Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Gary Webb


Doğum tarihi: 31 Ağustos 1955
Ölüm Tarihi: 10 Aralık 2004
Doğum Yeri: ABD, Kaliforniya
Meslek: Araştırmacı, Gazeteci

Tam adı Gary Stephen Webb olan Gary Webb, Amerikalı bir araştırmacı gazetecidir. Kariyeri boyunca bir sürü ödül kazanmış ve büyük bir itibar yapmıştır. Tabi kendisi daha çok 1996'da The Mercury News'de yayınladığı Dark Alliance (Karanlık İttifak) adındaki yazı dizisi ile hatırlanır.

Kısaca anlatmak gerekirse Gary Webb'in bu dizisi CIA'in Kaliforniya eyaletinin Los Angeles şehrinde uyuşturucu dağıtımına izin verdiğine dair bir yazıydı. Bu dizi hala tartışmalara yol açmasına rağmen birçok önemli noktada haklı olduğu reddedilmez. Diziyi ilk yayınladığında bir sürü gazeteden ve eleştirmenden negatif eleştiriler aldı. Webb diziyi yayınladıktan 1 yıl sonra The Mercury News'den istifa etti. Ayrıldıktan sonra bağımsız bir gazeteci olarak hayatına devam etti ve 2004 yılında intihar etti.

Webb evinde kafasına iki kurşun sıkmış bir şekilde bulundu. Ölümü ve ölüm şekli yerel bir gazetede yayınlanınca bir sürü kişi bunun cinayet olduğunu ve intiharın bir süs olduğunu savundu. Sacramento ilçesinin adli tıbbı bunun intihar olduğunu ve eski eşi, Webb'in intihara meyilli biri olduğunu söylemiştir. Bazı gazeteciler ve adli tıp çalışanları birden fazla kurşun sıkılarak intiharın çok olağan dışı bir şey olduğunu söyler. Bu yüzden Webb'in ölümüne hala şüphe ile bakılır.

Dark Allience'ın bizzat kendisi tarafından kitaplaştırılmış hali mevcuttur. Ayrıca 2014 yılında ''Kill The Mesenger'' adında hayatını ele alan bir filmde yapılmıştır.

Olayla ilgili başka kaynaklarda daha detaylı bilgiler var ama ben kısaca ve tarafsız bir şekilde anlatmaya çalıştım. Umarım yazı hoşunuza gitmiştir.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık