Şimdi Sanji'nin nedenlerini sıralarsak. Luffy Rayleigh(Amiral tutan adam KK sağ kolu) Zoro(Mihawk Dünyanın en iyi kılıç ustası) Sanji İvankov(Herhangibir unvan yok Devrim ordusu komutanlarından biri ayrıca 6. seviyede bile değil impel downda). Bir kere eğitimcileri açısından çok büyük fark var. Şuan ki Luffy'nin alacağı biri bence her türlü İvankov. Sanji'nin Vergo olayında olan çatlama olayı malum(Bence Vergo'yu tokat manyağı yapar orası ayrı. Biraz Vergo'nu gücünü gösterip Lw'ın ona tek atması işininin kurbanı Sanji oldu. Bak Sanji'nin ayağını çatlatıyor ne haki var adamda dedi. Law'a tekletti Law çok güçlüdür dedi. SAnji'yi ele güne maskara etti.) şuan için alamayacağı kor belki yoktur bile. Ama çatlaması akıllarda soru işareti. Dofi'den teke gidiyordu ki Law sayesinde kurtuldu. Zoro teke gitmezdi bana kalırsa yani şu yaptıklarından sonra çizik bile almadan Pica'yı 2 dk. da yenişinden sonra. Sanji'den hiç bir şey görmedik yada mangaka bilerek saklıyor. Ama gösterdiği şeyler Sanji açısından çok olumsuz. Herkesin böyle çıkarım yapması doğal bende bu kadar olmadığını karşına şöyle Jyabura tarzı güçlü bir rakip görelim de herşeyini ortaya koysun muhtemelen koyar ama şuan için gösterilenler Zoro'nun Sanji falan tanımadığı kaptanına daha yakın olduğudur.
Ayrıca Killer'ın da kaptanına yakın olduğunu düşünüyorum. Zaten adam süpernova. Biri demiş kaptanlarına yakın olan adamlar diye diğer tayfalarda çok büyük fark var diye. Ondan dedim onu.
Off bıktım vallaha bıktım. İvankov, Sanji'nin eğitmeni değil, düelloya tutuştuğu biri de hadi eğitmeni olsun çünkü 2y öncesi Sanji'den güçlü. Yahu güzel insan Mihawk 10'dur İvankov 7. Ama bu onların arasındaki bir fark. Zoro 10 ise Sanji 6-7 miydi 2y önce? Hayır. Burada önemli olan eğitmenler arasındaki fark değil. Mantıken Mihawk Ray'den de güçlüdür? Ee ne diyek? Zoro daha fazla gelişmiştir Luffy'den mi? Önemli olan alanlarında ustalar mı? Bu gençlere alanlarında en iyi şeyleri öğretebilirler mi? Ray en iyi haki eğitmenlerinden değil midir? Mihawk direk en iyi değil midir? İva okama kenpo ustası değil midir? Ve adadaki diğer trolar? Olay bu. Zoro, Mihawk'tan eğitim aldı diye dorukisi daha çok artacak, hakisi daha çok artacak, hızı daha çok artacak diye bir şey yok.
Ha evet söylediğin doğru adam kurguya kurban gitti. Malum mangakanın bossları şişirme politikası vardır. Vergo da o arcın bossuydu bir nevi. Salt Smoker'ı yendirerek de şişirebilirdi denilebilir ama okuyucunun Smoker'dan çok beklentisi yok ki. Sanji'den var. Herkes demedi mi Vergo'yu yener diye? Hele o karizma girişi de yapınca. Ama işte bu kadar beklenti olunan bir karakterin bacağını çatlatırsan Vergo çok yükselir gözde. Üstüne de ilk full koka görülünce ilah oldu. Sonra da dediğin gibi Law'a yendirdi. Mangakanın ne yaptığını anlamak çok zor. Amaç ne? Hep söylüyorum 2y eğitim yapmasa Sanji şu gösterdiklerini gene gösterirdi zaten? Nerede eğitimin farkı?
Şu an için Sanji rezillerde aynen. Ama muhtemelen arc sonu Sanji'den şov haberi alacağız. Ufak ufak toparlar herhal karizmayı mangaka.
Süpernova dediğin ise ödül ile alakalı. 100 m ödül alsa Sanji de olacaktı? Ama ödül gücü yansıtmaz. Sanji 100 m ödüllü olsaydı şu an daha farklı olacaktı diye bir şey yok. Gene 100 m altında olması o sırada Bege'den, Bonney'den daha aşağı olduğu anlamı da taşımaz. Al işte Apoo'nun 2y sonraki ödülü 350 la. Hawkins'in 320. Luffy'nin 2y önceki 400? Daha mı aşağılar 2y öncesi Luffy'den? Adamların şu anki Law ile denk çıkmaları işten bile değil la.
@kenpachi
Gaban ilk gösterildiğinde bildiğin çocuk gibi. Ray yaşlarında değil yani. Eğer kendisini salmadıysa amiral seviyesi olması işten bile değil bence. Zirve gücünde, dipdiri bir adam çıkabilir görürsek. Tabi dediğim gibi kendisini salmadıysa.