Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Genel Sohbet

O yüzden patolojik dedim ya. Mutsuzlukta mutluluğu arıyorlar. Bir mutsuz olduktan sonra bir de mutlu olmayacaklarsa nasıl mutluluktan söz edeceğiz haklmdsgkşalmgs, fiziksel olarak imkânsız oluyor. Bin mutsuz, bir mutlu oluyorlar ama daha da net olmak gerekirse. O kadar dengeli bir dağılım yok ne toksik ilişkilerde, ne uyuşturucuda, ne de kumarda.
suan işin komik yanı kuroaahinin de mith in de seninde aynı şeyi diyip üçünüzün de farklı telden çalması ahsjdskshslsjaka

Hiç dini sohbetlere katıldın mı zamanında. Eskiden katılığım sohbetlerde şunu derlerdi. Her cemaatte olan bir görüştür bu: "fakirlik Allah'tandır" Hatta eğer başına dert geldiyse Allah seni sevdiği için başına dert vermiştir. Çünkü seni sınamak ister. Bu görüşler hala hakim.
Kitleleri yönetmek için yayılan öğretileri mutlulukla ilişkilendirmek biraz saçma oldu. Kendine zarar vermek falan diyordun bir önceki mesajında, bir yerlerini kesmek yine endorfin salgılatır insana da bu mesajında sadece insanların kendilerini teselli etme şekillerinden bahsetmişsin. Mutlulukla ilgili bir yanı yok bence.

bu dediğin şeyin mutsuzluktan mutlu olmakla alakası yok adamın oğlu ölür der ki allah sevdiği canı erken alır bu bir tesellidir isyana karşı kullandığı bir silahtır ama kesinlikle mutlu olmak değildir.
Bundan mutluluk duyan var. Sonuçta adamın motivesinde Cennette iyi bir mevkiye varmak. Ben kendi kulaklarımla şunu duydum "ALLAHIM, BİZE CENNETİNE LAYIK KUL OLMAK İÇİN DERT VER" diye bağırarak dua ediyordu. Bunu da imam diyordu. Cemaatte amin diyordu :gamyon:

Kitleleri yönetmek için yayılan öğretileri mutlulukla ilişkilendirmek biraz saçma oldu. Kendine zarar vermek falan diyordun bir önceki mesajında, bir yerlerini kesmek yine endorfin salgılatır insana da bu mesajında sadece insanların kendilerini teselli etme şekillerinden bahsetmişsin. Mutlulukla ilgili bir yanı yok bence.
kendine zarar vermekten kastı sanırım tasavvuftaki falan şu çilekeş yaşamları yaşamak

her şeye yorumlayabilirim. Zaten yanlış anlamışım büyük ihtimalle.

Bundan mutluluk duyan var. Sonuçta adamın motivesinde Cennette iyi bir mevkiye varmak. Ben kendi kulaklarımla şunu duydum "ALLAHIM, BİZE CENNETİNE LAYIK KUL OLMAK İÇİN DERT VER" diye bağırarak dua ediyordu. Bunu da imam diyordu. Cemaatte amin diyordu :gamyon:
Gece gece anlattığın olay gözümün önüne geldi sinirlerim bozuldu. İnançlı bir insan olmak demek hayatı kendine zindan etmek değil, dini değerlere uygun düzgün bir şekilde yaşayıp ölmek. Bazı insanlar din konusunda kendini çok kaybediyor, kontrolden çıkıyorlar. Kitap belli içinde yazan belli, ne eksik ne fazla bu kadar bitti. Din konusunda kendini çok kaybetmiş insanlardan oldum olası çekinirim, adamın sanki aklı yok karşısındaki hoca ne derse sorgulamadan yapacak, dikkat etmek lazım.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık