İngilizcem çok iyi değil ama bu sayfalar dediğimden bahsediyor anladığım kadarıyla
Healthcare workers are likely to be in contact with many COVID-19 patients every day. Being in contact with more people with the disease means that, in theory, they will be exposed to higher doses of the coronavirus over time.
www.google.com.tr
Paylaştığın linke tıkladım ve anladığım kadarıyla bu iddia spekülasyon sayılıyor.
Yolladığın linkte Koronavirüsün geçirilme şiddetinin, hastalarla daha fazla etkileşimde olan sağlık çalışanlarında daha ağır geçiyor olabileceği sorusu dile getiriliyor. Bazı ülkelerden böyle yorumların geldiğini belirtmişler ama verdikleri link bana alakasız geldi.
Bu şekilde düşünme sabepleri bazı virüslere maruz kalma oranının fazlalaşması durumunda hastalığın daha ağır geçtiğinin bilindiğiymiş. Bunun için de Sars'la ilgili yapılmış bir araştırma makalesi paylaşmışlar ama makalenin özetinde öyle bir açıklama göremedim. Zaten sonrasında da beynimden dumanlar çıktığı için kapatmak zorunda kaldım.
Anladığım kadarıyla bununla ilgili net veriler yok, değerlendirme aşamasında bir fikir var ama bu fikrin senin söylediğin gibi bir fikir olduğunu sanmıyorum.
Yani maruz kalınan şey radyasyon gibi bir şeyse tabi maruz kalma süresinin sonuca etkisi vardır ama virüslerde durum benim bildiğim bununla alakasız. Sonuçta vücuduna bir tane bile virüs girse zamanla çoğalarak bütün kontrolü ele geçiriyor. Sonrası zaten senin bünyene, fark edilme hızına ve müdahalenin etkililiğine kalıyor.
Sağlıkçılar için durum şu sanırım. Bugün sağlık bakanı da dedi. Hastalığın ilk günleri hastalık hafif geçiyor, o esnada ilaç almayan insanların vücudu günlerce virüsü besliyor ve serbest bırakıyor. Hastalık şiddetini gösterdiğinde ise ilaç kullanmaya başlamak en başta kullanmaya göre daha az etki ediyor. Sonuçta o arada virüs vücutta çoğaldı, gezdi tozdu yerleşti, bütün sistemini kurdu. Mekanın sahipliğine adaylığını koydu.
Sağlıkçılar sürekli hastalarla haşır neşir oldukları için vücutlarına kısa sürede çok fazla virüs giriyor. Virüsler için bu normal duruma göre daha ideal bir durum. Bu yüzden de hastalık onlarda ağır geçiyor.
Yani benim düşünüp bulduğum ve okuduğumdan da anladığım bu. Ama işin aslını bilmiyorum tabi.
Yalnız yaşıyor olsam kobaylık için başvururdum. Sonuçta bu aşıların denenmesi lazım. Bünyem sağlam olduğu için çok sıkıntı yaşayacağımı sanmam. Ama babam risk grubu, annemin de bünyesi iyici zayıfladı.