Doğrudur değildir o tartışılır. Ama belirli oranda bir doğruluğu olmasa tam "normalleşme" sürecinde vakalar tekrar artmazdı diye düşünüyorum. Ve sokakta gördüğümüz tabloya uygun artış azalış var. Millette bir rahatlama oldu. Hatta ben kendimde de aynı rahatlığı sezdiğimi söylemiştim. Nitekim ondan sonra artmaya başladı. Muhtemelen önümüzdeki bir iki hafta içinde tekrar düşüş başlar 1 ay sonra da en düşük seviyelere döneriz. Şu anki tablo bu. Dediğim gibi rakamlar doğrudur değildir bu ayrı mesele. Vaka oranı 20 iken 2 gösteriliyordur. Ama 10'a düşünce de 1 gösteriyorlarsa bu da bir veridir ve bize bir fikir verir.
Benim burada paylaşmam hiç bir şey ifade etmiyor açıkçası. Sağlık bakanlığı her gün duyuruyor zaten isteyen oradan bakar ve vaka oranı hesaplamak zor bir şey değil. Ben kendim excel tuutuğum elim değmişken buraya da atıyordum. Göz atan arkadaşların olduğunu görünce devam ettim. Sağlık bakanlığı sitesinin kötü yanı diğer günlerle kıyas için veri paylaşmaması. Bundan dolayı tuttuğum excelin linkini de bırakıyorum. Kendim tutmayı bırakınca artık buraya da atmam
Onun dışında da atma denirse atmam tabi : ))
Hayırlı yolculuklar. Ben olsam her ihtimale karşı ülkeye girişte karantinayı zorunlu kılardım