İlk başta gülerek okuyordum tweetleri ama işin boyutu çok ciddi bir yere gitmeye başladı. Uluslararası anlamda mesele olmaya başladı. Kİ 100'den fazlada okullar açık. Bizimkine benzer durumda olan ülke sayısı 10-20 anca. Buna rağmen tüm dünyadaki tek mağdur öğrenciler kendileriymiş gibi lanse etmeleri çok can sıkmaya başladı.Bu sadece lise değil üniversitede de mevcut maalesef. Korona Türkiye'de yeni yeni görülmeye başladığında bizim üniversite hala yüz yüze eğitim veriyordu ve sınıf gruplarından buna isyan vardı. O dönem bitti bir sonraki dönemin başında bu üniversiteler niye açılmıyor diye bir kampanya düzenlendi ders çalışamıyorlarmış falan. Sonrasında üniversite senatosunda bir kaç dersin yüz yüze işlenmesi için karar çıkınca bu sefer ailelerimiz var evleri boşalttık nasıl yüz yüze eğitime gidelim diye isyan edip kampanya düzenlediler.
Şuan ki durum işin bahanesi çünkü suçlayabilecekleri bir durum var ortada bunu da sonuna kadar kullanıyorlar işte. Adamın derse sıfır devamlılığı var yüz yüze eğitim olsa giderdim, uzaktan eğitimi çözemedim diyor 22-23 yaşındaki adam. Daha da kötüsü bunu bir hak olarak görmeleri. Sosyal medyanın toplumsal olaylarda ki etkisi görülünce bütün herkes haklı veya haksız bir kesimi arkasına alınca sosyal medyada kampanya düzeliyor. Lise olaylarını hiç takip etmiyorum ama kendi sorumluluklarını yapmayıp buna bir kılıf bulup kendisini haklı çıkartmaya çalışanların çok büyük işler başaracağını düşünmüyorum.
Bazı üniversite bölümlerinin açılması zaten mecbur. Misal hala mezun olamayan arkadaşım, iki sene alttan proje arkadaşı hiç olmadığı için Şırnak'tan bir çocukla grup arkadaşı oldu. Kaç bin km uzaktan grup ödevi yapmak zorundalar.