Bölümü şimdi altyazılı izledim.Komik diyaloglu ve bol aksiyonlu çok iyi bir bölümdü.
İlk Winterfell'den başlayım.Arya'nın Sansa'ya kızması saçmaydı.Babası öldürüldüğünde kız küçüktü zorla yazdırdılar tabii.Bir de diyor onu yazacağına ölseydin.Sansa bi kere hem kız hem de o zaman küçüktü.Korkması normal.Arya saçmaladı bu bölüm.Ama öteki taraftan Sansa'da adam değil.Hemen ''Jon savaşı kaybediyordu benim sayemde kazandık.'' tarzı bir şey söyledi.Tamam Jon savaşı kaybediyordu da hemen benim sayemde mi demen gerekirdi ?
Gelelim bölümün asıl olaylarına.En başta Tormund ve Tazı'nın muhabbeti çok iyidi,güldürdüler.İkisi de zaten sempatik karakterler.
Jon-Beric konuşmasını bekliyordum.Sonuçta ölümden geri gelen bir tek 2'si var.Beric Jon'un ölümünü biliyormuş.Ben bilmez diye düşünüyordum.Bölümü izlerken aklıma geldi.Artık Beric'in son canı kaldı ve bir daha geri gelemez.Zaten 6 kere ölümden dönmesiyle hikayede önemli bir rolü olucağı belli gibi.Acaba Beric Jon'un vadedilmiş prens olduğunu anlar ve Jon bir kere daha ölür mü ? Öyle olursa Beric vadedilmiş prensi hayata geri getirmek için kendini feda eder mi ? Jon'da artık son kez vadedilmiş prens olarak doğar mı ? Ama Jon zaten 1 kere hayata geldi 1 kere daha ölse ışığın tanrısı Jon'u hayata geri getirebilir Beric'in ölmesinede gerek yok.İlk başta mantıklı geldi ama şu son dediğim teoriyi bozuyor.Yinede bir şey uydurulup bu senaryo olabilir.
Bu akgezenler çok karizmada çok çabuk ölüyorlar.Bizimkiler ilk o küçük bir gruba saldırınca Jon çabuk öldürdü akgezeni.Zaten tek darbede ölüyorlar bari kolay darbe yemesinler.2 kılıç tokuşturdular sonra akgezen pert.
Tazı bölümün ilersinde tekrar güldürmeyi başardı.Hayır amaç neydi wightın kafaya taş atıyon ?
Bir de küfür ediyor.Gotta ağzına küfür en çok yakışan karakter.
Tormund'u araya aldıklarında ölücek diye korktum ''Biri şunu kurtarsın lan.'' dedim.Kankası Tazı yardımına koştu hemen.
Wightlar bizimkilerin durduğu yere tırmanmaya çalışırken Jon reyizin duruşu çok karizmaydı.
Night King tam bir canavar.İlk başta ejderhaya tek atmasını saçma bulmuştum ama büyülü olucağı vs. aklıma gelmemişti.Eğer öyleyse normal geliyor şu an.Tabii böylece Night King'in tam bir canavar olduğunu gördük.O kadar sezon büyümesini beklediğimiz ejderhaları adam 5 snde harcayınca bi garip hissettim.Ejdersavar Night King.
Benjen amca ölmeseydi iyiydi.Adamda tam bir Stark ve savaşçı tipi var.Keşke şunun dizide rolü biraz daha farklı olsaydıda daha fazla görseydik.
Artık Dany'de Night King ve ordusunun ne kadar büyük bir tehdit olduğunu anladı.Tabii bu vesileyle daha da yakınlaştılar.Sezon finalinde çuf çufları görebiliriz.
Sızan senaryoyu okuduğumdan Viserion'un dirileceğini biliyordum.1 ejderhanın rakip tarafta olması hem daha iyi oldu hem Night King'in elini fazlasıyla güçlendirdi.
Ve 1 bölüm kaldı.Sen bekle 1-1,5 yıl,7 haftada bitsin.Neyse daha 1 bölüm var ama bu sezon istenilen seyir zevkini verdi bana.