Sanırım burada bölümü beğenen ikinci kişiyimdir anca.
Ve her şeyini beğendim. Karakterlerin bir araya gelişi, aralarındaki diyaloglar, ölüme hazırlık vs vs.
Ghost'u gördük. Niye kimse ses etmiyor. Bir ben mi özlemişim onu?

Bence olması gereken bir bölümde. O rezil ilk bölüm yerine bu bölüm ilk olsa gayet de güzel giderdi hani.
Saçma yerler de vardı belki ama yine de genel itibariyle beğendim.
Mesela Jaime'nin yargılama olayında, Danerys'in Jon'a dönüp "Kuzey'in Koruyucusu'nun da fikrini almak isterim." lafından sonra Jon'un tipi paha biçilemezdi. Attığım kahkaha evde yankılandı.
Gelin-görümce kavgasında ateş hattında kalan damat profili.
Ve iyi kotardı da.
Davos'un yüzü yanık küçük cesur kızla sahnesi de çok duygulandırdı. Bu adam bu hikayenin sonunda ölmesin de bir çocuğa babalık yaptığı mutlu sonda izleyek onu be. Çok mu şey istiyorum?
Koçum Tormund. Aşkına nasıl sahip çıkıyor. Brienna'dan azıcık yüz bulabilse şimdiye ikinci çocuk diye kızı ikna etmeye çalışıyor olurdu da Brienna'nın gözü Jaime'den başka bir şey görmüyor ki.
Ve Tormund bir bakışta da tanıyor rakibini.

Adam rakibini püskürtme derdinde siz anlamadınız onu.
Gri solucan ve yavuklusuna baktıkça koca hikayedeki en masum ve güzel aşkın onların aşkı olduğunu hissediyorum. Bu iş yaş oğlum, kızla niye sözleşiyon?
Sam'in kahramanlıklarını dinlerken nedense en büyük kahramanlığı Hisar'dan hatırı sayılır sayıda kitap çalmış olduğu gerçeği göründü bana. Neden acep?
Lyanna Mormont diyorum. Başka bir şey diyemiyorum. Jon, Danerys, Gece Kralı çekilin be aradan. Demir tahtın demir sahibi var ortada, bu neyin kavgası?
Ve son olarak Danerys'in yeğenine aşık olduğu gerçeğini öğrendiğinde umursadığı tek şeyin taht olması.
Hani bir Targeryen olmasından sebep böyle bir şeyi garip karşılamayacağını biliyordum da hiç umursamadı ya
Gelecek bölümlerle ilgili bir çok şey tartışılabilir tabi ama ilk bölüm Danaerys&Jon, ikinci bölüm Gendry&Arya sahnelerinden sonra benim asıl merak ettiğim 3. Bölüm kimle kimin cilveleşmesini görecez?
Brienna&Jaime?
Yazık be Tormund'a.