi bizzat söylüyor. Mantık dışı durumlar olması doğaldır. Ama biz ekstrem koşulları değil normal şartlarda olanları ve olabilecekleri konuşuruz.
Yine söylüyorum @Vaas Montenegro durumu çok iyi açıkladı. Luffy yapınca torpil (iman gücü) olur. Başkası yapınca bu kadar dayanıklıymış olur.:S